Μες στον γενικό χαμό των τελευταίων ημερών όπου γίνεται της...Irma (σινεφίλ αναφορά*), στραφήκαμε στο...douce και ψήσαμε κάτι χαριτωμένα μπισκότα, μέρες που είναι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
Almond-raspberry shortbreads
Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
250 γρ. βούτυρο αγελάδος ( να είναι οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου- να έχει μαλακώσει αρκετά )
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
250 γρ. βούτυρο αγελάδος ( να είναι οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου- να έχει μαλακώσει αρκετά )
Λίγο γάλα ( περίπου 1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσσο)
Μαρμελάδα σμέουρο (της bonne maman είναι καλή όπως επίσης και της danish selection)
Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ χτυπάμε το βούτυρο με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα- πρώτα με την κουτάλα μετά με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε και το γάλα. Ζυμώνουμε το μίγμα για να ομογενοποιηθεί- είναι έτοιμο όταν θα είναι λείο και δεν θα κολλά στο χέρι μας.
Απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 0,8 εκ. περίπου ( δε χρειάζεται να πάρετε χάρακα) και κόβουμε με κόφτη μπισκότων σε όποιο σχήμα θέλουμε. Στη μέση του μπισκότου δημιουργούμε ένα βαθούλωμα. Εκεί τοποθετούμε λίγη μαρμελάδα- όχι πάρα πολλή γιατί θα ξεχειλίσει ενώ θα ψήνεται. Τα τρυπάμε με ένα πηρούνι και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 10- 15 λεπτά περίπου μέχρι αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πάχος των μπισκότων και την ένταση του φούρνου.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Hit&Run
* @Irma la Douce
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Hit&Run
* @Irma la Douce
Πολύ ομορφα και σίγουρα η μαρμελάδα δινει γευστικούς πόντους!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
αυτα τα μυρωδατα μπισκοτα σου νομιζω πως ειναι για καθε καιρο και καθε εποχη!!!Τι και αν το αστερακι γινει δισκακι....!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα!!!!!
τι ωραια!!! και η μαρμελαδα κανει ωραια αντιθεση χρωματικα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήcrispy τα μπισκότα σου είναι πανέμορφα, γιορτινά και είμαι σίγουρη νόστιμα. Μάλλον θα τα τολμήσω γιατί τα δικά μου σχεδόν εξαντλήθηκαν. Καλά Χριστούγεννα κορίτσι, να περάσεις όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@BF
ΑπάντησηΔιαγραφή@Κική
@Αναστασία
@Δέσποινα
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! Να περάσετε πάρα πολύ όμορφα και γλυκά τις μέρες των Χριστουγέννων!