Made it, loved it, made it again, and again, and again, and in the end got obsessed with it! Τime to post it!
Καλέ, τι ωραία που τα μιλάμε τα Αγγλικά στο χωριό μας! Το μικρό μας χωριό, που ως άλλο γαλατικό (εκείνο του Αστερίξ) προσπαθεί να αντισταθεί.
Τις προάλλες έπεσα πάνω σε μια συνταγή για γλυκοπατάτες κομμένες σαν τηγανητές αλλά ψημένες στο φούρνο. Είπα να δοκιμάσω, απλή η συνταγή, η διαδικασία, όλα. Είχα και κάτι γλυκοπατάτες στο σπίτι. Γιατί όχι λοιπόν! Το αποτέλεσμα ήταν ...εμμμ....μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που γεύτηκα: Εθισμός! Μου φέρνει, ακόμα και τώρα, ένα χαμόγελο ίσαμε τα αυτιά η γεύση τους!
Δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Συνεχίζω να χαμογελώ!
1 γλυκοπατάτα (μπορεί να είναι και μισό κιλό)
1 κουτάλι σούπας σιμιγδάλι (ή πολέντα)
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
καπνιστή πάπρικα (ποσότητα κατά βούληση)
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε την γλυκοπατάτα και την κόβετε όπως θα κόβατε μια κανονική πατάτα για να την τηγανίσετε. Σε ένα ταψί απλώνετε χαρτί ψησίματος. Απλώνετε από πάνω τις γλυκοπατάτες. Ρίχνετε το σιμιγδάλι, λάδι, πιπέρι κι αλάτι κι ανακατεύετε με τα χέρια σας. Στρώνετε ομοιόμορφα τις γλυκοπατάτες. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά -εξαρτάται από το μέγεθος-, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Τρώγονται κατευθείαν- από το ταψί!
Καλέ, τι ωραία που τα μιλάμε τα Αγγλικά στο χωριό μας! Το μικρό μας χωριό, που ως άλλο γαλατικό (εκείνο του Αστερίξ) προσπαθεί να αντισταθεί.
Τις προάλλες έπεσα πάνω σε μια συνταγή για γλυκοπατάτες κομμένες σαν τηγανητές αλλά ψημένες στο φούρνο. Είπα να δοκιμάσω, απλή η συνταγή, η διαδικασία, όλα. Είχα και κάτι γλυκοπατάτες στο σπίτι. Γιατί όχι λοιπόν! Το αποτέλεσμα ήταν ...εμμμ....μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που γεύτηκα: Εθισμός! Μου φέρνει, ακόμα και τώρα, ένα χαμόγελο ίσαμε τα αυτιά η γεύση τους!
Δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Συνεχίζω να χαμογελώ!
Γλυκοπατάτες (κομμένες σαν τηγανητές) στο φούρνο
1 κουτάλι σούπας σιμιγδάλι (ή πολέντα)
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
καπνιστή πάπρικα (ποσότητα κατά βούληση)
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε την γλυκοπατάτα και την κόβετε όπως θα κόβατε μια κανονική πατάτα για να την τηγανίσετε. Σε ένα ταψί απλώνετε χαρτί ψησίματος. Απλώνετε από πάνω τις γλυκοπατάτες. Ρίχνετε το σιμιγδάλι, λάδι, πιπέρι κι αλάτι κι ανακατεύετε με τα χέρια σας. Στρώνετε ομοιόμορφα τις γλυκοπατάτες. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά -εξαρτάται από το μέγεθος-, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Τρώγονται κατευθείαν- από το ταψί!
καλημέρα!!! υπέροχες οι πατάτες σου!! μ αρεσει !!!! το θεμα ειναι ναβρω γλυκοπατάτες γτ επαρχία ειναι λιγο δύσκολο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΔιαγραφήΑν υπάρχει ΑΒ (Βασιλόπουλος) κάπου κοντά, ίσως εκεί βρεις. Είναι ο μονος από τα μεγάλα s/m όπου μπορείς να βρεις κάτι λίγο πιο σπάνιο!
Καλό Σ/Κ!
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκοπατάτα δεν έχω φτιάξει ποτέ με αυτό τον τρόπο.
Ενδιαφέρον το ότι προσθέτεις και σιμιγδάλι!
Ερμιόνη καλημέρα!
ΔιαγραφήΒάζουν σιμιγδάλι (ή πολέντα) γαι να δώσουν πιο τραγανή υφή στη γλυκοπατάτα. Μαλακώνει αρκετά με το ψήσιμο (δεν είναι τόσο σκληρή όσο η κανονική πατάτα)
Καλό Σ/Κ!
Αυτά βλέπω και δεν αντιστέκομαι και να τα κιλά μετά. Έχω γλυκοπατάτα και θα το φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή καλημέρα!
ΔιαγραφήΕίναι το μονίμως άλυτο πρόβλημα! Άσε που ήρθε η άνοιξη νωρίς και πώς θα καμουφλάρουμε τα περιττά -κιλά- του χειμώνα!
Καλό Σ/Κ!
Φαινονται λαχταριστές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο :)
BF
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks! :-) Κι είναι λαχταριστές!
Καλό, όμορφο Σ/Κ!
Εχω καιρό να κάνω γλυκοπατάτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ :)
http://fetoula.blogspot.gr/
Πως τις έχασα αυτές ???/!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν οι γλυκοπατάτες. Ετσι δεν τις έχω δοκιμάσει.
Προλαβαίνω τώρα??
Τέλειες.