Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Καλοκαιράκι χωρίς κολοκυθάκι γίνεται; (Μέρος Β)

Το πρόγραμμα είχε ανάρτηση όπου η χρήση του φούρνου θα ήταν απαραίτητη, όμως ο καύσωνας μας άλλαξε τα σχέδια και προτιμήσαμε για σήμερα κάτι πολύ πιο ελαφρύ.
Οπότε συνεχίζουμε το ετήσιο θερινό αφιέρωμα στο κολοκυθάκι που αυτή τη φορά σερβίρεται με ζυμαρικά. Γιατί τι θα ήταν το καλοκαιράκι χωρίς ένα ακόμα πιάτο με κολοκυθάκι και ζυμαρικά!
Πώς ανακάλυψα την σημερινή συνταγή: Αν και διαθέτω σελίδα στο instagram , η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν με συναρπάζει. Όμως το στοιχείο που μου αρέσει σε αυτήν είναι οι ιστορίες που φτιάχνονται με φωτογραφίες ή/και βίντεο και διαρκούν ένα 24ωρο. Τη συγκεκριμένη φάση την βρίσκω πιο κοντά στην φιλοσοφία της εφαρμογής γι'αυτό και προτιμώ να βλέπω τις ιστορίες παρά τις φωτογραφίες. Πριν από αρκετές εβδομάδες έβλεπα την ιστορία μιας Αμερικανίδας food blogger που ζει στη Ρώμη και σε 2-3 βίντεο που είχε αναρτήσει στην σειρά, έφτιαχνε μια μακαρονάδα με κολοκυθάκι και τόνο. "Εδώ είμαστε", σκέφτηκα μιας και τα δύο υλικά, τα χρησιμοποιώ πάρα πολύ. Το 24ωρο πέρασε, η ιστορία της πέρασε στη ληθη του internet, όχι όμως από την δική μου- αν κι αναπόφευκτα η συνταγή έχει υποστεί αλλαγές! Λίγα τα υλικά, εύκολη η εκτέλεση. Μια σπαγγετάδα γρήγορη κι ιδανική για καύσωνες!

Σπαγγέτι με κολοκυθάκι και τόνο



Για 4 άτομα

400 γρ σπαγγέτι
2 κονσέρβες τόνο
5-6 μικρά κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμός ενός λεμονιού (+επιπλέον αν θέλουμε)
1 κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, σκόρδο, χυμό λεμονιού και μπούκοβο. Ανακατώνουμε. Αφού στραγγίξουμε τον τόνο από το ελαιόλαδο ή το νερό- ανάλογα τι έχουμε αγοράσει- το ρίχνουμε στο μπολ, το σπάμε με ένα πιρούνι κι ανακατώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει αλατισμένο νερό να βράσει για τα ζυμαρικά. Μόλις βράσει ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό και τα μαγειρεύουμε αυστηρά al dente. Κρατάμε από το νερό βρασίματος ένα φλιτζάνι καφέ (εσπρέσο ή ελληνικό!), αφού έχουν βράσει τα ζυμαρικά τουλάχιστον τον μισό χρόνο τους.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τις άκρες και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 1 εκ.





Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε αυτό τα κολοκυθάκια κι από πάνω λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα τηγανίζουμε al dente.  Δεν χρειάζεται να πάρουν χρώμα. Είναι πολύ πιο νόστιμο το κολοκυθάκι όταν "κρατά" λίγο.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κολοκυθάκι.
Στο μπολ με τον τόνο ρίχνουμε το νερό βρασίματος που έχουμε κρατήσει, ανακατώνουμε και ρίχνουμε όλο το υλικό στο τηγάνι. Ανακατώνουμε.
Σερβίρουμε κι όποιος θέλει ρίχνει επιπλέον πιπέρι και λεμόνι. Το συνιστώ!

Ένα Μοσχοφίλερο (πχ Σεμέλη, Νασσιάκου) είναι ιδανική επιλογή.

Το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε στο, παρά θιν' αλός, εξοχικό μας, όπου θα έχουμε καλέσει λίγους εκλεκτούς φίλους, που θα έρθουν τρέχοντας, ελέω καύσωνα! Να τους πείτε να μην ξεχάσουν το κρασί!

Σημείωση: Δεν τελειώσαμε ακόμα με το κολοκυθάκι!!

6 σχόλια:

  1. Και για μένα τούτος ο συνδυασμός "μυρίζει" καλοκαίρι, να βρω σήμερα φρέσκα κολοκυθάκια να το φάμε για βραδινό το σπαγγέτι αυτό! Μέχρι τότε υπομονή, ψυχραιμία και πολλά νερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμαλία, ναι ήθελε πολλή ψυχραιμία αυτός ο καύσωνας!

      Η συνταγή όντως καλοκαιρινή, κυρίως γιατί δεν θέλει πολλά-πολλά!!!

      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. ωωωω τελεια καλοκαιρινη μακαροναδα!! ελαφρυα λιτη και νοστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία όντως έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις, πολύ θετικά για καλοκαιρινή σπαγγετάδα!

      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Εμενα όπως σου έχω ξαναπει, το ινσταγκραμ μου αρέσει γενικά..μεχρι στιγμής.

    Τι καλύτερο απο μια τέτοια μακαρονάδα με τη ζέστη?? Εγώ τωρα τελευταια βαζω κολοκυθακι μεσα στο κριθαροτο κομμένο σε κυβάκια. Τέλειο είναι.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάριον καλημέρα, καλή εβδομάδα!
      Είναι τόσο ωραία τα κολοκυθάκια αυτήν την εποχή που θέλω να τα βάζω παντού!
      Η συγκεκριμένη μπλόγκερ χρησιμοποιεί φανατικά τις ιστορίες του ινσταγκραμ. Φωτογραφίες βάζει ελάχιστες, άντε μία την ημέρα. Ενώ οι ιστορίες της είναι ατελείωτες, μπορεί και 30-40 δημοσιεύσεις την ημέρα!

      Διαγραφή