Κέικ σοκολάτας με καρύδια
Υλικά (για ταψί ορθογώνιο 10 x 30 εκ)
250 γρ. βούτυρο
1 2/3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
λίγη βανίλια- εκχύλισμα ή σε σκόνη
1/2 ποτήρι γάλα πλήρες
140 γρ. κουβερτούρα
18-20 καρύδια σπασμένα σε κομμάτια ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ μεγάλα
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
1 2/3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
λίγη βανίλια- εκχύλισμα ή σε σκόνη
1/2 ποτήρι γάλα πλήρες
140 γρ. κουβερτούρα
18-20 καρύδια σπασμένα σε κομμάτια ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ μεγάλα
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ και με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, έπειτα ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο, εν τω μεταξύ, έχουμε αναμίξει καλά το baking powder εναλλάξ με το γάλα και τέλος την κουβερτούρα και τα καρύδια. Προς το τέλος σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα τη διαδικασία με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ την οποία θα έχουμε βουτυρώσει πριν. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με ωραίο τσάι ενώ το cd παίζει το Travelogue της υπέροχης Joni Mitchell.
Υ.Γ.1: Πάντα να προτιμάτε άσπαστα καρύδια. Το λάδι του καρυδιού έχει την τάση να ταγκίζει σχετικά γρήγορα και η γεύση τους τότε είναι απογοητευτική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου