Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Make my day...

....Or make some cupcakes!





Υπάρχουν κάποιες μέρες που ξυπνάς κι αναρωτιέσαι γιατί μπήκες στον κόπο να ξυπνήσεις. Υπάρχουν εκείνες οι μέρες που σέρνεσαι από τη στιγμή που επιτέλους πάρεις την απόφαση να σηκωθείς από το κρεβάτι. Είναι κι εκείνες οι μέρες που σου φταίνε όλα χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ο καιρός , ο γείτονας , το σκυλί του γείτονα , το απορριμματοφόρο , η φωνή στο ράδιο... Είναι απλά εκείνες οι μέρες που είσαι ο απόλυτος γκρινιάρης ...χωρίς λόγο...κι αν υπάρχουν λόγοι , είναι ευτελείς - όλοι μεγαλώνουμε , Crispy...
Κάπως έτσι ξεκίνησε η χθεσινή μέρα. Κρύωνα , δεν είχα διάθεση να βγω να τρέξω λίγο , δεν είχα διάθεση να μιλήσω με κανέναν στο τηλέφωνο , δεν είχα διάθεση να ετοιμάσω τη δουλειά για το απόγευμα αλλά την ετοίμασα...με το ζόρι. Κι εκεί που καθόμουν και κοιτούσα τα σύννεφα πάνω από τον Υμηττό κι αναρωτιόμουν αν θα βρέξει ή όχι (τελικά δεν έβρεξε) , θυμήθηκα ότι εδώ είχα διαβάσει για κάτι cupcakes των οποίων η συνταγή  βρίσκεται εδώ (Golden cupcakes από την Foodjunkie)  . Έριξα μια ματιά στο ψυγείο και στα ντουλάπια , είχα όλα τα υλικά , είχα τα κατάλληλα σκεύη , είχα και κάτι λιγότερο από ένα δίωρο στη διάθεσή μου κι είπα...γιατί όχι;
Καμιά φορά αναρωτιέμαι , πώς είναι δυνατόν ένα γλυκό ή ένα πιάτο φαϊ να μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ τη διάθεσή μας προς το καλύτερο! Ήταν σχεδόν μαγική η επιρροή αυτών των χρυσών cupcake πάνω μου! Πλημμύρισα από θετική ενέργεια , καλή διάθεση , δεν με πτόησε ο καιρός , σχεδόν ξέχασα ότι πλησιάζουν τα γ....  γ... μου! Το σπίτι μοσχοβολούσε βανίλια , μοσχοκάρυδο και κανέλα και τούτα τα cupcake - Ω! Μα ναι!- είναι από τα ωραιότερα που έχω ψήσει!


Cupcakes με μοσχοκάρυδο και κανέλα 

Υλικά (για 12 cupcakes)
120 gr βούτυρο
120 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 μεγάλα αυγά
150 ml ξυνόγαλο
1 κουταλάκι βανίλια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Σ 'ένα μπωλ ανακατώνετε το αλεύρι με το baking powder , το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. 
Σένα άλλο μπωλ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε το ξυνόγαλο και τη βανίλια. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε με μια ξύλινη κουτάλα πια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στρώνετε με χάρτινες φορμίτσες ειδικό ταψάκι των 12 θέσεων (δες φωτό). Μοιράζετε το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.

Δοκιμάστε τα και θα φτιάξουν και τη δική σας μέρα!

Crispy's tip : Επειδή ήταν απόφαση της στιγμής , το βούτυρο δεν πρόλαβε να ξεπαγώσει καθόλου. Όμως , το έβαλα στο μεταλλικό (τονίζω το μεταλλικό) μπωλ και το έβαλα στο προθερμασμένο φούρνο για 2 το πολύ 3 (πολύ λίγα) λεπτά κι έτσι μαλάκωσε λίγο κι η ζύμη έγινε ...ω , τι ωραία!


Crispy's warning : Η ζύμη ήταν τόσο μα τόσο ωραία που παρολίγο να την φάω όλη από το μπωλ ! Προσοχή : Βουτήξτε μια φορά το δάχτυλο στη ζύμη και μετά συγκρατηθείτε!!!


A paper sun !

8 σχόλια:

  1. Φαίνονται τόσο λαχταριστά, ικανά να φτιάξουν τη διάθεση κάποιου και μόνο με τη χρυσαφένια όψη τους!!!! Φαντάσου με τη μυρωδιά και τη γεύση :) Τυχερούλα Crispy! Στείλε κανένα για το πρωινό καφεδάκι μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα προσπαθήσω να τα φτιάξω Crispy! Πεντανόστιμα φαίνονται, οπότε θα σε εμπιστευτώ!
    Το αν θα τα πετύχω είναι μια άλλη υπόθεση, μιας και μόνο καλή δεν χαρακτηρίζομαι στην κουζίνα!
    Τώρα για το σχολείο, δεν ξέρω αν θα προλάβουν να φτάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.Ελπίζω να έχεις δει το Julie and Julia
    2.Ακριβώς όπως περιγράφεις ένιωθα προχθές
    3.Εγώ πάλι όταν δεν είμαι καλά,κλείνω το κινητό,ανάβω άπειρα κεριά,βάφω τα νύχια μου(είναι το καλύτερο ηρεμιστικό)και διαβαζω με μανία βιβλία, περιοδικά ,εφημερίδες...
    4.Ελπίζω να βρω χρόνο να δοκιμάσω να φτιάξω cupcakew asap!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. foteini ήταν πραγματικά παράξενο! Σε λίγη ώρα , με τη μυρουδιά και τη γεύση είχε αλλάξει η διάθεσή μου! Α , με τον πρωινό καφέ ήταν υπέροχα!




    zekia θα δοκιμάσεις να τα φτιάξεις; Είναι στην κυριολεξία ...a piece of cake! Και δεν μπορείς να φανταστείς τι ωραία που μύριζε το σπίτι!




    vipera θα σε λατρέψουν! Αν τους τα πας και φρεσκοψημένα ακόμα καλύτερα! Το τονίζω και σε σένα , η συνταγή είναι πανεύκολη!




    not a girl...καλωσόρισες!
    1. Τα ευκόλως εννοούμενα... Από την πρώτη μέρα!
    2. Πιθανόν να φταίει ο καιρός , από την άλλη για μένα μπορεί να φταίει το γεγονός ότι πλησιάζουν επικίνδυνα τα γ...γ..!!!
    3. Το κλείσιμο του κινητού απαραίτητο. Από εκεί και πέρα , όπως λες κι εσύ , διάβασμα , το μπάνιο - το νερό λειτουργεί ηρεμιστικά πάνω μου- και ναι , έχεις δίκιο για τα νύχια!
    4. Αν τα φτιάξεις , περιμένω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάνω στην ώρα που μου ήρθε η διάθεση για cupcakes... Αλλά σου έχω και ένα request. Αν βρείς καμία καλή συνταγούλα για bluberry muffins...εδώ είμαι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρομιστεράκι το request σου διαταγή! Πάντως και τούτα δω ήταν γλυκύτατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Crispy,
    η συνταγή εκτελέστηκε, αλλά με την καλή έννοια! Εϊναι πεντανόστιμα και τόσο γλυκά! Και πανεύκολα...
    ΣΤο σχολείο είχαν ορμήσει όλοι! Τα καλύτερα που έχω φάει (και δεν είναι επειδή τα έφτιαξα εγώ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή