Στα γρήγορα θα δώσουμε μια συνταγή που γίνεται στα γρήγορα! Βιαζόμαστε βλέπετε, έχουμε πολλά να κάνουμε, να προετοιμάσουμε, περιμένουμε πράματα και θάματα, η ανάπτυξη έρχεται, βγαίνουμε στις αγορές, το υπόσχεται ΚΑΙ αυτή η κυβέρνηση!
Εν τω μεταξύ, (εκεί που περίμενα την ανάπτυξη και τις ανοιχτές αγορές) είχα αγοράσει κάτι ωραιότατα κολοκυθάκια κι αναρωτιόμουν τι να τα κάνω.
Έκανα αυτό. Μια συνταγή με ελάχιστα υλικά, ελάχιστη φασαρία, και -πιστέψτε με- θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο για να εξαφανίσετε τούτες τις λεπτές φέτες κολοκυθιού ψημένες με παρμεζάνα! Τόσο απλά, τόσο γρήγορα!
Υλικά
Για δύο άτομα
2 μέτρια προς μεγάλα κολοκυθάκια είναι αρκετά
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε και κόβουμε τις δύο άκρες. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, περίπου 3-5 mm ('νταξ δεν χρειάζεται να πάρετε και χάρακα) με την βοήθεια του μαντολίνου.
Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί, μπορούμε να τις στριμώξουμε έτσι κι αλλιώς θα συρρικνωθεί λίγο το λαχανικό στο ψήσιμο. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ελαιόλαδο. Πάνω σε κάθε κολοκυθάκι βάζουμε λίγη παρμεζάνα και πιπέρι. Συν λίγο αλάτι αν θέλουμε.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν ωραία στην επιφάνεια.
Τρώγεται σαν ορεκτικό Ά-ΜΕ- ΣΑ!
Εν τω μεταξύ, (εκεί που περίμενα την ανάπτυξη και τις ανοιχτές αγορές) είχα αγοράσει κάτι ωραιότατα κολοκυθάκια κι αναρωτιόμουν τι να τα κάνω.
Έκανα αυτό. Μια συνταγή με ελάχιστα υλικά, ελάχιστη φασαρία, και -πιστέψτε με- θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο για να εξαφανίσετε τούτες τις λεπτές φέτες κολοκυθιού ψημένες με παρμεζάνα! Τόσο απλά, τόσο γρήγορα!
Φέτες κολοκυθιού ψημένες στο φούρνο με παρμεζάνα.
Υλικά
Για δύο άτομα
2 μέτρια προς μεγάλα κολοκυθάκια είναι αρκετά
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε και κόβουμε τις δύο άκρες. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, περίπου 3-5 mm ('νταξ δεν χρειάζεται να πάρετε και χάρακα) με την βοήθεια του μαντολίνου.
Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί, μπορούμε να τις στριμώξουμε έτσι κι αλλιώς θα συρρικνωθεί λίγο το λαχανικό στο ψήσιμο. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ελαιόλαδο. Πάνω σε κάθε κολοκυθάκι βάζουμε λίγη παρμεζάνα και πιπέρι. Συν λίγο αλάτι αν θέλουμε.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν ωραία στην επιφάνεια.
Τρώγεται σαν ορεκτικό Ά-ΜΕ- ΣΑ!
Ποιες αγορες ανοιξαν να πάω να ψωνίσω? αχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραιο το κολοκυθακι!!!!!!
https://beautyfollower.blogspot.gr/
Μπουκίτσα και απόλαυση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα γρήγορα θα σου πω: ΚΟΛΑΣΗ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα που καλοκαιριάζει τα κολοκυθάκια είναι τ αγαπηένα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι βέβαια θα τα λατρέψω.
Τέλεια, γρήγορα και νόστιμα
:)
Πολύ ωραία πρόταση για να συμπαθησω τα κολοκυθακια!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για τέτοια μεζεδάκια!!! Καλή σου μέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερη ιδεα!!! Τις καλημερες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@BF
ΑπάντησηΔιαγραφή@Αμαλία
@Χρυσαυγή
@Μάριον
@Αριάδνη
@Μάλερ
@Νανά
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! :-)