Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

¡Arriba ladrones!

Μέχρι στιγμής ο φετινός Ιούλιος έχει αποδειχτεί πολύ καυτός και πολύ επεισοδιακός. Τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Τρέχουμε να πληρώσουμε λογαριασμούς, τρέχουμε να πληρώσουμε χαράτσια, τρέχετε να αγοράσετε αποκωδικοποιητές, τρέχουμε πίσω από τον κλέφτη που μας άρπαξε την τσάντα. Με την ευκαιρία να ''ευχαριστήσω'' πολύ τον ληστή που με απάλλαξε από το βάρος της τσάντας που κουβαλούσα μες στον καύσωνα και με ανάγκασε να δώσω την απίστευτη δραματική ερμηνεία, όπου έτρεχα πίσω από τη μηχανή κι ούρλιαζα σπαρακτικά με τα χέρια απλωμένα ''Τα βιβλία μου!'' ''Τα βιβλία μου!''. Στο αστυνομικό τμήμα έδωσα ρεσιτάλ οδυρμών και κλαυθμών. Οι ευγενέστατοι αστυνομικοί στην αρχή νόμιζαν ότι είχα χάσει μερικές χιλιάδες δολάρια κι όχι δύο ταπεινά βιβλία. Μέσα σε όλα χάθηκε κι η ταυτότητα. Η  υπόθεση ''Βγάλε νέα ταυτότητα'', μετέτρεψε την όποια στενοχώρια σε απίστευτο εκνευρισμό και τσαντίλα, μιας και χρειάστηκε να έρθω σε επαφή με τις αγενέστατες (Το απόλυτο της αγένειας. Μόνο μπουνιές δεν σου ρίχνουν επειδή τις ενόχλησες)  υπαλλήλους του ΚΕΠ της γειτονιάς μου.
Με αυτά και με αυτά πέρασαν οι μέρες. Τη σημερινή συνταγή την βρήκα στο αρχείο. Συγκεκριμένα την είχα υποσχεθεί ....εμμμμμμμ.....πριν από 3 χρόνια περίπου (!!!!) σε έναν αναγνώστη αλλά δεν την ανάρτησα ποτέ. Αν ο συγκεκριμένος αναγνώστης διαβάζει ακόμα τούτο το ταλαίπωρο blog, του συνιστώ να δοκιμάσει οπωσδήποτε....

Σπαγγετάδα με σολομό σε σως μουστάρδας.



Υλικά για 2 άτομα

200 γρ. spaghetti
1 κονσέρβα σολομό
1 κουταλιά κάππαρη την οποία θα έχετε ξαρμυρίσει
3-4 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές πολύ καλής ποιότητας μουστάρδα
χυμός από μισό λεμόνι
άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι όπου σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μετά από λίγο προσθέτετε την κάππαρη. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύετε τη μουστάρδα με το λεμόνι προσθέτοντας λίγο από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικα -5-6 κουταλιές). Προσθέτετε το μίγμα στο τηγάνι, μαζί με το σολομό. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα. Από πάνω ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε με ένα ωραίο παγωμένο Ασύρτικο!

8 σχόλια:

  1. Φαίνεται υπέροχη! Με κονσέρβα τόνο φτιάχνω την κλασσική κόκκινη σάλτσα! Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσω νέα γεύση!!!! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βιβλία βρίσκονται ξανά (αν δεν είναι σπάνια), οι ταυτότητες (έστω με ξυνές μούρες) ξαναβγαίνουν, οι τσάντες ... είναι ένα θέμα, για σας κυρίες.
    Το Ασύρτικο έγινε ένα ταπεινό Sauvignon, η συνταγή όμως ενθουσίασε τη μόνη γυναίκα στην Ευρώπη (ηφήλιο ίσως) που δεν συμπαθεί τα μακαρόνια.
    Πολύ ευχαριστώ.
    Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αγγελική Ν
    Είναι ωραία σπαγγετάδα! Άσε που τρώγεται άνετα και λίγο χλιαρή, που την κάνει ιδανική για το καλοκαίρι!


    @Modernist
    Δεν συμπαθείς τα μακαρόνια;;;;; Ε τότε ήρθες στο κατάλληλο μπλογκ που θα σου αλλάξει τις γαστριμαργικές σου συνήθειες!! Το ελπίζει τουλάχιστον!! Αν κοιτάξεις στη σελίδα συνταγών, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνταγές με ζυμαρικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουναντίον αγαπητή, λατρεύω τα μακαρόνια.Η σύντροφός μου είναι ο μόνος άνθρωπος που κλπ. Βλέπεις το modernist κρύβει το αρσενικό φύλο.Όσο για το blog, είμαι φρέσκος εδώ, αλλά ήδη μπορώ να σου πω, αρκετά ενεργός, καθότι κις λορέν και πομεναντ "έγραψαν" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Crispy μου, πολύ καλοκαιρινή η σπαγγετάδα σου και πολύ ελαφριά!
    Στενοχωρήθηκα με τις περιπέτειές σου κρίμα που σου συνέβη κάτι τέτοιο...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @modernist ή Θ.Θ! :-)
    Παρά τη διευκρίνιση ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπά τα ζυμαρικά!!! Πείτε της ότι εκτός από αυτές που ήδη έχουν καταγραφεί εδώ, θα ακολουθήσουν πολλές άλλες ακόμα πιο ενδιαφέρουσες!!
    Η tapenade δεν λείπει από την κουζίνα ποτέ. Είναι το ιδανικό ορεκτικό! Κι όχι μόνο!






    @Ερμιόνη
    Το μόνο που πραγματικά δεν μπορώ να ξεχάσω είναι αυτό το αρχικό συναίσθημα όταν συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις κυριολεκτικά τίποτα στα χέρια σου-αισθάνεσαι γυμνή. Ευτυχώς ήμουν κοντά στο σπίτι. Το μόνο που μου λείπει είναι τα βιβλία και κυρίως μια πληθώρα σημειώσεων που δεν αναπληρώνονται- ήταν εντατική δουλειά ενός μήνα. Αλλά εξιστορώντας το πάθημά μου έμαθα για πολύ χειρότερες περιπτώσεις οπότε... πάλι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή