Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Tea for ...three!

Χθες στο λεωφορείο όταν άνοιξα κατά 10 εκατοστά το παράθυρο, 40 ζευγάρια μάτια γύρισαν και με αγριοκοίταξαν. Απόρησα γιατί. Σε καμία περίπτωση δεν θυμίζω υπουργίνα ή βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος -μείον τη Λούκα που καταψήφισε το Άρθρο 37- αλλά και πάλι ποια βουλευτίνα ή υπουργίνα χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ; Επίσης, μπορεί να έχω το ίδιο όνομα με τη διαχειρίστρια του ΔΝΤ αλλά εγώ ποτέ δεν ανακατεύθηκα στις διαπραγματεύσεις για την 6η δόση. Αλήθεια λέω! Αναρωτήθηκα τι τους έκανε να με κατακεραυνώνουν και να μου ρίχνουν δολοφονικές ματιές. Ανατρίχιασα! Α, και τότε ανακάλυψα γιατί! Μα βέβαια! Οι συμπολίτες μου είναι...κρυουλιάρηδες!!!  Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο πώς ντύνονται οι Αθηναίοι αυτή την εποχή, μέσα με τέλη Οκτώβρη, θα νομίζει ότι ζούμε αρκετές γεωγραφικές μοίρες πιο βόρεια και μάλιστα ότι είναι πια τα μέσα του σκοτεινού Γενάρη! Παλτά! Μάλιστα βαριά παλτά και κασκόλ τυλιγμένα έτσι ώστε ίσαμε να φαίνονται μόνο τα μάτια!!! Μπότες -καλά ασ'τες αυτές είναι fashion statement φοριούνται πια όλο το χρόνο- χοντρά καλσόν, ψιλό με χοντρό μπουφάν μαζί, ζιβάγκο+ζακέτα+μπουφάν! Ουφ! Έσκασα! Ψυχραιμία συμπολίτες! Ο καιρός είναι ακόμα θαυμάσιος- πάλι καλά που μας έμεινε κι αυτός- γιατί βιάζεστε να φέρετε τόσο γρήγορα το χειμώνα του...ενός ευρώ (τιμή πετρελαίου θέρμανσης)!  Πρόβες κάνετε; Και μετά αναρωτιέστε γιατί αρρωσταίνετε τόσο εύκολα!
Λοιπόν αν κρυώνετε -λίγο καλέ!- φτιάξτε ένα φλιτζάνι απολαυστικό και τονωτικό τσάι -για το οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση- και δοκιμάστε αυτά τα πολύ ωραία μπισκότα που σας προτείνω!

Μπισκότα με φιστίκι Αιγίνης και κράνμπερι




 Υλικά (για περίπου 20 τεμάχια)

175 γρ βούτυρο το οποίο θα έχετε αφήσει αρκετή ώρα έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.
85 γρ  ζάχαρη καστανή. Αν οι κρύσταλλοι είναι μεγάλοι περάστε την από την μουλινέτα να μειωθεί το μέγεθος τους.
225 γρ αλεύρι
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
75 γρ φιστίκι Αιγίνης
75 γρ κράνμπερι αποξηραμένα

Ψιλοκόψτε τα φιστίκια και τα κράνμπερι.
Σε μια λεκάνη χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνει το μίγμα κρεμώδες. Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάτε. Κάθε φορά θα περιμένετε να αφομοιωθεί το αλεύρι στο μίγμα πριν ρίξετε την επόμενη δόση. Μόλις τελειώσετε με το αλεύρι προσθέστε τα φιστίκια και τα κράνμπερι και ζυμώστε με τα χέρια σας για λίγα λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν θα ξεκολλά από τη λεκάνη. Πλάστε τη ζύμη σε κορμό, τυλίξτε την σε μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε την προσεκτικά σε κομμάτια των 10 εκ πάχος. Φουρνίστε τα για 12-15 λεπτά. Αφήστε τε τα να κρυώσουν.

Crispy's confession: Ο συνδυασμός -φιστίκι Αιγίνης- κράνμπερι είναι αχτύπητος! Συνιστάται ανεπιφύλακτα!


Τα μπισκότα αγαπητές/αγαπητοί μου, είναι κέρασμα για τα 3 χρόνια που με ανέχεστε και με...αντέχετε! Και σας αφιερώνω αυτό το πολύ ωραίο τραγούδι .....με τον εύγλωττο τίτλο:  Sun was high.....so was I!


10 σχόλια:

  1. Τα μπισκοτάκια είναι δελεαστικά, κράνμπερις έχω και δεν έχω αποφασίσει τι θα τα κάνω..Μάλλον με έψησες! Να τα εκατοστήσει το μπλογκ σου και γεμάτο νοστιμιές να είναι πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωω!!! 3 χρόνια ε; Να τα εκατοστήσετε λοιπόν, με πολλές γευστικές δημιουργίες και ιδιαίτερους προβληματισμούς!
    Δεν το πιστεύω ότι άνοιξες παράθυρο σε λεωφορείο! Τσ τσ εσείς οι νέοι κάνετε ότι θέλετε και νομίζετε ότι ο κόσμος σας ανήκει! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Crispy! Ευχομαι να συνεχίσεις να εκφράζεσαι έτσι όπως εσύ ξέρεις μέσα απο αυτο το blog για πολλά πολλά χρόνια!
    Και εγώ έσκασα και ας ζω στον Καναδά! Εδώ δεν εχουν πιάσει ακόμη τα πολλά κρύα αλλά απο Νοέμβρη το βλέπω να έρχεται..
    Παίρνω το μπισκοτάκι μου.. ε και ακομη ένα για τον μικρό μου!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά blogοκόριτσο!! Χαίρομαι πολύ που το αγαπημένο blog έγινε τριών χρονών. Ελπίζω να τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμη. Κράτα μου μπισκοτάκι γιατί δεν μπορώ να φάω ακόμη!
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρία χρόνια; Να Χρόνια πολλά στο μπλογκ σου λοιπόν! Να συνεχίζεις να μας νοστιμεύεις για χρόνια! :)))))

    Εμείς στα βόρεια αυτή τη βδομάδα φορέσαμε τα παλτά μας,όχι τα βαριά βαριά παλτά. Αν κατεβώ όμως Κύπρο ή Κρήτη θα είμαι με τα κοντομάνικα,συγγνώμη!
    Αλήθεια,γιατί βιάζεται ο Αθηναίος να φέρει τον χειμώνα;
    Περίεργα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χρονια πολλα :)

    συνεχιζω να φτιαχνω συνταγες σου αλλα που να βρω φυστικια αιγινης εδω;;; δυσκολο :)
    αρα μαλλον αυτη η συνταγη αναβαλλεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Έφη
    @Ερμιόνη
    @Eri
    @Δέσποινα
    @thalassamov
    @Δημήτρη

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας!

    Δημήτρη, Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ζήσει το blog :) Χρόνια του πολλά! Τρία χρόνια, δεν είναι και λίγα ε; Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Magda
    Ευχαριστώ πολύ! Ναι όντως δεν είναι και λίγα! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα άντεχε τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχαχα τι να πουμε και μεις οι βορειοι που βλεπουμε αθηναιους με λιγο χιονακι να ντυνονται σαν εσκιμωους !!!! κατα τα μπισκοτα ειναι φοβερα! λατρευω το φιστίκι αιγινης και τετοια μπισκοτακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή