Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Chocolate Chip Cookies




Σήμερα θα έρθει στο σπίτι η καλή φίλη Φωτεινή για το καθιερωμένο debate αναγνωσμάτων. Τι κάνουμε; Απλά συζητάμε για τα βιβλία που έχουμε διαβάσει από την προηγούμενη συνάντησή μας και μετά. Περιμένω με αγωνία τη γνώμη της για ένα βιβλίο που της είχα προτείνει, ''Το ημερολόγιο ενός ασήμαντου'' των Τζωρτζ & Γουίντον Γκροσμιθ από τις εκδόσεις Ίνδικτος http://www.indiktos.gr/ . Παρεπιπτόντως έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στην έκδοση κι -ευτυχώς- στη μετάφραση (λεππτομέρεια: έχει εκδοθεί σε πολυτονικό. Είδα όλες εκείνες τις οξείες, τις δασείες και τις περισπωμένες και προσπαθούσα να θυμηθώ τους ατέλειωτους κανόνες,  τι πήγαινε πού και γιατί! ). Τελοσπάντων, το θέμα μας είναι άλλο. Ότι για να υποδεχτώ την βιβλιοφάγο φίλη μου , έψησα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας. Σε 1 ώρα όλα ήταν έτοιμα.
Ετοίμασα την κλασική ζύμη για Shortbreads  και στο τέλος πρόσθεσα κομμάτια πικρής σοκολάτας  (ψιλοκομμένη μ'ένα μαχαιράκι). Τέλεια! Μοσχομύριζε το σπίτι. Αχ , και τι ωραία μέρα για μια τέτοια συνάντηση. Αυτές οι τελευταίες μέρες του χειμώνα που μυρίζουν άνοιξη είναι απλά υπέροχες!


Chocolate Chip Cookies



Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
λίγο γάλα ( περίπου 1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσσο)
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. βούτυρο αγελάδος ( να είναι εξαιρετικής ποιότητας )
4 κουταλιές πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη με μαχαιράκι


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς


Δουλεύουμε το βούτυρο με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τέλος το γάλα.
Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια για να ομογενοποιηθεί. Το δουλεύουμε καλά για λιγο και στο τέλος προσθέτουμε τα τρίμματα σοκολάτας. Απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 0,8 εκ. περίπου ( δε χρειάζεται να πάρουμε χάρακα, με το μάτι αρκεί! ) και την κόβουμε σε στρογγυλά ή ορθογώνια κομμάτια. Τα τρυπάμε με ένα πηρούνι  και τα ψήνουμε  για 15- 20 λεπτά περίπου μέχρι αποκτήσουν ωραίο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου