Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Nibbling!

Χθες στολίσαμε το σπίτι κι αφού τελειώσαμε, αποφασίσαμε με το Ζαζί να ξεφυλλίσουμε τα γαστρονομικά περιοδικά του μήνα που μέχρι στιγμής έχουν πέσει στα χέρια μας.


Συνήθως το Δεκέμβρη και το Γενάρη τα περιοδικά αυτού του είδους (κι όχι μόνο) δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.  Ξεκινήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο με 3 περιοδικά: Δύο της αλλοδαπής κι ένα της ημεδαπής. Το τελευταίο είναι το Gourmet της Ελευθεροτυπίας , το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν με ενθουσίασε τόσο όσο ανέμενα. Δεν ήταν τόσο γιορτινό όσο το ήθελα , έλειπε η στήλη πολύ καλής συνεργάτιδας του περιοδικού , της κας. Εύη Παπαδοπούλου -γενικά τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ένα πηγαινέλα συνεργατών- κι οι συνταγές , ναι,...χμμμμμμ,.....καμία δεν κέρδισε αυτοκόλλητο σελιδοδείκτη! Και κάτι άλλο. Συμπτωματικά (;) όλες οι εφημερίδες βγάζουν το γαστρονομικό τους ένθετο την ίδια Κυριακή! Χθες πρέπει να υπήρχαν τουλάχιστον 5 γαστρονομικά ένθετα- συνοδεύοντας αντίστοιχες εφημερίδες- στα περίπτερα! Το πιο αστείο με αυτά τα ένθετα είναι η τιμή με την οποία διατίθενται μερικές μέρες μετά χωρίς την εφημερίδα: 4 ευρώ!!! Τι λέτε αγαπητοί μου! 2 με 2,5 ευρώ και πολύ σας είναι!
Αφήσαμε το Ζαζί σπίτι και πεταχτήκαμε νωρίς το απόγευμα να δούμε στο σινεμά, μια αρκετά καλή κωμωδία -για τα αμερικάνικα δεδομένα τουλάχιστον!
Όταν γυρίσαμε, ο Ζαζί είχε ψήσει ένα ταψί από


Αλμυρά μπισκότα με τυρί Εμμεντάλ




Υλικά

250 γρ αλεύρι
60 γρ τυρί Εμεντάλ τριμμένο
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι κοφτό baking powder
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Σε μια λεκάνη ανακατώνετε το αλεύρι με το τυρί. Προσθέτετε το βούτυρο , το baking powder , το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύετε το υλικό με τα δάχτυλα έτσι ώστε να σχηματιστούν μεγάλα τρίμματα. Προσθέτετε τα αυγά κι αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη. Ανοίγετε σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. και κόβετε σε όποιο σχήμα θέλετε. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ταψί το οποίο θα έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα- για να σφίξει η ζύμη. Στα 15 λεπτά ξεκινάτε την προθέρμανση του φούρνου στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι τα μπισκότα μας να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.


Τούτα τα  αλμυρά μπισκότα είναι εξαιρετικά για να προσφερθούν με το απεριτίφ μια βραδιά που θα έρθουν οι φίλοι από το σπίτι τώρα στις γιορτές. Εμείς φωνάξαμε τους γείτονες , ανοίξαμε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, απλώσουμε σε μια πιατέλα δύο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά* και βάλαμε να ακούσουμε τον Frank Sinatra να τραγουδά χριστουγεννιάτικα τραγούδια!


* Από την αλλαντοποιία Στρεμμένου ένα ωραιότατο χοιρινό κρασάτο και πιπεράτο! Και από τη Δράμα ένα αριστουργηματικό χοιρομέρι καπνιστό με δεντρολίβανο. Τελικά αν το καλοσκεφτεί κανείς , βγάζουμε καταπληκτικά αλλαντικά στη λιλιπούτεια χώρα μας!

12 σχόλια:

  1. Crispy Μου, κι ότι ήθελα μια συνταγή για αλμυρές μπουκίτσες! Είχα κάνει μια κάποτε, αλλά δεν την παρουσίασα γιατί δεν βγήκαν τραγανά και φαινόντουσαν μπαγιάτικα από την πρώτη στιγμή που τα έβγαλα απ το φούρνο! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    Την ταινία αυτή θα τη δω το Σαββατο που μας έρχεται. Είδα το καλοκαίρι το hangover και μου άρεσε πολύ, είχε πάααρα πολύ γέλιο!
    Φιλιά στο Ζαζί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικότερα στην Ελλάδα κάνουμε πολλά ωραία πράγματα :))
    Ο Ζαζί πολύ χρήσιμος. Να το δανειστώ λίγες μέρες;;; :P
    Τέλεια τα αλμυρα μπισκοτάκια
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια. Περιοδικό δεν πήρα κανένα χτες, δεν ήξερα πιο να διαλέξω και τσαντίστηκα:)
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίσπι μου
    πάντα περναω πεταχτά από το μπλογκ σου γιατί φοβάμαι ότι θα μου ανοίξει την όρεξη κ έτσι που προβλέπεται να φάμε τις γιορτές ε καταλαβαίνεις!
    Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των περιοδικών ιδίως αυτές των ένθετων είναι πολύ ψηλές για το τι περιέχουν ιδίως τη στιγμή που μπορείς να βρεις πια υπέροχες συνταγές στο διαδίκτυο κ σε μπλογκ που εμπιστεύεσαι όπως το δικό σου.
    Καλές γιορτες να έχετε κ εύχομαι να στολίσω κ εγώ σύντομα να φτιάξω κ τα κουλουράκια σου να κεράσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @emmanouela
    Η ταινία ήταν αρκετά αστεία και οι δύο πρωταγωνιστές είναι πολύ καλοί! Εντάξει , δεν είναι το αριστούργημα της 7ης τέχνης αλλά περνάς καλά βλέποντας την!




    @asteri
    Ναι , όντως πολύ χρήσιμος ο Ζαζί! Μαγειρεύει , προτείνει....μακάρι να σιδέρωνε κιόλας!!!
    Καλή εβδομάδα!




    @big mama
    Συνήθως συνεννοούμαι με φίλες τι εφημερίδες θα αγοράσουμε για να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε μετά τα ένθετα!! Είναι πάντως εκνευριστικό να κυκλοφορούν όλα τα γαστρονομικά ένθετα την ίδια Κυριακή!




    @mermy blue
    Ναι , εννοείται ότι θα φάμε καλά στις γιορτές και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε καλά και να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας!
    Το διαδίκτυο είναι θησαυρός αλλά συνεχίζω απτόητη να υποκύπτω στη γοητεία του χαρτιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι ακριβώς εννοείες με το "τοποθετείτε το φούρνο στο ψυγείο"??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xa xa πάλι τα κατάφερα! Μου αρέσει που κοίταξα δις και τρις το κείμενο πριν το δημοσιεύσω! Προφανώς δεν εννοώ αυτό που έγραψα!!! Εννοώ το ταψί με τα μπισκοτάκια να μπει στο ψυγείο για να σφίξει λίγο η ζύμη πριν ψηθούν!
    Ανώνυμε ευχαριστώ για τη διόρθωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να 'μαι κ εγώ! Γεια σου Crispy :)
    Έχω 3 τρεις απορίες...
    α) Τί είναι αυτό το ζαζί ;
    β) Ποιά η ταινία ;
    γ) Πού τα βρήκες αυτά τα αλλαντικά; εεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ahoy , Navy Boy! How's it going?
    1) Ζαζί είναι το χριστουγεννιάτικο ξωτικό που με επισκέπτεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή- φιγουράρει σε όλες τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί τις τελευταίες μέρες στο μπλογκ! Προτείνει συνταγές, μαγειρεύει ....Αν σιδέρωνε κιόλας τι καλά που θα ήταν!!
    2) Η ταινία είναι το ''Μην σπρώχνεις , έρχομαι'' (Due date) . Αμερικανιά μεν αλλά καλή περίπτωση -γελάσαμε και το ευχαριστηθήκαμε!
    3) Και τα δύο αλλαντικά τα βρίσκω στο ντέλι Βασιλόπουλος στη Σταδίου. Κι είναι εξαιρετικά. Αν τα δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια χαρά τα πάμε ή καλύτερα 'στον καιρό' στη ναυτική διάλεκτο :)
    Μάλιστα σκέφτομουν να κάνω κ μια ανάρτηση που είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει πολύ,αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω,αυτή η απεργία των ΜΜΕ μου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.
    Αυτά τα δυο αλλαντικά ακούγονται πολύ καλά θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ navy boy
    Γράφεις :''αυτή η απεργία των ΜΜΕ μου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα''. Χμμμμ.... Μέλος της ΕΣΗΕΑ είσαι , lg???

    ΑπάντησηΔιαγραφή