Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

CH

Μια από τις πιο γνωστές ατάκες στην ιστορία του κινηματογράφου είναι εκείνη που ξεστομίζει ο Orson Welles στην ταινία ''Ο τρίτος άνθρωπος'' , ως κυνικός Harry Lime :
In Italy, for 30 years under the Borgias, they had warfare, murder and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they have brotherly love. They had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? - The cuckoo clock!


Ε , εντάξει Harry τα παραλές! Κι οι σοκολάτες τους είναι υπέροχες με 100% swiss milk όπως υπόσχονται....



....Και τα τυριά τους , τι να πω θεϊκά , η ελβετική γραβιέρα κορυφαία κι εκείνο το sbrinz μο-να-δι-κό!

Crispy , δε σταματάς την ακατάσχετη σιελόρροια ; Και κάνε σε παρακαλώ λίγο παραπέρα να δούμε και τίποτε άλλο!


Γενεύη






Λωζάνη






Μοντρέ...




Λέω να μείνω εδώ....


Όταν γίνω ζάμπλουτη -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ανύπαρκτου τραπεζίτη μου, αυτό θα συμβεί το ''Μάη το γκούρο'' , αλλά δε βαριέσαι βρε αδερφέ, σε δουλειά να βρισκόμαστε να ονειρευόμαστε...- θα αγοράσω σπίτι στη Λωζάνη και μερικές εκτάσεις από εκείνους τους υπέροχους αμπελώνες που την πλαισιώνουν , θα παράγω εξαιρετικό κρασί , το Domaine Crispy κι εννοείται ότι είστε ευπρόσδεκτοι να έρχεστε να αγναντεύουμε -καιρού επιτρέποντος- από το μπαλκόνι τη λίμνη , να πίνουμε εκείνο το ωραίο κρασάκι που λέγαμε , το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μού φέρνετε φρέσκα λαχανικά από την πατρίδα κι ωραίο κρεατάκι αρνάκι ή κατσικάκι....



...... Με την επιστροφή στα πάτρια εδάφη ένα μηχανάκι κόντεψε να με ''φάει'' ενώ ήμουν πάνω σε πεζοδρόμιο (!) , ένα αυτοκίνητο κόντεψε να με σκοτώσει ενώ περνούσα κανονικότατα από διάβαση αλλά ο ασυνεπέστατος οδηγός θυμήθηκε να περάσει κόκκινο μετά από κάποια δευτερόλεπτα (!) , άκουσα πολύ κόσμο να αλληλοβρίζεται σε κινητά χυδαία και δυνατά -φταίει η αυξημένη υγρασία;- , είδα έναν τύπο σε μηχανάκι να προχωρά και να ουρλιάζει συνεχώς ''άει γ...ου'' σε άγνωστο αποδέκτη , είδα άσχημους τύπους σε αφίσες να εκλιπαρούν για την ψήφο μας , είδα κακάκια σκύλου έξω από το πεζοδρόμιό μου , είδα σάπια ψάρια στο πεζοδρόμιο δίπλα από τον κάδο - υποτίθεται ότι κάποιος τάισε τις γάτες της γειτονιάς αλλά ήταν οι μύγες που είχαν στήσει γλέντι- , είδα ατέλειωτο σκουπίδι - κι ο προεκλογικός αγώνας δεν έχει καλά καλά φουντώσει - , έφαγα τη μπόχα της ζωής μου στο μετρό -γι'αυτό θα μιλήσω αύριο- κι έτσι...



...Λέω να μείνω εδώ .... Να βλέπω τα τρένα να περνούν...



Crispy , it's time to check out...

10 σχόλια:

  1. kalws hrthes sthn xwra ths arloumpas.............kalo xeimwna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολιτισμικό σοκ έπαθες! Μείνε εδώ, τι τα θελεις τα ταξίδια σε πολιτισμένες χώρες, ξεσυνηθίζεις και ξεγελιεται και απορυθμίζεται το ένστικτο της αυτοσυντήρησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό το cineξεκίνημα αυτής της μοναδικής και συναισθηματικής ξενάγησης με το ....unhappy end!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και έχω πάει ελάχιστες φορές στο εξωτερικό, θα συμφωνήσω ότι κάθε φορά η επιστροφή στους εδώ ρυθμούς και τρόπους ισοδυναμεί με πολιτισμικό σοκ όπως λέει και ο Tyler παραπάνω!

    Είμαι σίγουρος ότι πέρασες υπέροχα και περιμένουμε τις όμορφες περιγραφές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε Καλό Χειμώνα! Βλέπω ότι κι εσείς χρησιμοποιείτε την έκφραση του κου. Τζούμα ''Η χώρα της αρλούμπας''!

    tyler δεν έχεις άδικο! Μια και λες για πολιτισμικό σοκ , αυτό το έπαθα όταν βγήκα για πρώτη φορά από τη χώρα στα 18. Έπαθα τέτοιο σοκ που μού πήρε 3 μήνες να συνέλθω!

    navarino-s ήμουν σίγουρη ότι θα εκτιμούσατε δεόντως τη σινεφιλική αναφορά! Αυτό που μού κακοφάνηκε - και γενικά δεν μπορώ να χωνέψω - είναι η βρωμιά , το σκουπίδι και δεν αντέχω - με απορρυθμίζει- η επιθετική συμπεριφορά.


    kameleon σίγουρα πέρασα υπέροχα - δε χόρταινα να βλέπω πράσινο - αλλά τέρμα τα της Ελβετίας , ετοιμάζω τις ''σκόρπιες σημειώσεις στο αθηναϊκό μετρό'' με μπόλικη ...μπόχα κι...αντρίλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν κάνω λάθος, μας χρωστάς μια ιστορία με κάποιον security boy!
    Άντε άντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρηκα που τα πέρασες καλά. Και χάρηκα περισσότερο που γύρισες. Καλά έκανες και δεν έμεινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tom δεν τίθεται θέμα! Άλλωστε έχω κι ''εναλλακτικό ελληνικό σχέδιο δράσης'' σε περίπτωση που γίνω ζάμπλουτη: Σπίτι στη Βουλιαγμένη με θέα τη θάλασσα κι εξοχικό στη Σίφνο με θέα τη θάλασσα- εννοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Crispy,
    καλό φινόπωρο. Μήπως θα μορούσατε να κάνετε μια αναφορά στη ταινία του Ταραντίνο που βγήκε πρόσφατα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρις , καλό φθινόπωρο. Αν και μεγάλη φαν του Quentin , δεν έχω δει ακόμη το ''Inglourious basterds''. Διαβάστε την εξαιρετική ανάρτηση που έκανε προ ημερών πάνω στην ταινία ο tyler (δείτε 2ο σχόλιο) στο blog του eco-cinema.

    ΑπάντησηΔιαγραφή