Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το Savoir Vivre πάει ...διακοπές!

Σας γράφω από τα ''χαρακώματα'' ενός internet cafe στο Γαλαξίδι. Δυστυχώς ο υπολογιστής μας απεβίωσε μια μέρα πριν φύγουμε για ολιγοήμερες διακοπές πριν προλάβω να αποχαιρετήσω το καλοκαίρι με εντυπωσιακά γαστρονομικό τρόπο- έτσι σας χρωστάω μια συνταγή που δεν έχω ιδέα πότε θα σας την παρουσιάσω.
Να όμως που μια δική μου ιδιομορφία με ανάγκασε να κάνω τούτη την ανάρτηση. Η ιδιομορφία μου αυτή έγκειται στο γεγονός ότι βγαίνω από τα ρούχα μου (μεταφορικά εννοώ , δυστυχώς δεν έχω τη χάρη μιας ...στριπτιζέζ!) κάθε φορά που βλέπω τον κόσμο να τρώει σε εστιατόριο με τελείως άκομψο κι άκοσμο τρόπο!
Λοιπόν... το σκηνικό έχει ως εξής.
Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Γαλαξίδι βρίσκεται ένας ήσυχος όρμος. Ωραία , καθαρή , δροσερή θάλασσα , υπάρχουν και κάποια μαγαζιά για φαγητό. Να καθήσουμε; Βεβαίως, γιατί όχι , άλλωστε έχει κι ωραία θέα. Το βοριαδάκι έχει καθαρίσει τον ορίζοντα κι υπάρχει τέτοια διαύγεια που τα μάτια δεν χορταίνουν. Τα βουνά της Πελοποννήσου απέναντι , ως άλλοι προϊστορικοί γίγαντες σε ραστώνη προσφέρουν ένα σκηνικό αντάξιο του ελληνικού τοπίου. Τρώμε εξαιρετικά και σιγοπίνουμε το κρασί που έχει μείνει στα ποτήρια μας. Εδώ κι ώρα είμαι προσηλωμένη στην ομορφιά που απλώνεται μπροστά μου αλλά κάνω το λάθος να αφήσω το βλέμμα μου να περιπλανηθεί. Εκείνο πέφτει πάνω σ'ένα τραπέζι στο ίδιο εστιατόριο που βρισκόμαστε κι εμείς και στο οποίο κάθονται και τρώνε δύο οικογένειες ευτραφέστατες - κι οι δύο. Κι ευκατάστες απ'ότι φαίνεται μια κι οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονται φέρνοντας σε μεγάλες πιατέλες εδέσματα που ταιριάζουν στο παρ 'αθίν αλός περιβάλλον. Σε κάποια φάση έρχεται μια τεράστια πιατέλα με γαριδομακάρονα τα οποία συνοδεύονταν με δύο μπολ τριμμένο τυρί (κίτρινη κάρτα). Άρχισαν να τρώνε το -οπτικά τουλάχιστον- εντυπωσιακό έδεσμα....
Και τότε...
Άρχισε κι...... Η Φρίκη!!!
Η μία από τις δύο ευτραφείς κυρίες κάθε φορά που έτρωγε μία γαρίδα.... έγλειφε τα χοντρά δάχτυλα της με τα βαμμένα στο κόκκινο της φωτιάς νύχια από πάνω μέχρι κάτω!!!!!!!!! Κοιτούσα αποσβολωμένη το οικτρό θέαμα και δεν πίστευα στα μυωπικά μου μάτια - κι όμως φορούσα φακούς επαφής. Της έβγαλα κόκκινη κάρτα , κατακόκκινη σαν τα νύχια που καμάρωναν στα χοντρά της δάχτυλα τα οποία έγλειφε με τόση λαχτάρα!!!
Τέτοιο ήταν το σοκ που χρειάστηκε να με ταρακουνήσει ο σύντροφος και να πιάσει το κεφάλι μου να το στρίψει πάλι προς τους κοιμώμενους γίγαντες...Μπας και συνέλθω...
Λέω να συνεχίσω τις διακοπές μου...
Ελπίζω να τα ξαναπούμε λίαν συντόμως!

8 σχόλια:

  1. Καλές διακοπές και καλά να περνάς! Γύρνα το κεφάλι στις ασχήμιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να άφηνες τους άξεστους στη νιρβάνα τους και να πεταγόσουν απέναντι στα Τριζόνια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ax, κακομοίρα, τι φταις κι εσύ να τα βλέπεις αυτά! Φρίκη! Λέω κι εγώ, πού είναι η συνταγή που μας υποσχέθηκε!?! Αν και είμαι σίγουρη ότι κάτι θα περιέχει που δεν θα τρώω!!!

    Να περάσεις τέλεια και με γυρίζεις το κεφάλι δεξιά κι αριστερά! Κοίτα μόνο τις ομορφιές γύρω σου!!

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι αλλά φαντάσου πόσο νόστιμο ήταν το φαγητό που έγλυφε και τα δάχτυλά της!!! Επίσης, γιατί χάλασαν τόσα πι-σιά μέσα σε αυτό το καλοκαίρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχααα για να καταλήξεις τόσο απεγνωσμένα να γράφεις ποστ απο ιντερνετ καφε στο γαλαξιδι, καταλαβαινουμε πόσο πολύ ταράχτηκες!! Λύση άλλη δε βρισκω εκτός απο το να κάθεσαι πάντα στην άκρη του μαγαζιού με πλάτη προς το κέντρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @big mama. Ευχαριστώ πολύ για την ευχή- έπιασε τόπο!


    @lost gastronaut. Έβλεπα τα Τριζόνια από την ακτή απέναντι και πραγματικά είχα την αίσθηση ότι αντίκριζα το απόλυτο ησυχαστήριο!


    @emmanouela. Μπακαλιάρο τρως;;;!


    @mahler76 . Ναι ήταν όντως νόστιμο - το πήραμε την επόμενη κι έφαγα τις γαρίδες χωρίς να γλείψω τα δάχτυλά μου!! Τι να πω για τα πι-σια! Στον δικό μας το πρόβλημα εντοπίστηκε: επεξεργαστής τέλος!



    @zekia. Ήταν το πιο απαίσιο , άξεστο θέαμα που έχω αντικρίσει σε εστιατόριο!!! Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γενικά με τα ψάρια δεν τρελαίνομαι, αλλά τα ανέχομαι! Άντε, κομμμάτια να γίνει, επειδή είσαι εσύ και μόνο!!

    Καλώς μας ήρθες και καλώς να ξαναφύγεις! Φιλιά πολλά! Περιμένω νέα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. emmanouela μόλις έκανα την ανάρτηση με τον μπακαλιάρο! 4 μέρες στη Φολέγανδρο θα πάω κι αμέσως με την επιστροφή αρχίζω μαθήματα , έρευνα αγοράς για η/υ και ψάξιμο ...υδραυλικού γιατί μας έσπασε ένας σωλήνας!!! Αχχχ, τι ωραία που περνάμε στας εξοχάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή