Καλή, Αναπτυξιακή (!!!) Χρονιά σε όλους!
Θα είμαι σχετικά σύντομη σήμερα! Τρέχω και δεν προφταίνω! Ανήμερα την Πρωτοχρονιά όταν αφίχθη μετά βαΐων και κλάδων η ανάπτυξη στη χώρα, εγώ ήμουν ζαλισμένη από την πολλή σαμπάνια κι έτσι δεν πρόλαβα να την χαιρετίσω. Τώρα την ψάχνω εναγωνίως, να την ευχαριστήσω προσωπικά που μας θυμήθηκε και μας έκανε την τιμή!
Θα είμαι σχετικά σύντομη σήμερα! Τρέχω και δεν προφταίνω! Ανήμερα την Πρωτοχρονιά όταν αφίχθη μετά βαΐων και κλάδων η ανάπτυξη στη χώρα, εγώ ήμουν ζαλισμένη από την πολλή σαμπάνια κι έτσι δεν πρόλαβα να την χαιρετίσω. Τώρα την ψάχνω εναγωνίως, να την ευχαριστήσω προσωπικά που μας θυμήθηκε και μας έκανε την τιμή!
Πριν λίγες μέρες είδα στην ιστοσελίδα των bostanistas μια συνταγή με αχλάδια. Στον πρόλογο αναφερόταν ότι ο Μπριγιά Σαβαρέν αποκαλούσε το αχλάδι "βασιλιά των φρούτων". Κάτι παραπάνω ήξερε ο κος. Σαβαρέν και τείνω να συμφωνήσω μαζί του. Το αχλάδι είναι μάλλον το ωραιότερο φρούτο για επιδόρπιο γλυκό.
Την Πρωτοχρονιά έψησα λίγα αχλάδια με σιρόπι σφενδάμου και μάλλον έφτιαξα ένα από τα ωραιότερα επιδόρπια που έχω φτιάξει μέχρι τώρα. Με τη συνοδεία παγωτού βανίλια (ευτυχώς ο Κωνσταντινίδης είναι κοντά!) ήταν αποθέωση!
Αχλάδια ψημένα σε σιρόπι σφενδάμου
Για 4 άτομα
4 αχλάδια μετρίου μεγέθους (εγώ χρησιμοποίησα αχλάδια ποικιλίας abate fetel αλλά δεν ήταν πολύ μεγάλα)
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1 κλωνάρι βανίλια
χυμό ενός λεμονιού
λίγο νερό (2-3 κουταλιές)
1 κουτάλι βούτυρο (πολύ καλής ποιότητας -κι όχι μαργαρίνη!)
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε και κόβετε στη μέση (καθέτως) τα αχλάδια. Βγάζετε τα σποράκια. Τα βάζετε σε πυρέξ και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιρόπι με το νερό. Ανοίγετε την βανίλια και με την βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού βγάζετε τα σποράκια, τα οποία ρίχνετε στο σιρόπι. Περιχύνετε τα αχλάδια με το σιρόπι και τοποθετείτε ανάμεσα στα φρούτα το άδειο κλωνάρι της βανίλιας. Πάνω σε κάθε αχλάδι βάζετε πολύ λίγο βούτυρο. Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνετε τα φρούτα για 20 λεπτά. Πότε πότε τα περνάτε με το σιρόπι με τη βοήθεια μιας βούρτσας. Στα 20 λεπτά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε για άλλα 20 λεπτά. Πότε πότε τα βουρτσίζετε με το σιρόπι.
Τρώγονται πολύ ωραία όταν είναι ακόμα λίγο ζεστά και συνοδεύονται από παγωτό βανίλια!
Και πάλι Καλή Χρονιά σε όλους!
Κι αν δείτε κάπου την ανάπτυξη πείτε της ότι την ψάχνω!
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μήπως και την βρούμε μαζί, δεν μπορεί, κάπου θα κρύβεται και δεν την βλέπουμε εμείς, οι...άλλοι πώς την βλέπουν??? Τα αχλάδια που προτείνεις δειχνουν εξαιρετικά στην απλότητά τους, θα αγοράσω το σιροπάκι και θα τα δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie
ΔιαγραφήΈχω την εντύπωση ότι κρύβεται καλά, ακόμα κι η πρωθυπουργάρα μας θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να την βρει!!
Τα αχλάδια είναι πολύ ωραίο και πολύ εύκολο επιδόρπιο- ιδανικά για επισκέπτες της τελευταίας στιγμής!
Αχ εγώ που έλειπα στο εξωτερικό που θα τη βρω αυτή την κυρία ανάπτυξη;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αχλάδια είναι από τα φρούτα που που ψάχνω να βρω ώριμα και νόστιμα, δυστυχώς τα περισσότερα είναι πολύ άγουρα κι όσο κι αν τα αφήσεις στον πάγκο δεν γίνονται αλλά ούτε ωριμάζουν.
Καλή και νόστιμη χρονιά!!
Ξανθή
ΔιαγραφήΚαλή, νόστιμη χρονιά! Μάλλον έχεις δίκιο, κι εγώ δύσκολα βρίσκω ωραία, γεμάτα άρωμα αχλάδια. Καμιία σχέση με αυτά που έτρωγα παλιά. Καμιά φορά στα βιολογικάδικα βρίσκω συμπαθητικά αχλάδια.
Τι ωραία φωτογραφία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι!!
Καλή Χρονιά!!
pepes
ΔιαγραφήΚαλή Χρονιά! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια! Δυο φωτογραφίες της προκοπής έχει αυτό το μπλογκ κι οι δύο με αχλάδια είναι! Με εμπνέει το συγκεκριμένο φρούτο!
Happy New Year girl!! Πολύ με άρεσε το γλυκό σας, διότι, καθώς έχω σαφή προτίμιση στα αλμυρά πιάτα και ψιλοβαριέμαι τη διαδικασία του γλυκού, το δικό σας και εύκολο και γρήγορο και υγειινό είναι, οπότε θα το τιμήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για την ανάπτυξη, αυτή είναι στο αλμυρό ή στο γλυκό μενού;
mamouli
ΔιαγραφήΚαλή χρονιά! Είναι επιδόρπιο ιδανικό για όσους δεν τα πάνε καλά με τα επιδόρπια!
Ε, η ανάπτυξη βρίσκεται στο ....πικρό μενού -δεν υπάρχει αλλά γι'αυτήν ειδικά φτιάξαμε ένα!
Kαλή χρονιά crispy...με υγεία, χαμόγελα και φυσικά πολύυυυυυ ανάπτυξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ είχες την δικαιολογία της σαμπάνιας, εγώ που δεν ήπια και δεν την είδα τι να πω?? :) Εχουμε όλο το 2014 να την βρούμε.. don't panic!
Αυτή την συνταγή την είχα δει κι εγώ... με την συνοδεία παγωτού είναι υπέροχο επιδόρπιο.
Φιλιά
Μάριον
ΔιαγραφήΚαλή χρονιά!
Σωστά, έχουμε ακόμα 360 μέρες ψαξίματος! Κάτι θα βρεθεί! Ή μήπως όχι!
Το Pinterest έχει γίνει η νέα πηγή εύρεσης συνταγών! Έχω βρει ένα σωρό συνταγές από εκεί!
Καλησπέρα, έχεις κερδίσει το βιβλίο στη σελίδα μου σου έχω στείλει mail.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τυχερή εύχομαι.
Ξανθή
ΔιαγραφήΚαλή Χρονιά!
Ευχαριστώ πολύ! :-)
Νόστιμο το γλυκό σου
ΑπάντησηΔιαγραφήετσι να πάει και η χρονιά σου :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
bf
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!
Επίσης και σε σένα πάντα ομορφιές κι υψηλό γούστο!