Η Ρώμη -σχεδόν- πνίγεται , η Αθήνα -παρ'ολίγο- καίγεται κι εγώ αποφάσισα να βάλω μανιτάρια στην καρμπονάρα. Η καρμπονάρα είναι κατα βάση απλή πάστα , που όμως έχει κακοπάθει στην ελληνική εκδοχή της , αρχής γενομένης από την εμμονή να χρησιμοποιείται κρέμα γάλακτος. 1-2 κουταλιές κρέμας ενίοτε νομιμοποιούνται, αλλά προσωπικά δεν τη χρησιμοποιώ. Την αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα μου την έχει δώσει ο Gaetano, γνήσιος Ναπολιτάνος και μάγειρας. Σύμφωνα λοιπόν με τον Gaetano χρειαζόμαστε πολύ καλής ποιότητας μπέικον- καλό είναι να παίρνουμε ολόκληρο κομμάτι και να το κόβουμε οι ίδιοι σε κύβους παρά να προτιμάμε τις γνωστές φέτες μπέικον. Όσον αφορά τ'αυγά χρησιμοποιούμε τόσα όσα τα πιάτα μείον ένα. Δηλαδή αν ετοιμάσουμε 4 πιάτα θα χρησιμοποιήσουμε 3 αυγά. Τώρα πόσο ψημένο θέλουμε το αυγό εξαρτάται από τα προσωπικά μας γούστα κι ανάλογα αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι λίγο ή πολύ. Θα σας δώσω τη χθεσινή εκδοχή την οποία θα ονονμάσω καρμπονάρα κακοκαιρίας. Η αυθεντική είναι χωρίς τα μανιτάρια.
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. μπέικον (ολόκληρο κομμάτι το οποίο θα κόψετε σε κύβους)
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες ,
1 πακέτο ζυμαρικά (μπουκατίνι ή πέννες ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι-εγώ διάλεξα τα gnocchi της Barilla)
1 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 αυγά
λίγο λάδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι.
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες ,
1 πακέτο ζυμαρικά (μπουκατίνι ή πέννες ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι-εγώ διάλεξα τα gnocchi της Barilla)
1 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 αυγά
λίγο λάδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι.
Σωτάρουμε το μπέικον και τα μανιτάρια σε λίγο λάδι. Εν τω μεταξύ βράζουμε al dente τα ζυμαρικά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κι ανακατώνουμε με το σωταρισμένο μπέικον και μανιτάρια. Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας γρήγορα γρήγορα τ'αυγά με την παρμεζάνα και τη ρίχνουμε αμέσως στα ζυμαρικά. Ανακατώνουμε ζωηρά κι αν θέλουμε να ψηθεί ακόμα περισσότερο το αυγό αφήνουμε για λίγο την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι. Αν δούμε ότι είναι κάπως στεγνό το φαγητό προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών- οπότε καλό είναι να κρατάμε λίγο στην άκρη πριν σουρώσουμε- κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου