Cupcakes πορτοκαλιού με παπαρουνόσπορο
1 & 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 αυγά - θα χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτάλι σούπας παπαρουνόσπορο τον οποίο θα ρίξετε στο χυμό πορτοκαλιού
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Ετοιμάζετε ένα ταψάκι 12 θέσεων για cupcake όπου στρώνετε τις γνωστές χάρτινες θηκούλες.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα.
Σ' ένα άλλο μπωλ χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα.
Σ'ένα τρίτο μπωλ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη , τους κρόκους και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα. Εναλλάξ ρίχνετε το αλεύρι και τον χυμό ξεκινώντας με 1/3 χυμό κι 1/3 αλεύρι . Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε να χτυπάτε με το μίξερ και συνεχίζετε με την σπάτουλα με τη βοήθεια της οποίας και με πολύ απαλές κινήσεις ενσωματώνετε την μαρέγκα στο μίγμα. Μοιράζετε το μίγμα στις χάρτινες θήκες και ψήνετε για 15-20 λεπτά -εξαρτάται από τον φούρνο.
Ελπίζω να έχετε αντιληφθεί ότι σήμερα....είναι η τυχερή σας μέρα! Πρωτ' απ 'όλα σας έψησα μερικά ωραιότατα , αφράτα και μυρωδάτα cupcake. Δεύτερον , απέφυγα να βάλω εκείνο το διαβολικά νόστιμο , αλλά αλί και τρις αλί παχυντικό, κρεμώδες frosting από πάνω από τα cupcake, διότι προσέχω και τη δίαιτα σας καταλάβατε; Και το τρίτο και καλύτερο...... Σήμερα γλιτώσατε από την γνωστή κι ακατάσχετη πολυλογία μου!!!
Lucky you!!!
Crispy , don't speak!....... Eat!
Μια εικόνα όμως ισούται με χίλιες λέξεις! Τα cupcakes σου μιλάνε πολύ και λένε πολλά! Φάτα γρήγορα ναμην τα βλέπω μπροστά μου, γιατί τα κιλά μου έχουν πάρει ανοδική πορεία και δεν σταματούν με τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Crispy!!
emmanouela είναι ελαφρότατα μην ανησυχείς! Είπαμε , δεν έβαλα frosting!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Μ αρεσει παρα πολύ το πορτοκαλι.. Τελεια φαινονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
Ελπινίκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Κι εγώ έχω μεγάλη τρέλα με το πορτοκάλι και γενικά με όλα τα εσπεριδοειδή!
ειλικρινα δεν εχω δοκιμασει τον παπαρουνοσπορο...και δεν ξερω τι γευση δινει τα cupcakes παντως οπτικως σκιζουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσχετο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να φάμε το camember πρέπει να το καθαρίσουμε πρώτα? Και με τι συνδυάζεται?
@pansofix
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση ο παπαρουνόσπορος , όπως είναι οι σπόροι γενικά. Κάνει πάντως ωραίο ''εφέ'' έτσι όπως είναι κατάμαυρο!
@ανώνυμος
Καλησπέρα. Οι Γάλλοι τρώνε το καμαμπέρ όπως είναι και ΔΕΝ αφαιρούν το εξωτερικό λευκό περίβλημα που έχει. Οι λιγότερο εξοικειωμένοι το αφαιρούν. Για μένα ισχύει το comme il faut (όπως πρέπει) που λένε κι οι Γάλλοι. Ωραία , φρεσκοψημένη μπαγκέτ είναι εξαιρετικό συνοδευτικό κι δεν θα έλεγα όχι σε κράκερ καρυδιού.
Και φυσικά κόκκινο κρασί!
Tέλεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραιά και ελαφριά!
Καλό βράδυ!
eva καλημέρα! Ναι όντως ήταν ωραία- τα φάγαμε εν ριπή οφθαλμού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
Του μπιγκίν γουιθ, η φωτογραφία που έβαλες πάνω είναι τόοοσο ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σου πω δηλαδή, συγχαρητήρια, τόσο για τις φωτογραφικές όσο και για τις μαγειρικές ικανότητες!
Αυτά φορ νάου!
Τα κεκάκια, κόλαση, θα δώσω τη συνταγή στη μαμά!
(Άσχετο, θυμάσαι εκείνα τα Golden Cupcakes που είχες αναρτήσει; Είχα πάρει μια μέρα στο σχολείο και το καημένο το κεκάκι διαμελίστηκε για τα καλά! Τάισες όλη την πρώτη λυκείου!)
vipera μόλις σου έστειλα sms!! Ναι γίνεται μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι φωτογραφίσεις! Θα την αλλάξω σε κάποια φάση γιατί θέλω να βάλω κάτι πιο ....crispy!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά !