tag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post2001051064411933549..comments2023-11-29T18:00:46.080+02:00Comments on as crisp as it gets: Well, she's a jolly good jam maker!crispyhttp://www.blogger.com/profile/03708122787415346961noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-28467745710120771292011-07-04T11:09:54.426+03:002011-07-04T11:09:54.426+03:00Μου αρέσουν πολύ τα μπισκότα με μαρμελάδες γιατί μ...Μου αρέσουν πολύ τα μπισκότα με μαρμελάδες γιατί μου δίνουν την αίσθηση άλλης εποχής (χρονολογικά μιλώντας). Έχουν φινέτσα και στυλ! Πολύ ωραία crispyzekiahttps://www.blogger.com/profile/10578053407240123110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-51417982298799459042011-06-27T09:50:51.175+03:002011-06-27T09:50:51.175+03:00τρεχουν τα σάλια μου......γειά στα χέρια σου Κρίσπ...τρεχουν τα σάλια μου......γειά στα χέρια σου Κρίσπυ...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-6832257195257351892011-06-21T12:05:42.172+03:002011-06-21T12:05:42.172+03:00Σε ευχαριστώ πολύ!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-78182820344273197262011-06-21T09:22:02.841+03:002011-06-21T09:22:02.841+03:00@Κατερίνα
Μαρμελάδα φράουλας:
Τις καθαρίζω και τις...@Κατερίνα<br />Μαρμελάδα φράουλας:<br />Τις καθαρίζω και τις κόβω στη μέση (ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες). Τις ζυγίζω έτσι όπως είναι καθαρισμένες. Τις βάζω σ'ένα μεγάλο μπολ με το χυμό ενός λεμονιού και ζάχαρη το μισό του βάρους του φρούτου (πχ αν έχω 1 κιλό φράουλες βάζω 1/2 κιλό ζάχαρη. Προσωπικά από τη ζάχαρη πάντα κόβω, στο 1 κιλό βάζω 400 γρ. Εσύ όμως αν θες τη μαρμελάδα σου τυπικά γλυκιά βάζε το μισό βάρος του φρούτου σε ζάχαρη). Ανακατεύω τα υλικά και τα αφήνω στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μετά τα βάζω -με τον χυμό που έχει δημιουργηθεί-σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε κατσαρόλα να βράσει. Σε κάποια φάση θα αρχίσει να βράζει και να αφρίζει. Την ξαφρίζω μ'ένα κουτάλι και χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και την αφήνω να σιγοβράσει. Μετά το ξάφρισμα πιάνω το αντικείμενο που χρησιμοποιούμε για να λιώσουμε πατάτες (αν δεν έχουμε τότε με ένα πιρούνι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά) και λιώνουμε το φρούτο έτσι όπως βράζει στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει και να πήξει σιγά σιγά. Τώρα το πιο δύσκολο μέρος είναι να καταλάβει κανείς πότε είναι έτοιμη η μαρμελάδα έτσι ώστε να μην γίνει ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ σφιχτή. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις το πίσω μέρος ενός κουταλιού και να δεις αν στέκεται η μαρμελάδα εκεί. Πάντως πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπ'όψη ότι όση ώρα θα κρυώνει η μαρμελάδα θα σφίγγει συγχρόνως. Είναι το σημείο εκείνο στο οποίο μιλά περισσότερο η...εμπειρία! <br />Ό,τι άλλο χρειαστείς, μην διστάσεις να γράψεις!crispyhttps://www.blogger.com/profile/03708122787415346961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-87775729399784500362011-06-20T19:59:00.964+03:002011-06-20T19:59:00.964+03:00http://www.youtube.com/watch?v=5FTaVgqSiIk&fea...http://www.youtube.com/watch?v=5FTaVgqSiIk&feature=relatedAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-88324107483543425532011-06-20T12:53:08.649+03:002011-06-20T12:53:08.649+03:00Καλημέρα,
μπορείς να μου δώσεις την συνταγή για τ...Καλημέρα,<br /><br />μπορείς να μου δώσεις την συνταγή για τη μαρμελάδα φράουλα?<br /><br />Ευχαριστώ, <br /><br />ΚατερίναAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-21456498974010726522011-06-15T19:19:51.713+03:002011-06-15T19:19:51.713+03:00@Δέσποινα
Καλησπέρα! Πώς και δεν την τρώει η μικρή...@Δέσποινα<br />Καλησπέρα! Πώς και δεν την τρώει η μικρή; Συνήθως είναι η μαρμελάδα που προτιμούν τα παιδιά. Ξεγέλασε την με ...jolly jammers!!<br /><br /><br /><br />@emmanouela<br />xa xa! Ώστε κρατάμε τις φακές, ε; Μπορείς να κόψεις σε πιο μικρή διάμετρο τα μπισκότα και να βγάλεις πιο πολλά κομμάτια. Τα δικά μου είχαν διάμετρο 7,5 εκ.<br />Όπως τόνισα, μην τρομάξεις αν δεις τη ζύμη να μαλακώνει. Πασπάλιζε συνέχεια με αλεύρι ζύμη και επιφάνεια.<br /><br /><br /><br /><br />@Foteini<br />Αχ, ναι το σκηνικό είναι τέλειο! Κι έτσι όπως ανοίγω κάθε πρωί το βάζο και ξεχύνεται το άρωμα της μαρμελάδας...μμμμ...τέλεια!!<br /><br /><br /><br /><br />@KANTHAROS<br />Όντως τα σπάει διότι ήδη ...εξαφανίστηκαν τα μπισκότα!crispyhttps://www.blogger.com/profile/03708122787415346961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-10982695111397445722011-06-15T14:44:23.112+03:002011-06-15T14:44:23.112+03:00Μπισκότα με μαρμελάδα φράουλα; Τα σπάει.Μπισκότα με μαρμελάδα φράουλα; Τα σπάει.KANTHAR0Shttps://www.blogger.com/profile/16554313643609521106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-17627946330653045412011-06-15T11:15:06.702+03:002011-06-15T11:15:06.702+03:00Ax, τέλεια η μαρμελάδα φράουλα! Την ονειρεύομαι σε...Ax, τέλεια η μαρμελάδα φράουλα! Την ονειρεύομαι σε φρεσκοψημένο ψωμί με λίγο βούτυρο σε αυλή σπιτιού σε ελληνικό νησί το καλοκαίρι!Foteinihttps://www.blogger.com/profile/14497381763713211584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-3125602165005006312011-06-15T10:14:01.476+03:002011-06-15T10:14:01.476+03:00Kαλέ, μόνο 10?? Όσο χορταστικά και να είναι, ο αρι...Kαλέ, μόνο 10?? Όσο χορταστικά και να είναι, ο αριθμός μου φαίνεται ανύπαρκτος κι αυτά τόσο όμορφα έτσι με τη μαρμελαδίτσα τους στο κέντρο!! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε Κρίσπυ! Α, και φέρε κανα βαζάκι κι από'δω, άμα πια έχετε τόσα πολλά! Κρατήστε τις φακές εσείς!!!Emmanouelahttps://www.blogger.com/profile/02738430780266872811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-419140273366320367.post-10972581862394260082011-06-15T10:09:35.970+03:002011-06-15T10:09:35.970+03:00Λατρεμένη μαρμελάδα φράουλα! Πως δεν τη τρώει κανε...Λατρεμένη μαρμελάδα φράουλα! Πως δεν τη τρώει κανείς μέσα στο σπίτι, ούτε η μικρή μου. Να έκανα και εγώ κανένα βαζάκι...<br />Καλημέρα!!My blueprinthttps://www.blogger.com/profile/05712349801935948089noreply@blogger.com