Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Kalo kouragio

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η περίοδος των εξετάσεων κι οι μαθητές έχουν αρχίσει να αγχώνονται. Γονείς δείξτε αγάπη και υπομονή και...μην αγχωθείτε κι εσείς ή τουλάχιστον μην δείξετε στο παιδί σας ότι το στρες σας έχει χτυπήσει κόκκινο!   Για τις επικείμενες εξετάσεις εύχομαι στους μαθητές μου σε άψογα ...αγγλικά ''Kalo kouragio'' όπως μας είχε ευχηθεί κάποτε ο Όλι Ρεν. Το θυμάστε; Σαν να έχουν περάσει αιώνες από τότε κι εμείς να έχουμε κολλήσει στη ζώνη του λυκόφωτος....δεν λέει να ξημερώσει....μια άσπρη μέρα....
 Τελοσπάντων όταν τους δίνω την ευχή μου, άλλοι με κοιτούν με απελπισία, άλλοι με κοιτούν κι αγχώνονται ακόμα περισσότερο κι αρχίζουν να τρώνε τα νύχια τους κι άλλοι με ρωτούν αν μιλώ.... greeklish!!!
Έφτιαξα για τους επιμελείς -!!!- μου μαθητές ένα πολύ ωραίο και θρεπτικό banana cake. Οι μικροί το λάτρεψαν και μου ζήτησαν κι άλλο! Μόνο που το ζήτησαν σε μορφή cupcake! ''Cupcake;;;'' ούρλιαξα κι εκείνοι με κοίταξαν έντρομοι . ''Έχω πάψει πια να φτιάχνω cupcake'' τους ανακοίνωσα....κι εκείνοι έσκυψαν το κεφάλι περίλυποι -υποθέτω για να μην βλέπω τα μπινελίκια που μου έριχναν!!! (Τι ευγενικά παιδιά.....). Για να είμαι ειλικρινής , τα λυπήθηκα. Έχουν το άγχος με τις εξετάσεις, έχουν τις εκλογές κάθε τόσο να τους χαλούν τη σειρά και την ησυχία- ιθύνοντες αυτής της χώρας γιατί δεν περιμένατε να τελειώσουν οι Πανελλήνιες;; Α ναι, το ξέχασα. Τα δικά σας παιδιά δεν δίνουν Πανελλήνιες,  δεν φοιτούν στα ταπεινά ελληνικά Πανεπιστήμια.........
Κι έτσι είπα να μην τους χαλάσω το χατίρι ...

Cupcake μπανάνας αρωματισμένα με κανέλα




Υλικά για περίπου 12 cupcake

125 γρ βούτυρο το οποίο θα έχουμε λιώσει κι αφήσει να κρυώσει
2 φλιτζάνια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/4 γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1/4 φλιτζάνι ξινόγαλο
200 γρ πολύ ώριμες μπανάνες τις οποίες θα έχετε λιώσει (πάνω κάτω το συγκεκριμένο βάρος αντιστοιχεί σε 2 μεγάλες μπανάνες)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας



Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Παίρνετε ένα ταψί για cup cake (12 θέσεων) και τοποθετείτε τα γνωστά χάρτινα φορμάκια.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το baking powder, την σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας με το μίξερ καλά και συνέχεια. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξινόγαλο. Συνεχίζετε το χτύπημα με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Τελειώνετε ενσωματώνοντας στη ζύμη την λιωμένη μπανάνα. Μοιράζετε το μίγμα στα φορμάκια  και ψήνετε για  12-15 λεπτά περίπου.

6 σχόλια:

  1. Καλό κουράγιο σε όλους μας! Δεν ξέρω αν πρέπει να λυπάμαι τα παιδιά που έχουν εκλογές κατά την διάρκεια των εξετάσεών τους ή για όσα τα περιμένουν μετά τις εξετάσεις τους...

    Τα cupkake πολύ λαχταριστά! Πραγματικά το σιρόπι του σφένδαμου θα ταιριάζει υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά καλό κουράγιο στα παιδάκια!
    Σίγουρα όμως θα τους έφτιαξες τη διάθεση με αυτά τα κεκάκια!
    Τι μάθημα κάνεις αλήθεια;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω ζήσει το άγχος των Πανελληνίων δυο φορές μέσα από τους γιους μου και μια όταν έδινα εγώ πανελλήνιες.
    Το άγχος για την επιτυχία των παιδιών δεν συγκρίνεται με τίποτα μπροστά στο άγχος για την δικιά μας επιτυχία, είναι πολλάκις μεγαλύτερο!
    Καλή επιτυχία στα παιδιά, καλό κουράγιο στους γονείς.
    Η ιδέα σου να τους ομορφύνεις την μέρα με τα λαχταριστά σου cupcakes ήταν πραγματικά σπουδαία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mμμμμ....Παω να παρω μπανανες να το δοκιμασω.Φαινεται υπεροχο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία και ομοιόμορφα φουσκωμένα φαίνονται τα κεικ σου. Γενικά ενώ μου αρέσουν τα κέικ μπανάνας, δεν έχω βρει ακόμα κανένα που να πέσω ξερή κάτω από τη γεύση.... ακόμη το ψάχνω. Λες να είναι το δικό σου η μοιραία συνταγή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Αγγελική Ν
    Όντως...Όταν κουβεντιάζω μαζί τους για το μέλλον τους, διαπιστώνω ότι είναι πολύ απογοητευμένα. Καμία σχέση με την ρομαντική αισιοδοξία που κατέκλυζε εμάς στο τέλος των σχολικών χρόνων.



    @Ερμιόνη
    Ξεκίνησα με Μαθηματικά ούσα φοιτήτρια και....συνεχίζω μετά από τόσα χρόνια!



    @ΕΛΕΝΑ
    Ξεχειλίζουν από άγχος , ακόμα και τα πιο μικρά! Το ίδιο κι οι γονείς! Κάθε φορά που τελειώνω ένα μάθημα με κοιτούν έντρομοι όλοι! Μικροί, μεγάλοι!




    @Ρούλα
    Είναι όντως πολύ νόστιμα!



    @Χρυσαυγή
    Στη σελίδα των συνταγών θα βρεις κι ένα κέικ μπανάνας που είχα φτιάξει προ καιρού. Δεν ήταν κι άσχημο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή