Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Summer in Spain

Α, όχι , η Crispy εδώ στην Αθήνα βρίσκεται, πιστή στις επάλξεις του Αυγούστου του βαρετού! Αλλά να...Έπεσε πάνω στη φωτογραφία αυτή και την έπιασε μια ...φρίκη...




Αυτή η ειδυλλιακή παραλία βρίσκεται κάπου έξω από τη Βαλένθια.
 Χμμμ...θα είμαι ειλικρινής:
Όση ζέστη κι αν ενέσκηπτε ποτέ, όσο κι αν περνούσαμε καύσωνα εβδομάδων και μηνών ολόκληρων, με θερμοκρασίες να χτυπούν τους 50 βαθμούς....ε, λοιπόν ούτε με αυτές τις συνθήκες δεν θα με βρίσκατε σε μια τέτοια παραλία. Δηλαδή έτσι κι αλλιώς δεν θα με βρίσκατε, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!
Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι από εκείνα τα περίεργα όντα που προτιμούν να περπατήσουν χιλιόμετρα ολόκληρα για να βρουν την παραλία των ονείρων τους: Απρόσιτη, ερημική κι αν είναι βραχώδης ακόμα καλύτερα! Αν είναι αμμώδης, τότε ένας μικρός κολπίσκος μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον κεντρικό δρόμο , ο οποίος κολπίσκος για να τον προσεγγίσεις πρέπει να πάρεις δύσβατο μονοπάτι, αλλά όταν φτάσεις.....αααα τι ευτυχία!!

Τώρα μιας κι είμαστε στην Ισπανία κι όχι....στον Αη Γιώργη, στη Φολέγανδρο -ευσεβής πόθος....- , ας φάμε κάτι ισπανικό κι αρκούντως δροσερό και καλοκαιρινό. Ας ετοιμάσουμε, για παράδειγμα, μια...

Σαλάτα Ανδαλουσίας



Υλικά
1 σαλάτα iceberg
1 ρόκα
1 τομάτα ώριμη αλλά σφιχτή
ένα αυγό επίσης... σφιχτό!
1/2 κρεμμύδι
1 κονσέρβα τόνο
8-10 πράσινες ελιές μείον το κουκούτσι
λάδι
λευκό ξίδι εξαιρετικής ποιότητας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Πλένετε, καθαρίζετε και στεγνώνετε το iceberg και τη ρόκα στο... σαλατοπλυντήριο! Κόβετε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια τα σαλατικά. Τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα όπου προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε ωραίες φετούλες, τον τόνο στραγγισμένο , τις ωραίες ελίτσες, και την τομάτα κομμένη σε φίνες φετούλες. Προσέξτε τώρα τι θα κάνετε με το αυγό. Θα χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο και το ασπράδι θα το κόψετε σε κομματάκια τα οποία θα προσθέσετε στη σαλάτα. Τον κρόκο τον βάζετε σ'ένα μπωλ και τον λιώνετε μ'ένα πιρούνι. Σιγά σιγά κι αναδεύοντας συνέχεια προσθέτετε σ'αυτόν το ξίδι και σιγά -μα πολύ σιγά!- το λάδι. Έτσι θα προκύψει μια ρευστή σαλτσούλα για τη σαλάτα που θα θυμίζει αμυδρά ....μαγιονέζα!! Ραντίζετε τη σαλάτα με αυτή τη σαλτσούλα, αλαταοπιπερώνετε, προσθέστε λίγη ρίγανη....αρπάξτε από το ψυγείο μια κρύα cerveza και βάλτε να παίζει στο cd player μια...

Luz Casal να τραγουδά ....''Θάλασσα κι ουρανός''

 Σε όσους φεύγουν για διακοπές πολλές πολλές ευχές να περάσετε όμορφα, να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε!

6 σχόλια:

  1. Την σαλάτα την ισοπέδωνα. Στην παραλία ούτε με σφαίρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα!
    Πραγματικά δεν μπορώ να την καταλάβω την εικόνα της παραλίας.. :o
    Δεν μπορώ να καταλάβω την απελπισία των ανθρώπων! Ακόμη και εδώ (Τορόντο) οπου οι άνθρωποι λατρεύουν τόσο το καλοκαίρι, στις παραλίες τους δεν το βλέπεις αυτό..
    Καλή συνέχεια, ειναι η πρώτη μου φορά στο μπλογκ σου, πάω να εξερευνήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν ποτέ βρισκόμουν σε τέτοια παραλία θα προτιμούσα κολύμπι στα βαθειά να γίνω τάπας του καρχαρία!
    Ούτως ή άλλως προτιμώ το νερό από την παραλία,κάπου στα βαθειά...
    Η σαλάτα νόστιμη και δροσερή.
    Ένα ταξιδάκι στα χαμάμ της Ανδαλουσίας ό,τι πιο τέλειο αυτή τη στιγμή...
    :)))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @KANTHAROS
    Χα χα! Η σαλάτα όντως ισοπεδώθηκε! Όσο για την παραλία...στο ίδιο μήκος κύματος είμαστε!



    @Eri
    Καλωσόρισες! Αχ, λίγη δροσιά από το Τορόντο θα ήταν τόσο ευπρόσδεκτη! Η αυγουστιάτικη ζέστη της Αθήνας είναι....too much!


    @thalassamov
    Έχεις δίκιο! Καλύτερα να γίνουμε tapas στον περαστικό καρχαρία!
    Χαμάμ στην Ανδαλουσία; Καλό ακούγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το φιλαράκι μου ο Jamie στην Ανδαλουσία ήταν προχτές!!Ζήλεψα....τον Jamie,όχι αυτούς στην παραλία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Georgia
    Καλημέρα! Έχει πιάσει Μεσόγειο; Ξεφύλλιζα ένα παλιότερο τεύχος του αγγλικού Olive και τον είχε να παρουσιάζει μαροκινή κουζίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή