Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Το Παρίσι σε 4 ταινίες.

Εκεί που έτρωγα την 65η tartelette aux framboises , μού ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα φωτογραφικό-σινεφιλικό κουίζ. Τέσσερις ταινίες που μού ήρθαν στο νου καθώς γύριζα σε διάφορα σημεία του Παρισιού. Μοναδική βοήθεια για να τις βρείτε, οι φωτογραφίες και 2-3 λόγια που πρέπει να προσέξετε.
Την πρώτη ταινία σας τη ''δίνω'' κανονικά! Αλλά φταίει που ανακάλυψα ότι το μαγαζί του στριφνού μανάβη της ταινίας είναι υπαρκτό!!!

1.



&





1η ταινία: Όλοι την έχετε βρει! Το μανάβικο της ταινίας είναι υπαρκτό και δεν χορταίνει να διαφημίζει ότι είναι εκείνο του μεσιέ Κολινιόν!....Σε ποια ταινία;

2.




Στην πλατεία αυτή που είναι διάσημη για τα κοσμηματοπωλεία της αλλά δεν είναι κυκλική, τρεις διάσημοι ηθοποιοί πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή ληστεία...Σε ποια ταινία;



3.






Μια από τις πιο όμορφες γέφυρες του Σηκουάνα στέγασε έναν παράφορο έρωτα....Σε ποια ταινία;



4.






Το ξήλωμα αυτής της πινακίδας σηματοδοτεί την αρχή μιας συναρπαστικής ταινίας όπου συγκρούονται  δύο μεγάλα ονόματα του γαλλικού σινεμά....Σε ποια ταινία;


Τι κερδίζετε; Ε , λυπάμαι....τίποτα.... Τις έφαγα όλες τις ταρτελέτες , τα μακαρόν , τα παρί-μπρεστ ....Ντρέπομαι που το λέω....αλλά δεν έμεινε τίποτα!!!
Mάλλον .....θα κερδίσετε.....την εκτίμηση και τον θαυμασμό μου!

18 σχόλια:

  1. Crispy!! Για τις ταινίες έχω μόνο να πω: Je ne sais pas... (Ή όπως αλλιώς γράφεται....) Ελπίζω να περάσατε ωραία στο Παρίσι!! Φιλιά!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεταίρα καλώς μας ήρθατε!
    Λοιπόν στις απαντήσεις τώρα:

    1. Εύκολο η Αμελί

    2. "Κόκκινος Κύκλος" Υβ Μοντάν, Αλαίν Ντελόν, Τζιαν Μαρία Βολοντέ.

    3. Δεν μου είχε πολυαρέσει αυτή η ταινία διαδραματίζονταν πολλά σε αυτή τη γέφυρα και πρέπει να είχε τη λέξη και στον τίτλο της.

    4. Η πινακίδα που λέτε δεν μου θυμίζει τίποτα αλλά όταν μιλάμε για σύγκρουση δυο μεγάλων του γαλλικού σινεμά μάλλον στο "Δυο ξένοι στην ίδια πόλη" πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμ, ενταξει το 1. ειναι η "Amelie" (αυτο το εδωσες οντως!), το 2. πρεπει να ειναι η ταινιαρα του Μελβιλ "Ο Κοκκινος Κυκλος", μη μου πεις οτι το 3. ειναι το... "Angel-A";!

    Για το 4. δωσε λιγο χρονο ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δύσκολα μου βαζεις και δεν είμαι και τόσο φαν των αισθηματικών ταινιών

    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά την πρώτη την δίνεις στεγνά αφου έχει και την αφίσα της ταινίας μέσα η φωτό.
    Τις άλλες δεν τις έχω δει αλλά την τρίτη που δεν λέει ο Navarino-s μόνο και μόνο επειδή την δίνει με τη πληροφορία του τίτλου φαντάζομαι ότι είναι το Amants du Pont-Neuf :ΡΡΡ
    Αλλά ούτε αυτη την έχω δει...
    Πολλά κενά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. vipera! Ωραία ήταν! Για τα κουίζ , μην ανησυχείς! Σε λίγο καιρό θα γράφεις mais oui, je sais! Φιλιά πολλά!




    navarino-s, ε , μα δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε συνεταιράκια! 2 1/2 στα 4! Δεν περίμενα να βρει κανείς τον ''κόκκινο κύκλο''! Με διαψεύσατε!
    Η ''Δυο ξένοι στην ίδια πόλη'' διαδραματίζεται κυρίως στο Μονπελιέ. Η ταινία στην οποία αναφέρομαι στο 4 είναι πολύ πιο πρόσφατη.



    mike 1. ok , 2. ok , 3. τη σωστή απάντηση βρήκε το βρομιστεράκι! 4. Έχεις περιθώριο μέχρι την επόμενη ανάρτηση!



    blackened (tyler) μόνο οι δύο είναι ας το πούμε αισθηματικές και πάλι όχι απόλυτα της κατηγορίας αυτής. Πάντως την 4η ίσως την έχεις δει κι αν δεν την έχεις δει έχω την εντύπωση ότι θα σου άρεσε.




    βρομιστεράκι oui exactement! ''Οι εραστές της γέφυρας'' (ε.τ) είναι η ταινία Νο.3. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ξετρελαθεί όταν την είχα δει , αλλά η γέφυρα είναι από τις πιο ωραίες του Παρισιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα crispy... και την τέταρτη ταινία την "δίνεις" ουσιαστικά μιας και το κανονικό της όνομα είναι η οδός της πινακίδας, ε;
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aν έχω δικαίωμα και σε δεύτερη ευκαιρία: "Η Συμμορία των Σικελών"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Teleies oi foto! An kai ektos ap' thn prwth tainia gia tis alles 8a elega teleiws asxetes: gia to 2 mou hr8e sto myalo kapoia typou Ocean's 11/12 enw gia thn 3 to Before the Sunrise! Teleiws skrapas! To epomeno quiz mporei na einai pou 8a vrei kaneis ta pio wraia makaron??? Ekei isws ta paw kalutera!!

    Ps. Poly m' aresei to re-vamp toy blog :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βρομιστεράκι είσαι αχτύπητη αυτές τις μέρες! ''36, quai des orfevres'' είναι ο πλήρης τίτλος της ταινίας κι ουσιαστικά η διεύθυνση της παριζιάνικης ΓΑΔ. ''Βρώμικος κόσμος'' ο ελληνικός τίτλος και πρωταγωνιστές οι Ντεπαρντιέ κι Οτέιγ.




    tom ε , εντάξει , επειδή είσαι επιμελής μαθητής , γλιτώνεις το κόψιμο!!!




    navarino-s τη σωστή απάντηση έδωσε το βρομιστεράκι! Για 2η φορά! Προβληματίζομαι ποιον από τους δυο σας να ανακηρύξω νικητή!




    foteini η νέα ''ταπετσαρία'' ονομάζεται Madison Ave και μιας κι είχα τη φωτό από την ταινία ''Manhattan'' του Woody , είπα να δώσω στο blog ένα νεοϋορκόζικο look!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με φάγανε οι γαλλομαθείς!
    Σίγουρα το Βρομιστεράκι παίρνει το βραβείο γιατί πρόκειται περί ενός πανέξυπνου ...καθάρματος που όλο και μας εκπλήσσει με τις γνώσεις του παρά το νεαρόν της ηλικίας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε καν ναβαρίνο μου ...ούτε καν!
    Τις ταινίες δεν τις έχω δει, απλά έκανα ένα lucky guess που έτυχε να θυμάμαι τους τίτλους άξιο απορίας και αυτό με το ληγμένο μνημονικό που διαθέτω βέβαια)
    Το βραβείο ασυζητητί είναι δικό σου ;)
    crispy τελικά τα τεστ έχουν πέραση!
    Δώσε κι άλλα στον λαό! ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. And the winner is ...Navarino-s! Άλλωστε δώσατε πρώτος τις απαντήσεις !
    Βρομιστεράκι με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση! Ετοιμαστείτε για ακόμα περισσότερα cine-quiz!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ok εγώ απ'οτι φαίνεται είμαι η ασχετότερη όλων γιατί ήξερα μόνο την πρώτη! Σκύβω το κεφάλι μέχρι να ακουμπήσω το σαγόνι στο στήθος, καμπουριάζω, κατεβάζω την ουρά μου και φεύγω....
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. zekia δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι! Άλλωστε το γαλλικό σινεμά δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Κάθε Μάρτη έχει ένα φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου , το οποίο , δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω ότι ανεβαίνει και Θεσσαλονίκη. Αν είναι έτσι , έχε το υπ'όψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή