Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Viva Mexico!

Το Μεξικό μπορεί να μην ευτύχησε ως προς την πορεία του στο Μουντιάλ , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκδηλώσουμε την αμέριστη εκτίμηση μας στην εθνική  κουζίνα αυτής της πολύ όμορφης χώρας! Παραδόξως είναι ιδιαίτερα αγαπητή εδώ στην Ελλάδα και λίγο πολύ τα μεξικάνικα εστιατόρια ευδοκιμούν. Ίσως περισσότερο ως tex mex , αλλά η ποιότητα τους είναι από καλή έως πολύ καλή - τουλάχιστον σε όσα έχω πάει έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη. Έχω φάει εξαιρετικό γκουακαμόλε κι έχω ρημάξει - στην κυριολεξία - τα φαχίτας της πόλης ! Πάντα με τη συνοδεία της αγαπημένης μου Margaritas!
Σήμερα σας έχω κεσαντίγιας! Τα πρωτοέφτιαξα βλέποντας εκείνες τις περίφημες εκπομπές του Jamie Oliver  , όπου χοροπηδούσε κι έκανε κωλοτούμπες σε μια χαριτωμένη κουζίνα κάπου στο Λονδίνο! Μπορεί να αστειεύομαι με τον ''Όλι'' όπως τον αποκαλώ αλλά νομίζω ότι οι Άγγλοι του οφείλουν πολλά .
Το θέμα μας όμως δεν είναι ο αγαπητός Oli αλλά τα ταπεινά τούτα κεσαντίγιας , τα οποία δεν θέλουν και πολλά πολλά . Για να είμαι ειλικρινής έχουν περάσει χρόνια που είχα δει την εκπομπή οπότε κάτι μπορεί να έχω ξεχάσει , κάτι να έχω αλλάξει. Πραταύτα τα πράγματα είναι πανεύκολα και το αποτέλεσμα πολύ καλοκαιρινό!

Quesadillas alla Jamie όπως τις θυμάται η Crispy!


Υλικά:
1 πακέτο μεξικάνικες tortilla (πχ της El Sabor)
3-4 διαφόρων χρωμάτων κι ειδών πιπεριές , η μία απαραιτήτως καυτερή !
1 πακέτο τυρί τσένταρ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές σούπας άνηθο
λίγο λάδι.
αλάτι
Πλένετε τις πιπεριές , τις σκουπίζετε , αφαιρείτε τους σπόρους (οπωσδήποτε της καυτερής!) και τις ψιλοκόβετε. Τρίβετε το τυρί.


Ανακατεύετε σ'ένα μπωλ τις πιπεριές με το τυρί. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με πολύ λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Στρώνετε στο τηγάνι μια τορτίγια , απλώνετε πάνω της ομοιόμορφα μερικές κουταλιές από το μίγμα κι από πάνω βάζετε τορτίγια. Πιέζετε με πηρούνι , έτσι ώστε λιώνοντας το τυρί να κολλήσουν οι τορτίγιες με το μίγμα. Μόλις εμφανιστεί στις άκρες λιωμένο τυρί , γυρίζετε προσεκτικά έτσι ώστε να έρθει η πάνω τορτίγια κάτω. Ψήνετε 1-2 λεπτά ακόμη , βγάζετε και κόβετε την τορτίγια στα τέσσερα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.



Για ντρέσσινγκ χτυπάτε το γιαούρτι με λίγο λάδι (2-3 κουταλιές) , αλάτι , τον άνηθο και το πιπέρι καγιέν. Σερβίρετε αμέσως τις quesadillas. Τις τρώτε με το χέρι -finger food!- αφού μπουκιά μπουκιά τις βουτάτε στο δροσερό ντρέσσινγκ γιαουρτιού!
Συνοδεύονται με άφθονη margarita! Εδώ μπορώ να σας αποκαλύψω ότι το εν λόγω κοκτέιλ είναι το αγαπημένο μου! Κι ότι την καλύτερη margarita στη ζωή μου την έχω πιεί στο Κουφονήσι...αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο!!!


Couleurs locales de Mexique!
Arriba!

6 σχόλια:

  1. υπεροχη συνταγη! μια απο τις καλυτερες μεξικανικες λιχουδιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apinkdreamer μάλλον είσαι κι εσύ μεγάλη φαν της μεξικάνικης κουζίνας! Η οποία μεξικάνικη κουζίνα είναι όντως γεμάτη λιχουδιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Crispy τέλειο! Εγώ τις ψήνω συνήθως στην τοστιέρα :) δε λερώνεις και την κουζίνα χεχεχε

    Και όντως πάνε τέλεια με μαργαρίτες! Μενού για μπαλκόνι ή βραδιές μουντιάλ (γίνονται ανάρπαστες σε χρόνο dt!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρόλο που δεν είμαι με τους Μεξικανούς -πως θα μπορούσα άλλωστε!- η κουζίνα τους έχω να πω είναι πολύ ωραία! Τώρα που το λες, έχω καιρό να φάω σε μεξικάνικο, οπότε νομίζω πως ήρθε η ώρα! Viva Mexico!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. foteini ναι σωστά , στην ψηστιέρα! Εγώ κόλλησα με το τηγάνι ελέω Όλι! Όντως γίνονται ανάρπαστες! Όχι τυχαία!




    vipera είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει και στον μπαμπά σου η μεξικάνικη κουζίνα! Έχει κανα καλο μεξικάνικο στα Γιάννενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα, αλλά τώρα τελευταία έχει ψιλοχαλάσει και αυτό... Ξέρεις, η σάλτσα του bbq burger να έχει καταντήσει πιο πικάντικη από αυτή του chili burger. Και η σάλτσα του δεύτερου είναι σαν ντοματοπολτός.. Κατά τα άλλα όλα οκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή