Ανήκω στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που κάθε πρωί εκτελούν ευλαβικά τις εξής τρεις κινήσεις:
1) Ετοιμάζω καφέ
2) Ανοίγω το ράδιο (τώρα πια τον υπολογιστή και ράδιο μέσω ίντερνετ)
3) Ετοιμάζω πρωινό.
Το πρωινό πολλοί εμίσησαν, η Crispy, από την άλλη, ουδέποτε. Υπήρξε, κι είναι ακόμα, η αγαπημένη ασχολία της ημέρας. Μπορεί να είναι κάτι απλό, κάτι πιο μπελαλίδικο, ό,τι κι αν είναι όμως, πάντα θα αφιερώνω κάθε πρωί χρόνο για την ετοιμασία του. Μου κάνει καλό, με ξυπνά, μου δίνει ενέργεια, με κάνει χαρούμενη.
Ποτέ χωρίς πρωινό λοιπόν.
Τελευταία ανακάλυψη για πρωινό με την οποία έχω κατενθουσιαστεί είναι το dutch pancake (ή dutch baby ή dutch baby pancake). Ετοιμάζεται εύκολα, ψήνεται στο φούρνο και φουσκώνει με εντυπωσιακό τρόπο καθώς ψήνεται! Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, προστίθενται κατά το δοκούν διάφορα υλικά. Εγώ το προτιμώ αρωματισμένο με κανέλα, μοσχοκάρυδο και βανίλια ενώ όταν το σερβίρω το περιχύνω με ωραιότατο μοσχομυριστό νησιώτικο μέλι. Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσει κανείς την ημέρα του!
Θα χρειαστείτε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο.
Υλικά (για 1 πολύ πεινασμένο άτομο ή για 2 άτομα με κανονικό αίσθημα πείνας...!)
2 μεγάλα αβγά
40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml πλήρες γάλα
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για το τηγάνι:
1 γεμάτη κουταλιά σούπας βούτυρο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε στο μάτι της κουζίνας το τηγάνι με το βούτυρο έτσι ώστε το βούτυρο να λιώσει καλά -απλώστε το και στα τοιχώματα του τηγανιού- και το τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Όλα εξαρτώνται από αυτό: Να έχουμε ζεστό τηγάνι.
Χτυπάτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ ή με ηλεκτρικό αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί. Θα χρειαστεί περίπου 15- 20 λεπτά. Προσέξτε πόσο εντυπωσιακά θα φουσκώσει! Θα είναι έτοιμο μόλις πάρει χρώμα στις φουσκωμένες παρυφές.
Το σερβίρετε είτε με μέλι ή μαρμελάδα ή σιρόπι σφενδάμου. Ή ό,τι άλλο θέλετε.
Πολλή προσοχή με τα τηγάνια που μπαίνουν και στο φούρνο. Να το πιάνετε με γάντι κουζίνας. Μην ξεχαστείτε!
1) Ετοιμάζω καφέ
2) Ανοίγω το ράδιο (τώρα πια τον υπολογιστή και ράδιο μέσω ίντερνετ)
3) Ετοιμάζω πρωινό.
Το πρωινό πολλοί εμίσησαν, η Crispy, από την άλλη, ουδέποτε. Υπήρξε, κι είναι ακόμα, η αγαπημένη ασχολία της ημέρας. Μπορεί να είναι κάτι απλό, κάτι πιο μπελαλίδικο, ό,τι κι αν είναι όμως, πάντα θα αφιερώνω κάθε πρωί χρόνο για την ετοιμασία του. Μου κάνει καλό, με ξυπνά, μου δίνει ενέργεια, με κάνει χαρούμενη.
Ποτέ χωρίς πρωινό λοιπόν.
Τελευταία ανακάλυψη για πρωινό με την οποία έχω κατενθουσιαστεί είναι το dutch pancake (ή dutch baby ή dutch baby pancake). Ετοιμάζεται εύκολα, ψήνεται στο φούρνο και φουσκώνει με εντυπωσιακό τρόπο καθώς ψήνεται! Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, προστίθενται κατά το δοκούν διάφορα υλικά. Εγώ το προτιμώ αρωματισμένο με κανέλα, μοσχοκάρυδο και βανίλια ενώ όταν το σερβίρω το περιχύνω με ωραιότατο μοσχομυριστό νησιώτικο μέλι. Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσει κανείς την ημέρα του!
Dutch pancake
Θα χρειαστείτε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο.
Υλικά (για 1 πολύ πεινασμένο άτομο ή για 2 άτομα με κανονικό αίσθημα πείνας...!)
2 μεγάλα αβγά
40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml πλήρες γάλα
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για το τηγάνι:
1 γεμάτη κουταλιά σούπας βούτυρο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε στο μάτι της κουζίνας το τηγάνι με το βούτυρο έτσι ώστε το βούτυρο να λιώσει καλά -απλώστε το και στα τοιχώματα του τηγανιού- και το τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Όλα εξαρτώνται από αυτό: Να έχουμε ζεστό τηγάνι.
Χτυπάτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ ή με ηλεκτρικό αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί. Θα χρειαστεί περίπου 15- 20 λεπτά. Προσέξτε πόσο εντυπωσιακά θα φουσκώσει! Θα είναι έτοιμο μόλις πάρει χρώμα στις φουσκωμένες παρυφές.
Το σερβίρετε είτε με μέλι ή μαρμελάδα ή σιρόπι σφενδάμου. Ή ό,τι άλλο θέλετε.
Πολλή προσοχή με τα τηγάνια που μπαίνουν και στο φούρνο. Να το πιάνετε με γάντι κουζίνας. Μην ξεχαστείτε!
Πρωινό πάντα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Καλημέρα Ξανθή! Καλή εβδομάδα!
Διαγραφή1 (τσάι αντί καφέ), 2, 3 κι εγω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή φαση ο φουρνος.
Το μέλι Ίου που το βρηκες. Μη μου πεις στην Νιό... που να τρεχω.
http://beautyfollower.blogspot.gr
B F
ΔιαγραφήΜου το φίλεψαν συγγενείς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί! Είναι μέλι ερείκης κι είναι μάλλον το ωραιότερο μέλι που έχω δοκιμάσει! Ελπίζω να μου φέρουν και φέτος το χειμώνα!
Γενικα, οτι μέλι εχω δοκιμάσει απο τις Κυκλάδες είνια πολύ ωραιο!
ΔιαγραφήΑκριβώς! Ακόμα θυμάμαι ένα απίστευτο θυμαρίσιο μέλι από τη Σίφνο, το οποίο ήταν ένα αριστούργημα της φύσης!
ΔιαγραφήΓενικά στα νησιά των Κυκλάδω βγαίνει μέλι ύψιστης ποιότητας- βοηθά κι η χλωρίδα του τόπου.
Ποτέ πρωινό, ούτε μπουκιά για τουλάχιστον μια ώρα μετά το ξύπνημα, άρα ποτέ πρωινό στο σπίτι, εκτός απο αργίες. Και ποτέ τίποτα γλυκό πριν από το μεσημεριανό, μόνο αλμυρά το πρωί. Ιδιοτροπίες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλεομένη
ΔιαγραφήΑν δεν φάω πρωινό μέχρι το μεσημέρι έχω κλατάρει! Άσε που μετά τρώω ακατάπαυστα κι αναρχικά - κοινώς ό,τι βρω μπροστά μου!!!
(Πάντως έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι του πρωινού)
Πρωινο κάθε πρωι, δηλαδή γιαούρτι με διάφορα μέσα: γκοτζι μπερρις, κράνμπερρις, αμύγδαλα και ο,τι άλλο μου ρθει! Απαραίτητο πάντα!!! Ωραία η τηγανίτα, δεν έχω όμως τηγάνι για φούρνο, δεν γίνεταιαλλιώς ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμελί
ΔιαγραφήΣυνιστώ οπωσδήποτε την αγορά ενός τέτοιου τηγανιού. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά για φριττάτες αλλά και γλυκά τύπου τατέν. Γενικά για όποιο πιάτο ξεκινά στο μάτι της κουζίνας και καταλήγει στο φούρνο! Το είχα αγοράσει σε ένα μαγαζί στην Παλλάδος (ένα μικρό δρομάκι που ξεκινά από την Αθηνάς) κι έχει ό,τι μπορείς να φανταστείς από κουζινικά!
Γιαούρτι ναι! Λατρεύω και κράνμπερρις. Κάθε μέρα τρώω από αυτά, είναι πολύ ωφέλιμα!
Αχ έχεις απόλυτο δίκιο για το πρωινό, αλλα δυστυχως δεν κατεβαίνει μπουκιά, όταν ξυπνάω !
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία πρόταση!
Αριάδνη
ΔιαγραφήΔεν είσαι η μόνη! Ξέρω πολλούς που δεν θέλουν τίποτα για πρωινό! Είναι, φαντάζομαι, συνήθεια -που εγώ την έχω από μικρή.
Γεια σου Crispy μου. Φέτος προσπαθώ κι εγώ να τρώω ένα ωραίο πρωινό και όταν δεν τσ καταφέρνω πεινάω συνέχεια. Ωραία η συνταγή σου. Θα δοκιμαστει σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝότα
ΔιαγραφήΑυτό παθαίνω κι εγώ. Αν δεν φάω πρωινό κατά τις 12 αρχίζει μια πείνα που δεν μπορώ να την ηρεμήσω με τίποτα και τρώω άστατα...κι ακατάπαυστα! Γι'αυτό, χίλιες φορές πρωινό!
Χωρίς καφέ και πρωινό δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσω...Οι κινήσεις πια είναι αυτοματοποιημένες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον το dutch pancake, θα δοκιμαστεί άμεσα!
Το μέλι ερείκης, συμφωνώ ότι είναι από τα πιο νόστιμα. Στην Άνδρο το λένε "λεκατίσιο" και είναι σαν να τρως καραμέλα.
Καλημέρα!
Αγγελική
ΔιαγραφήΑυτό ακριβώς! Σαν να τρως λιωμένη καραμέλα! Δεν μου είχε ξανατύχει με μέλι! Υπέροχο! Τέλειο!
Δεν έχω τέτοιο τηγάνι :((
ΑπάντησηΔιαγραφήMia Petra
ΔιαγραφήΔες το σχόλιο που έχω αφήσει πιο πάνω στην Amelie για το συγκεκριμένο τηγάνι- γιατί μου αρέσει να το χρησιμοποιώ και πού μπορείτε να το βρείτε σε φιλική τιμή!
και γω σε αυτη την κατηγορια ανήκω και κανω και εγω αυτες τις τρεις κινήσεις!!! χμμμμ ουτε κ εγω εχω τετοιο τηγανι αλλα θα παω να βρω!!! τι τελεια που ειναι αυτα!!! θελω να τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναστασία
ΔιαγραφήΕίναι όντως πολύ ωραίο το συγκεκεριμένο pancake για πρωινό. Ελπίζω να βρεις ανάλογο τηγάνι και να το δοκιμάσεις.
Εγώ πάλι αν ξεκινήσω και φάω πρωινό μετά πεινάω όλη μέρα... :)) Ανάποδο πλάσμα!!! Πάντως πολύ ωραίο το dutch pancake αλλά θα πρέπει να βρω και εγώ ένα τέτοιο τηγάνι! Μου άνοιξες την όρεξη! Καλημέρα!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλεάνα
ΔιαγραφήΑυτό όντως είναι ασυνήθιστο! Αλλά πάντα υπάρχουν κι οι αντίθετες περιπτώσεις! :-)
Μου ξέφυγε αυτή η ανάρτηση... τώρα την είδα...κάλλιο αργά παρά ποτέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωϊνό καλό μόνο το σ/κ... τις καθημερινές λίγο πρόχειρο αλλά κάτι γίνεται...
Τέτοιου είδους πρωινά μου αρέσουν πολύ. Και κάθε είδος pancake το δοκιμάζω. Πολύ ωραία και η δική σου.
Μ αρέσει που μπαινει στο φούρνο... δεν έχω τέτοιο τηγάνι. Κι όλο το συναντώ μπροστά μου σε πολλές συνταγές.
Πρέπει να πάρω κι εγώ..είδα πιο πάνω που δίνεις πληροφορίες ;)
Φιλιά
Μάριον
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι είναι ένα πλεονέκτημα να μην δουλεύεις τα πρωινά οπότε εύκολα αφιερώνεις χρόνο σε ένα καλό πρωινό. Παλιότερα όταν δούλευα συνήθως είχα κάτι έτοιμο -πχ κέικ- ή έτρωγα ψωμί με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα.
Το τηγάνι αυτό με έχει σώσει, το χρησιμοποιώ πια πολύ συχνά!
Ισχύει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας! Εγώ προσωπικά βρίσκω τα πάντα εδώ https://eshop.masoutis.gr/categories/index/prwina?item=544 και έτσι έχω πολλά και διαφορετικά πράγματα για το πρωινο μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για το σχόλιο και για το link!
Διαγραφή