Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Melanzana mia!

Το γαστρονομικό καλοκαίρι στην Ελλάδα -κι όχι μόνο- διαθέτει τρία εξαιρετικά ατού:


1. Τη ντομάτα , που δεν είναι άλλη από την απόλυτη κυρίαρχο της εποχής αυτής.





2. Τον βασιλικό με το υπέροχο, σπιρτόζικο άρωμά του -κάθε μπαλκόνι ή κήπος πρέπει να διαθέτει έστω και μία γλάστρα




και 3. Τη μελιτζάνα που δεν άλλη από...τη Σοφία Λόρεν των ζαρζαβατικών!!!


Ο συνδυασμός των τριών αυτών υλικών είναι, για την Crispy ,η επιτομή του γευστικού καλοκαιριού. Είναι επίσης, αυτό που κάθε γκουρμέ γνωρίζει καλά: Τα ταπεινότερα υλικά δίνουν τις πιο δυνατές συγκινήσεις στον ουρανίσκο. Τα τρία αυτά υλικά λοιπόν με την προσθήκη ενίοτε κι άλλων υλικών, δημιουργούν θαυμάσια και σχετικά ελαφριά πιάτα ιδανικά για το μέσον του θέρους. Σήμερα σας έχω μία σικελική συνταγή και την παραθέτω για 2 λόγους : 1) Για την ονομασία της, 2) Είναι αφορμή για σινεφιλική αναφορά.

Οι πέννες αλα Νόρμα κατάγονται από την Κατάνια της Σικελίας, τόπος γέννησης του Βιντσέντζο Μπελλίνι , δημιουργού της όπερας ''Νόρμα''. Ένα άλλο τέκνο της Κατάνια , ο συγγραφέας Νίνο Μαρτόλιο δοκιμάζοντας κάποτε μια εξαιρετική εκτέλεση της συγκεκριμένης σπαγγετάδας αναφώνησε προς τη μαγείρισσα ''Μα κυρία μου, αυτή είναι μια πραγματική Νόρμα!'' εννοώντας βέβαια ότι το πιάτο ήταν τέλειο. Κι από τότε της βγήκε το όνομα...

Penne alla Norma.





Υλικά (για 4 άτομα) 3 μελιτζάνες φλάσκες , 4 μεγάλες κι ώριμες ντομάτες , 3 σκελίδες σκόρδο , ένα ματσάκι φύλλα βασιλικού , αλάτι , πιπέρι , λάδι -ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι όταν γράφω λάδι εννοώ μόνο ελαιόλαδο!

Εκτέλεση: Κόβουμε τις μελιτζάνες στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες. Επειδή είναι κομμένες πολύ λεπτές , δεν μπαίνω στη διαδικασία του αλατίσματος για να φύγει η πικράδα της μελιτζάνας , αν τυχόν σας ενοχλεί η πικράδα αφήστε τις φετούλες μισή ώρα στο αλάτι και μετά στραγγίξτε τις , αλλά ειλικρινά δε βρίσκω το λόγο να μπείτε στη συγκεκριμένη διαδικασία. Τηγανίστε σε καλά ζεσταμένο λάδι τις φέτες μελιτζάνας. Απλώστε τις σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι από το τηγάνισμα. Βλέπετε η τσαχπίνα η μελιτζανούλα μας ρουφά σαν το σφουγγάρι το λάδι.


Ετοιμάστε τη σάλτσα. Τρίψτε τις ντομάτες. Σ'ένα τηγάνι σωτάρετε σε λίγο λάδι το σκόρδο και λίγα από τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα. Προσθέστε την ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Στο τέλος αφαιρέστε το σκόρδο και ρίξτε στην έτοιμη σάλτσα τον υπόλοιπο βασιλικό. Βράστε τα ζυμαρικά al dente. Αφού τα στραγγίξετε , ανακατέψτε τα με τη σάλτσα , στρώστε από πάνω τις φετούλες μελιτζάνας και τρίψτε χοντρά όποιο σκληρό τυρί θέλετε. Οι Κατανέζοι χρησιμοποιούν αλατισμένη ρικότα , η Crispy παρμεζάνα (μπαναλιτέ) , εσάς σας θέλω πιο ευφάνταστους!



Συνοδεύεται μ'ένα υπέροχο ροζέ κρασί, το ''Ρό'' της Εύχαρις φτιαγμένο από τις ποικιλίες syrah & αγιωργήτικο, το οποίο παρεμπιπτόντως έχει και υπέροχη τιμή!





********************************************************************


Όπως θα θυμάστε τρέχει κι ένα αφιέρωμα στα σινέ 70s. Το πιάτο που μόλις δοκιμάσαμε εμφανίζεται σε μια ιταλική ταινία του 1976. Είναι το ''Βίαιοι , βρώμικοι & κακοί'' του Εττόρε Σκόλα. Μια ταινία που παρότι την εντάσσουν στην κατηγορία comedia all'italiana , μόνο κωμωδία δεν είναι αλλά μάλλον περισσότερο γροθιά στο στομάχι. Μια όχι ευχάριστη ταινία γιατί νιώθει κανείς μια απέχθεια για τους ελεεινούς χαρακτήρες του έργου , χαρακτήρες που ζουν και ''βασιλεύουν'' κάπου σε μια παραγκούπολη στα περίχωρα της Ρώμης. Όπως είχε πει ο ίδιος ο σκηνοθέτης του είχε προκαλέσει σοκ η αλλοιωμένη ψυχολογία των ανθρώπων αυτών και πιστέψτε με αυτό το στοιχείο κυριαρχεί στην ταινία. Ο πάτερ φαμίλιας της οικογένειας που παρακολουθούμε , ο μισότυφλος Τζιατσίντο - τον οποίον υποδύεται μοναδικά ο Νίνο Μανφρέντι- είναι η πιο ελεεινή ύπαρξη στον κόσμο. Δεν τον αντέχουν ούτε οι δικοί του κι αποφασίζουν να τον δηλητηριάσουν για να πάρουν και τα λεφτά της ασφάλειας από το χαμένο μάτι του! Μαντέψτε με ποιο πιάτο! Βλέπετε τυγχάνει να είναι το αγαπημένο του Τζιατσίντο και το καταβροχθίζει με μια λαιμαργία! Παραδόξως τη γλιτώνει από τη δηλητηρίαση κι ακολουθεί για κακή τύχη των υπολοίπων ένα απίστευτο ξέσπασμα οργής του μισότυφλου αγροίκου.

Εσείς βέβαια δοκιμάστε το πιάτο αλλά μην επιχειρήσετε να δηλητηριάσετε κανέναν!!!


Λοιπόν δεν έχετε παράπονο. Η σημερινή ανάρτηση είχε ''άρτο'' , είχε και ''θεάματα''! Τι άλλο θέλετε; Να σας αφήσω ήσυχους , είπατε; Καλά τότε , αλλά από Δευτέρα τα ξαναλέμε.



**************************************************************



Υ.Γ.: Εντάξει, το παραδέχομαι , έχω γίνει πολυλογού τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν άντεξα! Έχει σινέ επανέκδοση την ταινία ''Διακοπές στη Ρώμη'' και περιττό να σας πω ότι τη λατρεύω! Για πολλούς λόγους. 1) Είναι γυρισμένη στην πολυαγαπημένη μου Αιώνια πόλη , τη Ρώμη. 2) Πρωταγωνιστεί η υπέροχη (στον υπερθετικό βαθμό) Ώντρεϋ Χέμπορν 3) Υπάρχει μια γλυκιά χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών και...ναι , το παραδέχομαι είναι μια ρομαντική ταινία αλλά είναι ό,τι πιο ιδανικό για θερινό σινεμά! Σπεύσατε! Αυτά... Α, για του λόγου το αληθές, δηλαδή πόσο τη λατρεύω κλπ, στη φωτογραφιούλα δίπλα σας έχω το φετινό μου ημερολόγιο τοίχου : A roman holiday , προφανώς!

27 σχόλια:

  1. Μας άνοιξε η όρεξη πρωί πρωί! Θα επιχειρήσω εκτός απροόπτου το απόγευμα να φτιάξω την ωραία σου συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνο το γεγονός ότι έχει βασιλικό αρκεί για να μου κινήσει το ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kameleon φτιάξε πρώτα τη σάλτσα -είπαμε , ντομάτες μεγάλες , σαρκώδεις κι ώριμες- κι όσο αυτή σιγοβράζει, τηγάνισε τις μελιτζάνες. Θα γλιτώσεις λίγο χρόνο.

    tyler τρελλαίνομαι για τον βασιλικό. Το άρωμά του μού δημιουργεί ευφορική διάθεση (είναι κάποια φυτά ή καρποί των οποίων το άρωμα μού φτιάχνει τη διάθεση : βασιλικός , θυμάρι , δεντρολίβανο, φασκόμηλο κι όλα τα εσπεριδοειδή )Το καλοκαίρι τον χρησιμοποιώ πολύ στην κουζίνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μια χαζη ερώτηση. Που μπορώ να βρω εύκολα φρέσκο βασιλικό κι όχι αυτό από τα super market?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kameleon σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις αποξηραμένο βασιλικό! Το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Η νύχτα με τη μέρα! Αν δεν έχει καμιά γειτόνισσα , δες σε s/m μήπως έχει μικρές γλαστρούλες με βασιλικούς για μεταφύτευση , αλλιώς τρέξε στη λαϊκή , εκεί θα βρεις άφθονο. Μένεις κέντρο; Νομίζω ότι στο Κολωνάκι έχει λαϊκή σήμερα -μα πού σε στέλνω;;;
    Προσοχή , όχι αποξηραμένο κι αν φτιάξεις το πιάτο , περιμένω εντυπώσεις.
    Α , κι ότι άλλο θες μη διστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που το τόνισες γιατί στο σπίτι έχω μόνο αποξηραμένο!
    Δεν μένω στο κέντρο και με έχεις βάλει στη πρίζα όπως λέμε γιατί χρειάζομαι άλλες 4 ώρες να σχολάσω!
    Μα καλά τα ανθοπωλεία δεν έχουν?Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανθοπωλεία ; Δεν το σκέφτηκα, μπορεί , γιατί όχι! Αλλιώς φυτώριο , s/m , γειτόνισσα , κάποιος κήπος στη γειτονιά - δεν νομίζω ότι θα αρνηθούν να δώσουν ένα κλαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά...η συνταγή σκίζει!!! Το πέρασμα από τηγάνι είναι το μυστικό. Μόνο τότε γλυκαίνει η μελιτζάνα. Κακά τα ψέματα:

    η Σοφία Λόρεν θέλει Μαστρογιάννι
    και η μελιτζάνα μας τηγάνι!

    Και τώρα Λεμπόφσκι: κυρία crispy μου, είστε τσακάλι!!! αν μου επιτρέπετε την προσφώνηση γιατί πλησιάσατε τόσο πολύ - πολύ περισσότερο από ότι εγώ στις "μπανάνες" που πήρα και από πάνω δώρο- που σχεδόν κερδίσατε! Μόνο που δεν έχει θεσμοθετηθεί δώρο, τουναντίον μάλλον θα σας αγγαρέψω για κάποιο "θέλημα" όπως λέγαμε στο χωριό μου τις αγγαρείες.
    Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
    Ο πραγματικός "Λεμπόφσκι" ήταν Έλληνας. Οι αδελφοί Κοέν συνηθίζουν σε όλα τα έργα τους να κάνουν αναφορές, με διάφορους τρόπους, σε πρόσωπα που πέρασαν κατά το παρελθόν από το Χόλυγουντ. Στο τέλος της συγκεκριμένης ταινίας και στην επίμαχη φάση με τον αέρα και την τέφρα που αναφέρεις στο κείμενο της Σίφνου γίνεται το εξής: Ο Τζων Γκούντμαν αποχαιρετάει τον Λεμπόφσκι με τα λόγια "αντίο αγαπημένε μας φίλε Θήοντορ Καραμπότσος". Μόνο που εκείνη τη στιγμή έχουν αρχίσει να πέφτουν οι τίτλοι του τέλους, η προφορά του ονόματος είναι χάλια και ο μεταφραστής στους υπότιτλους έχει κόψει τη λέξη Καραμπότσος στη μέση, δεν έχει πάρει είδηση ότι πρόκειται για ελληνικό όνομα, αλλιώς θα έγραφε "Θεόδωρε Καραμπότσε". Και το σπουδαιότερο: δεν το παίρνει είδηση και κανένας κριτικός.
    Πάμε πάρα κάτω τώρα: Εγώ κατάγομαι από το χωριό της Μεσσηνίας Πύργος Τριφυλίας που λέγεται και Πυργάκι(μπορεί να έχετε δει και τον ομόνυμο τίτλο ενός μπλογκ που έχουν φτιάξει κάτι χωριανάκια μου και με καλούν και γράφω παλιές ιστορίες)και στο οποίο υπάρχουν κάμποσες οικογένειες με αυτό το επώνυμο. Το επώνυμο εκτός από εμάς υπάρχει μόνο σε ένα χωριό έξω από τη Ζαχάρω. Βλέποντας λοιπόν αυτό στο σινεμά τότε που παίχτηκε, ρώτησα στο χωριό κάποιους γέροντες αν πήγε παλιά κανας Θεόδωρος Καραμπότσος μετανάστης στην Αμερική. έμαθα ότι πολύ παλιά αρχές του 1900 είχε πάει κάποιος που μου τον περιέγραψαν -από ότι είχαν ακούσει και αυτοί από τους γεροντότερους- σαν ανεπρόκοπο που δεν έκανε τίποτα και χαζολόγαγε με κάτι δουλιές του κινηματόγραφου, έτσι χάθηκε σαν το σκυλί στ' αμπέλι, μου είπανε.
    Οπότε κατάλαβα ότι μάλλον πρόκειται για τον "Λεμπόφσκι" και άρχισαν να ρωτάω με επιμονή για περισσότερα στοιχεία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τότε στράφηκα στον Δημήτρη Δανίκα γιατί θυμήθηκα ότι πριν από χρόνια με αφορμή την πρεμιέρα κάποιας ταινίας τους είχε δημοσιεύσει στα ΝΕΑ μια συνέντευξη με τους Κοέν και έλεγε ότι τους ξέρει πολύ καλά και έίναι και λίγο φίλοι. Του τηλεφώνησα λοιπόν, του είπα τα καθέκαστα και τον παρακάλεσα αν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να ζητήσει κάποια διευκρίνιση για το πρόσωπο του Λεμπόφσκι. Όμως ο τύπος πρέπει να είναι ολίγον μαλάκας γιατί όχι μόνο δεν έψαξε τίποτα αλλά έγραψε την άλλη μέρα ένα μικρό μονόστηλο με τίτλο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΛΕΜΠΟΦΣΚΙ και κείμενο "Όπως μου τηλεφώνησε αναγνώστης ο πραγματικός ήρωας της ταινίας καταγόταν από το χωριό Τρυγάκι(sic!)της τριφυλίας και είχε πάει μετανάστης στην Αμερική"
    Τίποτα άλλο. Οπότε αξιολάτρευτη κυρία crispy μου, και επειδή τα αγγλικά μου είναι τσάτρα πάτρα και το κακό συναπάντημα, θα καταλάβατε ότι το "θέλημα" για το οποίο σας μίλησα είναι -αν θέλετε και αν μπορείτε- να κάνετε αυτό που δεν έκανε ο Δανίκας μέσω κάποιου site και κάποιας γραπτής ερώτησης. Για να μάθουμε τελικά τι ήταν ο Καραμπότσος και γιατί ένιωσαν την ανάγκη οι προικισμένοι αυτοί σκηνοθέτες να του αφιερώσουν ολόκληρη ταινία. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Wow!!!
    Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο του navarino-s!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. navarino-s από πού να αρχίσω! Καταρχήν , ναι αυτό το γλύκισμα της μελιτζάνας μετά το τηγάνισμα είναι αποθέωση , δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν τις μισές φετούλες τις τρώω ενώ τηγανίζω!
    Λοιπόν , αναλαμβάνω εργασία! Θα ψάξω να βρω όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον ...''ανεπρόκοπο'' , όπως τον αποκαλούσαν οι συγχωριανοί σας. Αυτό πια! Να βρεθείτε να κατάγεστε από το ίδιο χωριό!
    Τον κριτικό στον οποίον ανφέρεστε δεν τον συμπαθώ. Απαράδεκτη κι η κίνησή του μετά το τηλεφώνημά σας. Ακόμα θυμάμαι την ''γκάφα του'' του με τις ''Ζωές των άλλων'' και γελάω!
    Α , ο στίχος είναι φο-βε-ρός! Θα μού επιτρέπατε να το εντάξω στην ανάρτηση , γράφοντας βέβαια ποιος το σκαρφίστηκε!

    kameleon καλή τύχη με το κυνήγι του βασιλικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βασιλικό βρίσκεις παντού και πιάνει και εύκολα: ένα βλαστάρι σε νερό μέχρι να βγάλει ρίζες. Μετά κρατάς σπόρους και έχεις κάθε χρονιά όσα φυτά θες. Μόνο που θέλει ήλιο και νερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. tyler σωστά. Νερό κι ήλιο δωσ'του του βασιλικού και θεριεύει!

    navarino-s πάνω στον ενθουσιασμό ξέχασα να διευκρινίσω το εξής : Ο χαρακτήρας που ψάχνουμε είναι αυτός που υποδυόταν ο Στηβ Μπουσέμι, ο Ντόνι. Ο κεντρικός χαρακτήρας , ο Λεμπόφσκι , είναι ο αξιαγάπητος ελεεινός χαρακτήρας που υποδύεται ο Τζεφ Μπρίτζες κι ο οποίος βέβαια δεν πεθαίνει αλλά καταφέρνει μάλιστα, στο τέλος ,να ...διαιωνίσει το είδος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν αγαπητή Crispy, η συνταγή σου ήταν ειλικρινά ΤΕΛΕΙΑ! Μας χάρισες ένα υπέροχο βραδυνό συνοδευόμενο από ένα μπουκάλι κρασί! Σε ευχαριστούμε πολύ! Βρήκα βασιλικό σε ανθοπωλείο της γειτονιάς. Ίσως αύριο να ανεβάσω με κάποιο τρόπο και καμιά φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kameleon καλημέρα. Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά! Εσείς με ποιο κρασί συνοδέψατε την αλα Νόρμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερίζω, κάπως αργά. Την ταινία δεν την έχω δει, το "Μια ξεχωριστή μέρα από τις αγαπημένες μου. Μου δίνεις ιδέες για μαγείρεμα, αλλά μάλλον θα καταλήξω στο κλασσικό αγορίστικο, τη μπολονέζ. Σύμπτωση: μαζί με το "State of Play" αγόρασα και το "Διακοπές στη Ρώμη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εδώ λοιπόν μια φωτογραφία από το χθεσινό υπέροχο γεύμα! Δεν είμαι τόσο καλός γνώστης, δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν το κρασί και ούτε μπορώ να δω γιατί το τελειώσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. tom το ''Μια ξεχωριστή μέρα'' είναι η αμέσως επόμενη του Σκόλα και βέβαια αγαπημένη ταινία , όπως όποια ταινία έχει το κινηματογραφικό ζευγάρι Λόρεν - Μαστρογιάννι. Κάποτε θα σας εξομολογηθώ την τρομερή αδυναμία που έχω στον ηθοποιό αυτό.
    Σύμπτωση πράγματι! Ελπίζω να σου αρέσει κι η σειρά αλλά και η ταινία.

    kamaeleon η φωτογραφία είναι εξαιρετική και το φαγητό φαίνεται τέλεια εκτελεσμένο. Χάρηκα πολύ που σας ενθουσίασε κι επίσης χάρηκα που το συνοδέψατε με κρασί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δικό μου είναι το λάθος αλλά επειδή ταιριάζει ο τύπος του Λεμπόφσκι στις πληροφορίες από το χωριό η αναφορά του ονόματος Θήοντορ Καραμπότσος μπορεί να είναι συμβολική και να ενέπνευσε τον κεντρικό ήρωα της ταινίας από κάποιες ιστορίες των πλατώ του Χόλυγουντ.
    Άλλωστε όλες οι εκτιμήσεις μου είναι εικασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλήθεια, αυτή η πανέξυπνη και χαριτωμένη φατσούλα στην καινούργια φωτογραφία είναι μήπως η crispy;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. navarino-s πιστεύω ότι το όνομα που χρησιμοποίησαν οι αφοί Κοέν δεν ήταν τυχαίο , σίγουρα κάτι είχαν ακούσει, κάτι γνώριζαν κι η απάντηση είναι εκεί που ψάχνετε κι εσείς- αν ήθελαν να βάλουν ένα οποιοδήποτε ελληνικό επίθετο θα είχαν χρησιμοποιήσει το κλασσικό... Πάππας, έτσι δεν είναι;! Πάντως βρήκα ένα site που ίσως μας διαφωτίσει. Θα σας ενημερώσω.
    Τώρα, η αλλαγή της φωτογραφίας είναι στα πλαίσια της αναδιαμόρφωσης κι ανασύνταξης του blog, η οποία -αναδιαμόρφωση κι ανασύνταξη- θα μορφοποιηθεί το Σεπτέμβρη- μα την αλήθεια , σαν πολιτικό κόμμα ακούγομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μόνιμα αργοπορημένη...
    Crispy και navarino-s... δεν έχω λόγια! Προτείνω να δημιουργήσετε περιοδικό γκουρμέ και κινηματογράφος!
    Μα συνέχεια με αφήνετε άφωνη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. βρομιστεράκι εννοείται ότι θα σου παραχωρηθεί στήλη!
    Παρεμπιπτόντως ο συνδυασμός γαστρονομία-κινηματογράφος θα παίξει πολύ από Σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι λες crispy μου... που να συναγωνιστώ μαζί σας? Που να πάω ο Καραμήτρος?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. βρομιστεράκι εμείς πάντως τη θέση θα σου την κρατήσουμε. Μένει βέβαια να βρούμε τον εκδότη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βρομιστεράκι = Στήλη άλατος μετά την πρόταση στήλης!
    Σε περιμένω για καφέ όποτε βρεθείς στη γειτονιά, μην το ξεχνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. βρομιστεράκι ok! (Θα κλείσεις μες τον Αύγουστο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. :D
    Ναι αμέ! 15-30 πάω Μεσολόγγι.
    Πάρε το μειλ μου για ότι θες
    bromisteraki@gmail.com
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή