Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Παραμιλώ και παραλλάζω.

Συζήτηση με τον Α.Α.Α. (Άγνωστος κι Ανύπαρκτος Αναγνώστης)

- Crispy , πέρασα από το blog σου.
- Χμμμ....
- Κι είδα ότι είχες συνταγές για σάλτσες pesto κι έτσι έφτιαξα χθες μια ωραιότατη σπαγγετάδα.
- Xμμμ...Καλά έκανες...Κι εγώ το ίδιο...
- Ξέρεις όμως...Μου περίσσεψε λίγη pesto και δεν ξέρω πώς να την αξιοποιήσω!
- Μπα , για δες σύμπτωση! Κι εμένα μου περίσσεψε λίγη! Λοιπόν , πάρε χαρτί και μολύβι , δώσε προσοχή και πάμε να μαγειρέψουμε μια ωραιότατη.....

Σπαγγετάδα καλοκαιρινή
(Penne με μελιτζάνα, πιπεριά, ντομάτα και σάλτσα pesto)




Για 2 άτομα
1/3 πακέτο ζυμαρικά tortiglioni (ή ότι άλλο θέλετε που να μοιάζει )
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά
1 ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
κι η pesto που περίσσεψε!

Κόβετε σε κυβάκια τα τρία λαχανικά. Σε μέτρια φωτιά σωτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε την πιπεριά και την μελιτζάνα. Ανακατώνετε και τα αφήνετε να σωταριστούν για λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα , αλατοπιπερώνετε , σκεπάζετε το τηγάνι , χαμηλώνετε τη φωτιά κι αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Βράζετε τα ζυμαρικά αυστηρά al dente. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά , ρίχνετε 2-3 κουταλιές pesto .....και μ'ένα ωραιότατο ροζέ απολαμβάνετε ένα νοστιμότατο κι ελαφρύ πιάτο τούτες τις ζεστές βραδιές!









Και το τέλος της συζήτησης:
- Crispy ευχαριστώ!
- Παρακαλώ.
- Όμως δεν διευκρίνησες σε ποια από τις δύο pesto αναφέρεσαι!
- Χμμμμ...την κλασική,την γενοβέζικη.
- Είσαι θεά!
- Χμμμ....υπερβάλλεις......
- Είσαι μοναδική!
-....Σαν να τα παραλές...
- Crispy , δεν μιλάω για σένα , για την μελιτζάνα μιλάω!
-....Ωωω.....μα τότε μιλάς για την επόμενη συνταγή!
- Ανυπομονώ!
(to be continued)

14 σχόλια:

  1. Περιμένω τη συνέχεια!! Όσο για το πέστο, εννοείται από τις καλύτερες σάλτσες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια, εύκολη, γρήγορη, αγαπημένη σπαγγετάδα!!
    Αλλά παραλείπω την μελιτζάνα!!!! Δεν μ'αρέσειιιι!!! Δεν τη θέλω με τίποτα!!!!Και στην επόμενη ανάρτηση, να ξέρεις, θα χαζεύω...δεν θα παρακολουθώ επιμελώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α πα πα πρωινιάτικα, πείνασα και μόνο που το σκέφτομαι. Μ'αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά με λαχανικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. athina κι είναι αρκούντως καλοκαιρινή! Με τέτοιες ζέστες βολεύει! Μου αρέσει τόσο πολύ , που κάποτε είχα βαλθεί να βρω την καλύτερη στην πόλη! Νομίζω την είχα δοκιμάσει - την καλύτερη- στο genovese στη Βούλα.



    emmanouela την λα-τρεύ-ω!!! Πρέπει κάτι να κάνουμε να σου αλλάξουμε γνώμη! Στην επόμενη ανάρτηση πάντως , θα γράψω ολόκληρη ωδή στη...μελιτζάνα!




    zekia δεν το περίμενα αλλά βγήκε εκπληκτικά νόστιμη! Κι ήταν κι ελαφριά , εύκολη , γρήγορη ...δηλαδή ιδανική για ζεστό καλοκαιρινό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. emmanouela xa xa! Φαντάζομαι τι μάχες θα έδωσε η μαμά σου για να σε πείσει να φας μελιτζάνα! (Εκτός βέβαια αν δεν τη τρώει ούτε η ίδια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμένω την συνέχεια!
    Μακαροδάδα με μελιτζάνα και πέστο όνειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολλά τα φαγητά που δεν τρώω, δεν θα βρεις άκρη μαζί μου και καλώς ή κακώς ποτέ κανείς δεν με πίεσε να φάω κάτι, ίσως φταίει αυτό! Πήρα την παραξενιά του μπαμπά που δεν τρώει τίποτα, ενώ η μαμά τα τρώει όλα. Αν μπορούσα να φάω έστω και λίγα από αυτά που δεν τρώω, θα γινομουν μαγείρισσα!! Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγγελική Ν όντως της μελιτζάνας της ταιριάζει γάντι η σάλτσα pesto. Είναι ο βασιλικός βέβαια που δένει τόσο ωραία με το συγκεκριμένο λαχανικό!




    emmanouela είναι κι άλλα που δεν τρως;;
    Κι εμένα οι γονείς μου δεν ήταν πιεστικοί και δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα. Κάποτε όμως έζησα σχεδόν 6 μήνες με μια θεία μου και δεν μ'έπαιρνε να φέρνω αντιρρήσεις , έτσι έμαθα να τρώω σχεδόν τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η γιαγιά μου προσπάθησε για ένα διάστημα να το παίξει αυστηρή και να με πιέσει να φάω κολοκυθάκια (από τα γεμιστά), τραχανά και γάλα(έχω να πιω από 5 χρονών), αλλά και που με πίεσε να τα φάω 2 φορές, τι κατάφερε? Ακόμα τα σιχαίνομαι και ποτε μου δεν πρόκειται να τα ανεχτώ! Ακόμα και να σε πιέσουν, δεν μαθαίνεισ να τρως κάτι αν δεν σ αρέσει. Εσύ για να έμαθες, πάει να πει ότι κατά βάθος σου άρεσαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι εγώ περιμένω τη συνέχεια..!! λατρεύω τις μελιτζάνες σε όλες τις εκδοχές με ζυμαρικά ή χωρίς!! Αλλά και το πέστο όμως ε? και αυτό αγαπημένο!σλουρπππππππππ!!! Crispy το πέστο γνωρίζεις αν διατηρείται στη κατάψυξη?

    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. picky χαίρομαι που λατρεύεις τις μελιτζάνες γιατί γιατί για μένα τουλάχιστον είναι στο top 10 των αγαπημένων εδεσμάτων. Δεν έχω συντηρήσει ποτέ σε κατάψυξη σάλτσα pesto αλλά νομίζω ότι γίνεται, έτσι κι αλλιώς αν έρθει σε επαφή με ζεστά φρεσκοβρασμένα ζυμαρικά θα λιώσει και ''θα έρθει στα ίσια της'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Crispy, η μακαρονάδα εξαιρετική! Η ιδέα του διαλόγου είναι πολύ ωραία, όπως και αυτή του Α.Α.Α.! Ακόμα γελάω!!! Και.. πηγαίνω να διαβάσω τη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. vipera ο ΑΑΑ μας προέκυψε λόγω έλλειψης έμπνευσης! Όποτε θα τον βλέπεις , θα σημαίνει ότι δεν μου έβγαινε το κείμενο όπως θα ήθελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή