Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008

Keep it simple


Θυμάμαι πριν από κάποια χρόνια είχα βρει σ'ένα περιοδικό μια συνταγή από διάσημη - Ελληνίδα βέβαια - τηλεοπτική μαγείρισσα,  για ζυμαρικά με γαρίδες. Η συνταγή είχε έναν απίστευτο αριθμό υλικών, ετερόκλητων και στο τέλος βέβαια η βασική πρωταγωνίστρια- η γαρίδα- είχε εξαφανιστεί κάτω από στρώματα κρέμας γάλακτος και δεν θυμάμαι κι εγώ τι άλλο. Με τα χρόνια ανακάλυψα ότι τα οστρακοειδή δεν θέλουν και πολλά πολλά. Έτσι κατέληξα σε μια σάλτσα απλή μεν αλλά γευστικά φανταστική με το οστρακοειδές να ''κεντά''.

Λινγκουίνι με γαρίδες



Υλικά (για 4 άτομα)

20 μεγάλες γαρίδες  
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1 ποτηράκι τσίπουρο  
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο  
1 κουτί ντοματοχυμό  
λάδι  
αλάτι  
πιπέρι  
400 γρ ζυμαρικά (σπαγγέτι ή λινγκουίνι)

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αφήνουμε μόνο την ουρίτσα) . Ξεπλένουμε τα τσόφλια και τα κεφαλάκια και τα βράζουμε σε άφθονο νερό. Σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο- μόλις πάρουν χρώμα βγάζουμε τις σκελίδες- και σβήνουμε με το τσίπουρο. Αφού εξατμιστεί όλο το αλκοόλ ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει.Λίγο πριν το τέλος - δηλαδή όταν η σάλτσα έχει πιεί τα νερά της- ρίχνουμε το μαϊντανό. Εν τω μεταξύ στο νερό όπου εχουμε βράσει τα τσόφλια κι έχουμε περάσει από σίτα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Ανακατώνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου