Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ...

...και των 6000 νησιών όπως μας ενημερώνει η γνωστή πια ''where's the goddamn valium'' καλλονή .  Στη χώρα αυτή λοιπόν, πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές. Η χώρα αυτή εκτός από ...exceptional beauty -δεν αντιλέγω καλή μου, ηρέμησε!!- διαθέτει κι....exceptional ....πολιτικούς. Φυσικά πάντα στη σφαίρα του σουρεαλισμού! Φτάνει κανείς να ακούσει τι λένε και τι υπόσχονται αυτές τις μέρες για να συνειδητοποιήσει ότι ζει στη χώρα του ....never ending drama! ''Η μέρα της μαρμότας'' - τη θυμάστε την ταινία;- αυτή η διαρκής εφιαλτική επανάληψη από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις.  Ζούμε τη δική μας πολιτική ''μέρα της μαρμότας'' με όλους αυτούς τους επικίνδυνα αστείους wannabe σωτήρες του έθνους. Είναι να αναρωτιέται κανείς πώς μια τόσο μικρή χώρα βγάζει τόσο πολλούς ανίκανους πολιτικούς!

Επίσης είναι να αναρωτιέται κανείς τι έπαθε τούτο το blog και ασχολείται με τις εκλογές ενώ δεν κάθεται να μαγειρέψει κάτι επιτέλους! Αλήθεια.....από πότε έχει να μαγειρέψει, να μπει στην κουζίνα....να μεγαλουργήσει...;;;;!!  (πω πω τι ταπεινοφροσύνη διαθέτει αυτή η Crispy, στους πολιτικούς της χώρας της έμοιασε ) Δεν μπορεί , δεν προλαβαίνει , ασχολείται με τις επικείμενες εκλογές. Κι εδώ που τα λέμε τι έμπνευση να σου δώσουν αυτές - ούτε τα σποτ των πολιτικών αρχηγών δεν είχαν έμπνευση φέτος. Εκτός από .....εκείνο της ΝΔ ....Μεταξύ μας, αυτό το ... ανοσιούργημα θα πρέπει να διδάσκεται στο μέλλον στις διαφημιστικές σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγή!! Ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ως διαφημιστικό πολιτικό σποτ ever. Στο χωριό μου θα λέγαμε ότι είναι epic fail! Αναρωτιέμαι τι διάολο είχαν πάρει οι ''δημιουργοί'' αυτού του τερατουργήματος για να τους έρθει ...έμπνευση! Εμένα πάντως ήρθε το ΕΚΑΒ και με μάζεψε εκείνο το βράδυ που το είδα -που να μην το έβλεπα!!


Αλλά να που πρόλαβα κι έφτιαξα όμορφες ταρτούλες της εποχής με σπαράγγια. Ελαφριές , για να σερβιριστούν τη βραδιά των εκλογών με τη συνοδεία λευκού κρασιού. Συνιστώ λευκό Αμέθυστο Kώστα Λαζαρίδη 2011. Δεν ξέρω, μάλλον ο συνδυασμός των 3 ποικιλιών Sauvignon blanc- Ασύρτικο- Semillon  ταιριάζει γάντι με τα σπαράγγια.

Ταρτούλες με σπαράγγια και ρικότα




Υλικά για 4 άτομα

8 σφολιατίνια στρογγυλά
250 γρ ρικότα
50 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κιλό σπαράγγια φρέσκα
1/4 ποτήρι γάλα
1  + 1 αυγό
μαϊντανό φρεσκοτριμμένο
λάδι

Θα χρειαστείτε  μικρά ταψάκια για ταρτούλες
Δύο ώρες πριν βγάζετε τα σφολιατίνια να ξεπαγώσουν. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Καθαρίζετε τα σπαράγγια. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε λίγο νερό να βράσει. Ρίχνετε σε αυτό τα σπαράγγια και τα αφήνετε για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε κομματάκια μήκους 1 εκ.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε λίγο λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα σπαράγγια και τον μαϊντανό. Μόλις μαραθούν είναι έτοιμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τη ρικότα, το γάλα, το αυγό και το τυρί. Ρίχνετε στο μείγμα τα σοταρισμένα λαχανικά. Σε μικρά  στρογγυλά ταψάκια στρώνετε τα σφολιατίνια. Τα γεμίζετε με το μείγμα και περνάτε τη σφολιάτα που εξέχει με χτυπημένο αυγό. Ψήνετε για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.







ΥΓ: Να θυμάστε ότι ο ήρωας στη ''Μέρα της μαρμότας'' καταφέρνει κι απεγκλωβίζεται από τη φρικτή επανάληψη που τον βασανίζει. Ελπίζω -από Δευτέρα 7/5-  κι εμείς να απεγκλωβιστούμε, αν όχι από την κρίση τουλάχιστον από τα ίδια κι ίδια πρόσωπα που μας λένε τα ίδια και τα ίδια ψέμματα τόσα χρόνια!

Καλό βόλι!

5 σχόλια:

  1. Πω πω τί καραγκιόζηδες που είναι οι πολιτικοί. Είδα το σποτ και έβαλα τα γέλια. Είναι απίστευτα άθλιο.
    Επίσης, αυτό το Hellene πρώτη φορά το είδα (η ξενιτιά έχει και τα καλά της τελικά). Βαρέθηκα να βλέπω να επικαλούμαστε τους αρχαίους ημών προγόνους για να νιώσουμε καλύτερα για το χάλι μας.

    Τα ταρτάκια σου τέλεια Χριστίνα! Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε :)
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλό βόλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μέρα της μαρμότας... νομίζω ότι δεν θα μπορούσες να το θέσεις καλύτερα! Αυτό ακριβώς ζούμε, τόσα χρόνια τώρα...
    Οι τάρτες σου είναι υπέροχες! Ανάλαφρες και ανοιξιάτικες!
    Φιλιά, καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ατάκα epic fail καταχωρήθηκε...η τάρτα σούπερ!!! Καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Μάγδα
    @Ερμιόνη
    @Peps
    @Sophie

    Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή