Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Η μηλιά και το μήλο.

Όπου το μήλο προσπαθεί απεγνωσμένα να πέσει κάτω από τη μηλιά.

Ας πούμε ότι είσαι η κόρη ενός πολύ διάσημου συγγραφέα και μιας γνωστής φωτογράφου. Μεγαλώνοντας κινείσαι σε εκλεκτικούς , διανοουμενίστικους κύκλους κι ανακαλύπτεις ότι θες να γίνεις κι εσύ καλλιτέχνης όπως οι γονείς σου. Όμως ποιο είναι το ταλέντο σου; Με ποιο μέσον θες να εκφραστείς; Χμμ , δεν γνωρίζεις... Όμως για στάσου! Δεν κάνεις λίγο απ'όλα κι όπου σου κάτσει καλύτερα; Why not! Kαταρχήν σπουδάζεις Τέχνη σ'ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της πατρίδας σου να έχεις κι ένα πτυχίο να το τρίβεις στη μούρη όσων σε αμφισβητούν. Ξεκινάς από τη ζωγραφική. Παιδεύεσαι για λίγο καιρό αλλά κανείς δεν σου δίνει σημασία, άστο για χόμπυ. Στρέφεσαι στην ηθοποιία , παίζεις σε κάποιες ταινίες (πιο γνωστή είναι μάλλον το ''Regarding Henry'' ) και πάλι όμως κανείς δεν αναγνωρίζει το γιγαντιαίο ταλέντο σου. Ε, δεν πάει άλλο , αποφασίζεις να πάρεις τα ηνία στα χέρια σου . Θα γράφεις βιβλία και θα τα σκηνοθετείς μόνη σου! Όχι παίζουμε. Εκείνη την εποχή παντρεύεσαι τον Danny boy κι ο κινηματογράφος σε αγκαλιάζει με περισσότερη θέρμη. Όλως παραδόξως τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλά. Βρήκες το μέσον να εκφραστείς - επιτέλους. Θα γράφεις ένα βιβλίο και μετά θα το σκηνοθετείς η ίδια! Τόσο απλό! Θεματολογία; Έλα μωρέ , τα γνωστά. Διαταραγμένες οικογενειακές σχέσεις -θες να μας πεις κάτι για τη σχέση σου με τους διάσημους γονείς σου Becky;- , στο τελευταίο σου βιβλίο μάλιστα - το οποίο εννοείται έγινε ταινία- η καθωσπρέπει ηρωίδα θυμάται τα ατίθασα νιάτα της με ντρόγκα και λεσβιακό σεξ. Ουάου , ανατρίχιασα!




-Danny , είδες τι γράφει αυτή η απαίσια Crispy για μένα;
-Becky, μην δίνεις σημασία. Απλά είναι πικαρισμένη μαζί σου επειδή σε παντρεύτηκα.
-Τι θες να πεις , ότι είναι ερωτευμένη μαζί σου;;;
-Κάποτε ήταν. Τελοσπάντων μην της δίνεις σημασία. Είναι παλαβή αλλά ακίνδυνη , έτσι κι αλλιώς δεν την διαβάζει κανείς.
-Ενώ εγώ , αγάπη μου...
-Becky, εσύ είσαι αστέρι.
-Κι εσύ είσαι αστέρι , Danny...
Crispy προς Becky & Danny: - Ε , αστέρια ! Εγώ μπορεί να είμαι παλαβή , αλλά αυτή η στυλιστική παλαβομάρα σας είναι το κάτι άλλο!!!

8 σχόλια:

  1. σε ποιάνα αναφέρεσαι, μια και δεν παρακιλουθώ καθόλου ούτε τιβι, ούτε σχετικό τυπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Rebecca Miller σύζυγο του Daniel Day Lewis & κόρη του Arthur Miller, ζωγράφο , φωτογράφο , ηθοποιό ,συγγραφέα και σκηνοθέτη της οποίας το τελευταίο πόνημα έτυχε να διαβάσω κι ...''ενθουσιάστηκα''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όταν δεν έχεις διάσημους γονείς -και δεν είναι μόνο η "κακομοίρα" η Ρεβέκα, στα καθ' ημάς να δειτε τι υπάρχει!!!- και έχεις μια δαιμόνια ιδέα να στολίζεις φωτογραφίες κινηματογράφου με απίθανες λεζάντες και φεβερές ατάκες, τότε δεν έχουμε παρά να αναφωνήσουμε:
    -Crispy προχώρατο το εγχείρημα!!!!!

    ΥΓ: Αν είστε ακόμη στην Αθήνα ειλικρινά σας μακαρίζω γιατί εδώ τα χωριά και οι κωμοπόλεις, από κυκλοφοριακής απόψεως, έχουν μετατραπεί σε Χαυτεία. Οδηγοί της Αθήνας υπό την επήρεια του αλκοόλ και των γκαστρωμένων πιστωτικών καρτών οδηγούν σαν λυσσασμένοι, ημιληγμένοι καλλιτέχνες των Αθηνών περιφέρουν τη δύουσα επωνυμία τους από χωρίου εις χωρίον μέσα σε έναν ορυμαγδό κακοφωνίας, σύννεφων σκόνης ψημένων κρύων γουρουνιών και ζεστής μπύρας σε πλαστικά ποτήρια οδοντιάτρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. navarino-s καλημέρα! Κι αν σας πω ότι έχει απίθανο καιρό εδώ; Τελικά τούτος ο Αύγουστος -μέχρι στιγμής- μας έχει προσφέρει όσο πρέπει ζεστές μέρες και απολαυστικές δροσερές βραδιές! Αυτό που περιγράφετε στο ΥΓ είναι κι ο λόγος που δεν φεύγουμε ποτέ Αύγουστο από την Αθήνα. Να περνάτε όμορφα , αγνοείστε τους ...λυσσασμένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν έχω ασχοληθεί με τα έργα της κυρίας, τι ταινίες έχει κάνει; Πάντως και αυτή και ο Daniel είναι μαλωμένοι με το καλο γούστο. Τουλάχιστον ο Daniel είναι ταλεντάρα και τα παραβλέπουμε κάτι τέτοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. zekia ο Daniel είναι μεγάλη αδυναμία , τον παρακολουθώ από τα πρώτα του χρόνια , από την εποχή που έπαιξε στο ''Ωραίο μου πλυντήριο'' του Στήβεν Φρίαρς. Είναι τρομερό ταλέντο και μού αρέσει που όσο περνούν τα χρόνια τόσο καλύτερος γίνεται!
    Η Μίλλερ ως ηθοποιός δεν έκανε τίποτα , πιο γνωστή και βραβευμένη ταινία της ως σκηνοθέτης μού φαίνεται πώς είναι το ''Personal velocity''. Πάντως , έχοντας διαβάσει την ''Πίππα Λη'' μπορώ να πω ότι ως συγγραφέας μάλλον θα αργήσει να πάρει το Νόμπελ! Αλλά όπως μού υπενθυμίζει η μαμά μου συχνά πυκνά : Ποτέ μην λες μεγάλες κουβέντες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω με navarino!
    Crispy προχώρατο το εγχείρημα άμεσα!
    Ακόμα γελάω με τον διάλογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βρομιστεράκι σ'ευχαριστώ για τα καλά λόγια . Η αλήθεια είναι ότι έχω μια μανία να σκαρφίζομαι τέτοιους διαλόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή