Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Καλό ταξίδι!


Ας πούμε ότι είστε η κα. κι ο κος. Κέλλερμαν και ξεκινάτε αεροπορικώς από το βαρετό αλλά ''μαγευτικό'' προαστικό Twin Oaks του Ohio για τη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όμως συμβαίνουν τα εξής :
1) Πλησιάζοντας το αεροδρόμιο Κέννεντυ της Νέας Υόρκης τους ειδοποιούν ότι το αεροδρόμιο έχει πολύ κίνηση οπότε η προσγείωση θα αργήσει 20 λεπτά. Όσο αναμένεται η προσγείωση το αεροπλάνο κάνει κύκλους πάνω από την πόλη. Τα 20 λεπτά περνούν και τον κο. Κέλλερμαν έχουν αρχίσει να τον ζώνουν τα φίδια. Έχει κανει κράτηση σ'ένα από τα διασημότερα εστιατόρια της πόλης και πολύ φοβάται ότι θα χάσει την κράτηση. Μετά από 2 ώρες έχοντας χάσει την κράτηση αλλά και την ψυχραιμία του , ακούει τον πιλότο να τους ανακοινώνει ότι λόγω πυκνής ομίχλης το αεροπλάνο δεν μπορεί να πρoσεγγίσει το αεροδρόμιο Κέννεντυ , οπότε η προσγείωση θα γίνει...στο αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης!!! Εκεί πια τον έχουν ζώσει φίδια και κροκόδειλοι μαζί , μιας και την επόμενη μέρα το πρωί έχει το σημαντικότερο ραντεβού της καριέρας του.
2) Φτάνοντας πια στη Βοστώνη το ζεύγος διαπιστώνει έντρομο...ότι έχουν χαθεί οι βαλίτσες τους! Από την άλλη πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν για Νέα Υόρκη. Τρέχουν να προλάβουν το τελευταίο τρένο. Μετά χιλίων κόπων και βασάνων το προλαβαίνουν. Είναι φίσκα στον κόσμο , είναι νηστικοί το μόνο που βρίσκουν να φάνε είναι κράκερ κι ελιές. Το έλκος του κου. Κέλλερμαν χτυπάει κόκκινο. Τα χάπια , φευ, είναι στις βαλίτσες που χάθηκαν.
3) Φτάνουν στη Νέα Υόρκη δύο η ώρα το πρωί για να διαπιστώσουν ότι λεωφορεία , ταξί και γενικά όλα τα μέσα μεταφοράς αλλά και τα απορριματοφόρα απεργούν! (Κάτι σας θυμίζει αυτό;)
4) Πρέπει να περπατήσουν στο ξενοδοχείο. Με το που ξεκινούν από το σταθμό πιάνει καταιγίδα.
5) Φτάνουν ασθμαίνοντας -και μούσκεμα- στο ξενοδοχείο για να διαπιστώσουν ότι το δωμάτιό τους ήταν κρατημένο μέχρι τις 10 το βράδυ. Τώρα είναι πια 3 το πρωί , είναι κουρασμένοι , νηστικοί , μούσκεμα μέχρι το κόκκαλο ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ;;; Ο κος. Κέλλερμαν απειλεί θεούς και δαίμονες με μηνύσεις. Τους υπόσχονται δωμάτιο από τις 7 το πρωί. Εν τω μεταξύ μήπως θέλουν να ξεκουραστούν στο γραφείο του διευθυντή; Όχι , δεν θέλουν. Ο κος. Κέλλερμαν συνεχίζει να απειλεί με μηνύσεις. Μαθαίνουν ότι οι βαλίτσες τους δεν έχουν φύγει ακόμη από το Twin Oaks.
6) Κάποιος ύποπτος τύπος τους προτέινει ότι με 10$ μπορεί να τους βρει δωμάτιο σε παρακείμενο ξενοδοχείο. Τον εμπιστεύονται. Τον ακολουθούν. Τους ληστεύει , τους παίρνει τα πάντα - εκτός από 3 σεντς.
7) Πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσουν τη ληστεία.
Οι αστυνομικοί τους προτείνουν να πάνε σε ένα δημοτικό κατάλυμμα. Δέχονται. Το περιπολικό που τους μεταφέρει εκεί καλείται να κυνηγήσει τους ληστές μιας κάβας. Το ζεύγος Κέλλερμαν παρίσταται στο κυνηγητό. Οι ληστές καταφέρνουν να ξεφύγουν με το περιπολικό...το οποίο έχει μέσα τους Κέλλερμαν.
8) Οι ληστές παρατούν τους Κέλλερμαν στο Σέντραλ Παρκ. Αποκαμωμένοι πέφτουν να κοιμηθούν κάτω από ένα δέντρο. Ένας περιπλανώμενος κλέβει το ρολόι χειρός του κου. Κέλλερμαν.
9) Ξημερώνει. Βρίσκουν ένα ανοιγμένο πακέτο σνακς. Από την πείνα τους τρώνε το περιεχόμενο. Ο κος Κέλλερμαν σπάει το δόντι του.
10) Γυρνούν στο ξενοδοχείο με τα πόδια. Είναι βρώμικοι , είναι νηστικοί , είναι άυπνοι αλλά ναι , επιτέλους έχουν ένα δωμάτιο! Μαθαίνουν ότι οι βαλίτσες τους τους περιμένουν στο δωμάτιο.
11) Δεν μπορούν να ανοίξουν τις βαλίτσες. Τα κλειδιά βρίσκονταν στην τσάντα της κας. Κέλλερμαν που κλάπηκε.


12) Ο κος. Κέλλερμαν πάει στο επαγγελματικό ραντεβού. Η γυναίκα του εμμέσως του ζητά να μην δεχτεί τη δουλειά. Δεν θέλει να ξαναδεί τη Νέα Υόρκη όσο ζει. Θέλει να γεράσει στο ήσυχο προάστιο του Twin Oaks. Ο κος. Κέλλερμαν της κάνει το χατίρι.
13) Στο αεροπλάνο της επιστροφής.........γίνεται αεροπειρατεία!!!!!
Αν είστε η κα. κι ο κος. Κέλλερμαν και σας συνέβησαν όλα αυτά , τότε δεν είστε παρά οι πρωταγωνιστές της ταινίας The out-of-towners (ε.τ ''Οι επαρχιώτες'') που γυρίστηκε το 1970 με πρωταγωνιστές τον Jack Lemmon (απολαυστικός όπως πάντα) και την Sandy Dennis.
Όσο βλέπαμε την ταινία γυρνούσα προς τον σύντροφο S και του έλεγα γελώντας ''Πω πω φαντάσου να συνέβαιναν σε μας αυτό ή το άλλο;'' Εκείνος με κοιτούσε κάτωχρος κι είχε ένα ύφος σαν να έβλεπε ταινία τρόμου! Είναι πολύ αγχώδης τύπος -Σε μια 100βάθμια κλίμακα άγχους , αν εγώ είμαι στο 9 , ο σύντροφος είναι στο 99!- δεν νομίζω ότι θα άντεχε τα όσα πέρασε το ζεύγος Κέλλερμαν.
Αφορμή να δούμε την ταινία στάθηκε η επικείμενη απεργία του προσωπικού της British Airways . Σκεφτόμουν το εξής: Ξεκινά κάποιος για ένα ταξίδι -αναψυχής , επαγγελματικό κλπ. Συμβαίνουν όμως διάφορα στραβά - απεργίες , καθυστερήσεις , βλάβες, να χάνονται βαλίτσες κλπ. Πώς αντιδρά κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις; Έξαλλος σαν τον κο. Κέλλερμαν -της ταινίας- να απειλεί με μηνύσεις; Ή συγκαταβατικά και με ιώβεια υπομονή , δείχνοντας παροιμιώδη φλεγματικότητα; Δεν μού έχει συμβεί τίποτα παρόμοιο στα ταξίδια που έχω κάνει αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σας εγγυηθώ πώς θα αντιδρούσα...Εσείς;
Παραταύτα όσοι ταξιδέψετε τώρα στις γιορτές.......
......Bon voyage!
Κι ελπίζω να μην επιλέξατε B.A.!

13 σχόλια:

  1. To ζεύγος Κέλλερμαν το συνόδευε και ένα γκρίζο σύννεφο πάνω απο κεφάλια τους; Γιατί τους βλέπω ψιλομούσκεμα στη φωτο. Καλέ τους ματιάσανε αυτούς, τί θάμα πια!
    Εγώ προσωπικά δεν αγχώνομαι, αλλά εκνευρίζομαι εύκολα, και όταν νευριάζω βάζω τα κλάματα. Επομένως νομίζω οτι θα έκλαιγα συνέχεια σε μια ανάλογη περίπτωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1987 Tokyo. Αυγουστος. Επιδεικνυω το εισιτηριο μου γεματος αυτοπεποιθηση πολυταξιδεμενου businessman. Δυστυχώς επρεπε να ειχα ενημερωσει οτι θα ταξιδεψω αφου η επιστροφη γινόταν 1,5 μηνα μετα την εισοδο στη χωρα. Μια ωρα και μερικες αξιολυπητες ποζες μου αργοτερα αποφασισαν οτι θα μου δωσουν μια θεση που δεσμευεται για το προσωπικο. "Ανοιξτε τη βαλιτσα σας για έλεγχο". Μετα το πατσαβουριασμα του περιεχομενου της αυτη αρνηθηκε πεισματικα μεχρι τελους να κλεισει και για να μας εκδικηθει αυτοτραυματιστηκε ξηλωνοντας το φερμουαρ της! Ο καλος Ιαπων ελεγκτης-θηριοδαμαστης αποσκευων επινοησε τη λυση δενοντας το τραυμα με πλαστικο επιδεσμο. Πολλες φορες γυρω γυρω για να μοιαζει σαν δεμα Ερυθρου Σταυρου που εριχναν τα αεροπλανα στο Β'Π.Π. Ναι, αλλα τα κιλα με τοσους επιδεσμους αυξηθηκαν επικινδυνα πανω απο το οριο (ετσι τουλαχιστον ειπα) σχεδον στο διπλασιο. Το προστιμο τσουχτερο και τα χρηματα ανυπαρκτα! Αυτο δεν θυμαμαι πως λυθηκε, νομιζω παλι με αξιολυπητες κορωνες! Επιτελους πεταω! Τι χαρα!
    Επομενη σταση Μανιλα! Πρωτη μερα πραξικοπηματος! Ελεγχος των παντων! Και σωματικος. Πανε 3 φιλμ με ωραιο περιεχομενο (ομορφες Μαϊκο στο Κυοτο!), εχασα κι ενα ψαλιδι νυχιων! 4 ωρες καθυστερηση! Νεοι επιδεσμοι!!
    Επομενη σταση Σιγκαπουρη Transit 6 ωρες. Μπαινω σε αροπλανο full στους Ελληνες απο Αυστραλια!!!! Δεν μπορουσα να πιστεψω οτι η εκφορα της γλωσσας μας γινεται με αυτο τον τροπο! Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οι συνεχεις εκκλησεις απο το προσωπικο και τα μεγαφωνα για τον δαιμονισμενο θορυβο που επισκιαζε αυτον των τεραστιων τουρμπινων του σκαφους! Ασε τη βρωμα!!!
    Επομενη σταση Αθηνα!! Επιτελους!!
    Αμ δε!
    Συναντω νεαρο Ιαπωνα τον οποιο θελω να βοηθησω να φτασει στο σταθμο τραινων ΟΣΕ, παιρνουμε taxi, ο ταξιτζης που μυριζεται λαυρακι με πειθει να κατεβω κοντα στον προορισμο μου και να παρω αλλο taxi, δινω οδηγιες στο νεαρο για να μην πεσει θυμα "ταριφας", κατεβαινω και ο ταξιτζης μαρσαρει σαν τρελλος παιρνοντας και το "δεμα" μου μαζι, μπαινω σε αλλο taxi και δινω εντολη παρακολουθησης, φτανω στο σταθμο και ο Ιαπων με αποθανατιζει να βγαινω εντρομος και να κοιταζοω γυρω για τα μπαγαζια μου!!
    Ηταν εκει.
    3 κιλα! Πολυ καλη μεθοδος αδυνατισματος! Την προτεινω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν μια φορά έφευγα από Αθήνα για επαγγελματική συνάντηση, είχε χιόνια και ο προαστικός προς αεροδρόμιο σταμάτησε στη μέση του πουθανά (δηλαδή στην ΑΟ) για 50 λεπτά. Θυμάμαι την αίσθηση του να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Πρόλαβα το αεροπλάνο την τελαυταία στιγμή.

    Αγχώθηκα και μόνο από την περιγραφή της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. zekia μάλλον με τον ίδιο τρόπο αντιδρούμε! Κι εγώ δεν αγχώνομαι εύκολα , αλλά δεν αργώ να εκνευριστώ. Κι αν εκνευριστώ , κινδυνεύω να νευριάσω κι αν νευριάσω θα εκραγώ κι εκεί πια, αν κι η έκρηξη κρατά πολύ λίγο μπορεί να ....πολύ επεισοδιακή!!!






    e_digonis τι να πω! Έχω μείνει άφωνη! Τα όσα περάσατε κάνουν την ταινία να μοιάζει...αδιάφορη! Η δική σας περιπέτεια είναι πολύ πιο επεισοδιακή και πολλαπλώς πιο εφιαλτική-φαντάζομαι χάρη σ'ένα αεροπλάνο γεμάτο αλλόφρονες Ελληνοαυστραλούς!!! Προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα αντιδρούσα αν ήμουν στη θέση σας. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα έκανα. Υπάρχει περίπτωση - δεν είμαι σίγουρη- να είχα αφήσει τη βαλίτσα στην τύχη της -πραγματικά δεν ξέρω. Και τόσα τράνζιτ αλλά και το ''κερασάκι στην τούρτα'' , το κυνήγι του ταξιού εδώ στην Αθήνα. Εγώ θα ήμουν 2 συνεχόμενα 24ωρα στο κρεβάτι μετά απ'όλα αυτά...
    Εν τω μεταξύ , τώρα έχω και τύψεις. Σας ανάγκασα να θυμηθείτε μια τέτοια εφιαλτική ταξιδιωτική περιπέτεια -που και μόνο η θύμησή της μοιάζει επώδυνη!







    tom φαντάζομαι τι θα γινόταν μέσα στο βαγόνι έτσι όπως είμαστε οι Έλληνες τέρατα ψυχραιμίας! Και πάλι καλά που πρόλαβες το αεροπλάνο , αντε μετά να βρεις τα δίκια σου! Προσωπικά , για τη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο χρησιμοποιώ μόνο το μετρό, με εξυπηρετεί καλύτερα. (Καλό θα ήταν να ήταν πιο συχνό βέβαια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. crispy σημαίνει ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ!
    Μια αστείρευτη πηγή που αναβλύζει διαρκώς το νέκταρ της ανεπανάληπτης τέχνης των αδελφών Λιμιέ και είναι τόσο παραστατική στις αναρτήσεις της που παρασύρει τους αναγνώστες -βλέπε digonis- να παραθέτουν και τα δικά τους εμπειρικά μεν αλλά άκρως συναρπαστικά σενάρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. navarino-s καλησπέρα! Πραγματικά τα όσα μάς διηγήθηκε ο e_digonis είναι ένα σενάριο από μόνα τους!
    Και βέβαια, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, κρίσπυ, αυτό να το μεταφέρεις στον σύντροφο

    όσο για την ταινία ελπίζω να υπάρχει σε ντιβιντάδικα, αλλιώς θα στεναχωρηθώ πολύ, αν και κάτι μου λέει πως η ταινία, όσο εξαιρετική και να είναι, θα υστερεί σε πλοκή από την περιγραφή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. tyler αν τυχόν δεν τη βρεις , ψάξε για το ρημέικ της με τον Στηβ Μάρτιν και την Γκόλντι Χων -ίδιος τίτλος. Ως συνήθως στα ρημέικ τους οι Αμερικανοί το παρατραβάνε , αλλά έχει την πλάκα του.
    Μην πτοείσαι από τις δικές μου περιγραφές. Η ταινία έχει την πλάκα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σεπτέμβρη που πήγα Νορβηγία crispy πέρασα τρελλά δεινά στα αεροδρόμια όπου πηγαίνοντας Όσλο μέσω Πράγας καθυστέρησε η πτήση από Αθήνα άρα και χάθηκε η πτήση από Πράγα, τελικά πέταξα μέσω Βρυξελών όπου λόγω κίνησης άργησε να προσγειωθεί το αεροπλάνο με απότέλεσμα να χαθει η βαλίτζα (με το παλτό) και να βτάσω Όσλο χωρίς ρούχα, χωρίς παλτό, με ένα κοντομάνικο.
    Και άλλα πολλαααααα πολλά που θα χρειαζόταν σελίδες!
    Άξιο αναφοράς ότι 2 πτήσεις πήγαινε...και 3 πτήσεις έλα, καθόμουν πισω ή μπροστά από μαμάδες με μωρά που κλέγανε. Σου έχω πει ποτέ ότι δε μου αρέσουν καθόλου τα μωρά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρομιστεράκι τι Οδύσσεια ήταν αυτή! Κι εσύ δεν τράβηξες και λίγα! Έχασες πτήση , έχασες βαλίτσα κι απ'ότι θυμάμαι είχες χάσει και κάτι vintage ομπρέλες!
    Έλα τώρα , δεν σου αρέσουν τα μωρά; Μα είναι τόοοοοοοσο χαριτωμένα.....όταν κοιμούνται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι crispy μου καλά θυμάσαι! Απλά αυτές τις 2 βιντατζ τις ξέχασα εκεί (μαζί με τη δικιά μου που είχα φέρει από εδώ και ήταν μία παλιά αγαπημένη) Απλά αυτό ήταν δικό μου λάθος.... για όλα τα άλλα.... Ααααααααχ! Φυσικά η γκαντεμιά μου συνεχίστηκε και με διάφορα μουσεία εκεί όπως και με εκδρομές και άλλα πολλά. Πως κατάφερα και πέρασα τελικά καλά!?! Αχ, ο θεός θα έβαλε το χέρι του φαίνεται! Χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποτε -κι αν - τα καταφέρω θα μού τα πεις από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς...
    Σε περιμένει πακέτο! Μετά τις γιορτές να πιούμε καφεδάκι που θα είναι χαλαρά! :***

    ΑπάντησηΔιαγραφή