Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Orecchiette με τοματίνια & ρόκα.




Tα midweek pasta sessions συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα. Εύκολα υλικά , γρήγορη -σχετικά- εκτέλεση εγγυώνται ένα γευστικότατο πιάτο που θα σας σώσει από τον πειρασμό του delivery -λέμε τώρα! Χθες στη λαϊκή έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτα ελκυστικά τοματίνια και σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα πιάτο που είχα καιρό να φτιαξω. Αυτό που με ξετρελλαίνει στο συγκεκριμένο πιάτο είναι η σωταρισμένη ρόκα. Της πάει πολύ το σωτάρισμα της ρόκας. Θυμάμαι είχα πρωτοφάει orecchiette με σωταρισμένη ρόκα , αντζούγια και καυτερή πιπεριά στο Il Tinello κι είχα πάθει παράκρουση. Ήταν από τα πλέον νόστιμα πιάτα που είχα ποτέ δοκιμάσει σε ιταλικό εστιατόριο των Αθηνών (πονεμένη ιστορία) και....και περιείχε αντζούγια. Ναι, το έχω διαπιστώσει , είμαι ο μοναδικός κάτοικος αυτής της χώρας που του αρέσει η αντζούγια!! (άλλη πονεμένη ιστορία). Λοιπόν, πού είχα μείνει; Α, ναι , στη λαϊκή. Άρπαξα δύο ματσάκια ρόκα κι έφυγα. Ουσιαστικά δε χρειαζόμουν τίποτε άλλο , τόσο απλή είναι η συνταγή όπως θα διαπιστώσετε.



Σπαγγέτι με τοματίνια & ρόκα






Υλικά (για 4 άτομα)

 20 τοματίνια πλυμένα και κομμένα στη μέση
 2 ματσάκια ρόκα  
400 γρ tagliatelle 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
ελαιόλαδο
αλάτι 
πιπέρι


Πλένουμε καλά τη ρόκα , την στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά (αλλιώς στο σοτάρισμα της θα γίνει της κινέζικης πρωτοχρονιάς!!) και την ψιλοκόβουμε κρατώντας μόνο τα φύλλα. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά.  Σε χαμηλή προς μέτρια  φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά από λίγο προσθέτουμε τα τοματίνια. Σοτάρουμε τα τοματίνια έως ότου μαραθούν αλλά δεν χάσουν το σχήμα τους. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη ρόκα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά αλλά κρατάμε μισό ποτήρι από το νερό βρασίματος. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη ρόκα και τα τοματίνια, ανακατώνουμε, προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο -ίσως να μην χρειαστεί όλο-, ανακατώνουμε πάλι και τέλος  ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   Σερβίρουμε αμέσως με άφθονη παρμεζάνα (πάντα φρεσκοτριμμένη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου