Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Bye bye....lifestyle!

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες μέρες για την ...πτώση της αυτοκρατορίας του...lifestyle στη χώρα. Οφείλω να ομολογήσω ότι η σχέση μου με αυτό που μεταλλάχθηκε σε ελληνικό lifestyle ήταν -κι είναι- κακή. Όχι τίποτε άλλο αλλά δεν ήμουν κι αρκετά πλούσια να το ακολουθήσω. Αλλά και λεφτά να είχα πάλι δεν θα είχα γίνει ιέρεια του ελληνικού λαιφστάιλ για τον απλούστατο λόγο ότι όσοι το ακολουθούσαν μιμούνταν ο ένας τον άλλον! Όλοι οι λαιφστυλίτες, Έλληνες κι Ελληνίδες, έκαναν τα ίδια πράγματα! Ντύνονταν το ίδιο, στολίζονταν το ίδιο, αγόραζαν τα ίδια αυτοκίνητα, έτρεχαν στα ίδια νησιά, στριμώχνονταν στα ίδια μαγαζιά, έτρωγαν τα ίδια φαγητά! Έτσι ήταν. Όλοι έτρωγαν το ίδιο. Και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όλοι τρώγαμε (ναι όλοι, δεν ντρέπομαι να το πω, εδώ όμως έπαιξε ρόλο η αδυναμία μου στα ζυμαρικά , όχι στο λου-σου !!).....φαρφάλες με σολομό! Κάθε ιταλικό εστιατόριο που σεβόταν τον εαυτό του, την πελατεία του αλλά και το ...lifestyle σερβίριζε αυτό το γουστόζικο πιάτο , το οποίο, εκείνη την εποχή,  είχε ξεπεράσει σε διασημότητα ακόμα και το ταπεινό σουβλάκι! Και κάθε εκπρόσωπος του lifestyle που συνεντευξιαζόταν  έπρεπε οπωσδήποτε να δηλώσει ότι το αγαπημένο του πιάτο ήταν οι φαρφάλες με σολομό! Ναι, συνέβαινε αυτό που λέμε σε απλά Ελληνικά: ''Ακόμα κι η κουτσή Μαρία έτρωγε φαρφάλες με σολομό!!!'' Κι έτσι, μια και το lifestyle alla greek επισήμως μας άφησε χρόνους είπα να το τιμήσω -εν είδει μνημοσύνου-  με

Farfalle al salmone



Την συνταγή την είχα βρει σε κάποιο περιοδικό, δεν θυμάμαι ποιο και δεν θυμάμαι από ποιον ήταν. Είναι πανεύκολο πιάτο, πολύ νόστιμο και φίνο. Κρίμα που συνδέθηκε με το greek lifestyle κι έχασε την ...τιμή του. Όχι την αγοραστική, αυτή είναι ανεβασμένη λόγω σολομού!!
Προχθές επειδή είχα τρελά κέφια (μπορεί να έφταιγε το Μνημόνιο Νο.2, δεν ξέρω, όποτε ακούω τη λέξη Μνημόνιο από το στόμα του κου. Βενιζέλου κάτι με πιάνει!) έκατσα κι έφτιαξα τις δικές μου πεταλούδες (farfalle). Προφανώς δεν χρειάζεται να κάνετε το ίδιο.



Υλικά για 2 άτομα

100 γρ καπνιστό σολομό
200 γρ ζυμαρικά farfalle (πεταλούδες)
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι του κρασιού βότκα (καμιά φορά χρησιμοποιώ τσίπουρο)
2 κουταλιές φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι.
1 κουταλιά λάδι

Σε μια κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύετε al dente.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε ελάχιστο λάδι. Ψιλοκόβετε τον σολομό και τον ρίχνετε στο τηγάνι. Σωτάρετε ελαφριά. Ρίχνετε τη βότκα και περιμένετε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε την κρέμα και τον άνηθο, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και σερβίρετε με άφθονο κόκκινο πιπέρι κι ένα εξαιρετικό ελληνικό λευκό κρασί!

Cheers!
Εεε....χμμμ, my condolences ήθελα να πω!!


ΥΓ: Η όποια -ελαφρά- ειρωνεία του κειμένου δεν στοχεύει προς εκδοτική εταιρία που πρόσφατα έκλεισε και της οποίας το όνομα είχε συνδεθεί με το μεταλλαγμένο ελληνικό λαιφστάιλ. Στοχεύει περισσότερο προς εμάς τους Έλληνες που έχουμε την κακή συνήθεια της μίμησης και της υπερβολής.

4 σχόλια:

  1. Από την πτώση του γνωστού, λυπάμαι τα παιδάκια που απολύθηκαν,τα περιοδικά που ανακυκλώνουν γούστα και τρέφονται με αστεράκια από ριάλιτις,ας πάνε στο καλό.
    Δεν γνώριζα πως αυτή η συνταγή ανήκει στην κατηγορία λάιφστάιλ.

    Εδώ ο σολωμός δεν είναι τόσο ακριβός,ο καπνιστός μάλιστα είναι πιο ακριβός από τον φρέσκο,έτσι τη συγκεκριμένη μακαρονάδα τη φτιάχνουμε με φρέσκο σολωμό.

    Λατρεύω τις αναρτήσεις σου.
    Τα φρέσκα ζυμαρικά τέλεια ιδεά για να κάνεις μια απλή μακαρονάδα, σπιτικό γκουρμέ.
    :)))))))))))))))))))))
    πολλά φιλιά
    Καλό Τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @thalassamov
    Αρχικά όλοι έτρωγαν ...και δήλωναν εκστασιασμένοι με αυτό το πιάτο. Μετά άφησαν τους σολομούς κι έπιασαν τους δύσμοιρους αστακούς!!!! Κι έτσι η αστακομακαρονάδα έγινε το εθνικό μας πιάτο!! Εκεί πια ο Έλληνας έδωσε ρέστα με την υπερβολή του, σε σημείο να γίνει η αιτία του αφανισμού του συμπαθέστατου οστρακοειδούς από τα νερά του Αιγαίου!!! :-))
    Καλά να περάσεις αυτές τις μέρες!
    Κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστή συνταγή, όμορφη παρουσίαση και πολύ καλά τα λες!!! Αν εμείς δεν αφήναμε περιθώρια στον καθένα να μας επηρρεάζει και να μας χειραγωγεί, ίσως η ελληνική κοινωνία να ήτανε πολύ διαφορετική σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @sofi22ri
    Αυτό ήθελα να τονίσω. Ότι καλά να πάθουμε αν είμαστε τόσο επιρρεπείς στη χειραγώγηση.
    Η pasta όντως υπέροχη. Την έχω ήδη πεθυμήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή