Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Μέσα Αυγούστου...

....και βάλε!
Έχω μια ιδέα! Η οποία ιδέα απευθύνεται σε όσους αποφασίζουν πόσες μέρες έχει ο κάθε μήνας. Ο Αύγουστος που λέτε, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Φλεβάρη. Κι ο Φλεβάρης είναι κουτσός. Αγαπητοί αστρονόμοι ή όποιας άλλης επιστήμης έχετε τη χαρά να υπηρετείτε εσείς οι ταγμένοι στο μέτρημα του χρόνου, κάντε κουτσό και τον Αύγουστο! Εναλλάξ με τον Φλεβάρη! Μία σου και μία μου οι 28 μέρες. Μπας κι επέλθει ισορροπία- συμπαντική αλλά κι η δική μας η μιζεράμπλ ψυχική!
Όπως καταλάβατε η γράφουσα δεν τα πάει καθόλου καλά με το μήνα που διανύουμε! Κοιτάξτε, αν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, θα το σκεφτόταν καλύτερα. Θα αναρωτηθείτε ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις. Ναι, χμμμ, μία είναι ας πούμε, ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα - στην ανάγκη ας είναι κι αυθαίρετο! Λοιπόν, μια και δεν πληρούμε την συγκεκριμένη προϋπόθεση αλλά ούτε και κάποια άλλη που θα μας ανάγκαζε να βάλουμε ''like'' στον Αύγουστο, ας ασχοληθούμε επιτέλους με αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα!
Η σημερινή συνταγή είναι μέρος του αφιερώματος στα όσπρια που τρέχει κατά τη διάρκεια όλου του σωτήριου χρεοκοπημένου έτους 2011.

Ρεβύθια με αραβική πίτα
Έτος οσπρίων 2011: Αύγουστος





Υλικά

200 γρ ρεβύθια τα οποία θα έχετε μουλιάσει αποβραδίς
10 περίπου τοματάκια τσέρι
1/2 κουταλάκι σπόροι κύμινου τους οποίους θα έχετε κοπανίσει ελαφρώς
1 λεμόνι
γιαούρτι (ναι μεν ...light αλλά στραγγιστό!)
μαϊντανό φρέσκο και ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
μερικές αραβικές πίτες
λάδι

Βράζετε νωρίς νωρίς τα ρεβύθια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σ'ένα τηγάνι, προσθέτετε τους σπόρους του κύμινου κι αφήνετε ένα λεπτό το λάδι να αρωματιστεί. Προσθέτετε τα ρεβύθια και τα τοματίνια τα οποία θα έχετε κόψει σε τέταρτα, ανακατεύετε. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά και μετά μ'ένα πιρούνι λιώνετε ελαφρώς τα ρεβύθια. Προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού κι αφαιρείτε από τη φωτιά.
Στο γιαούρτι ρίχνετε ελάχιστες σταγόνες λαδιού, την πάπρικα, το μαϊντανό κι ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε ελαφρώς τις πίτες, τυλίγετε σε αυτές λίγα ρεβύθια και λίγο γιαούρτι ....
and that's that!

Τελειώσαμε για σήμερα!

Με τον Αύγουστο να δούμε πότε θα τελειώσουμε!!!

Crispy's tips: Αν θέλετε, αντί για αραβικές πίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρμένικες. Τις ανακάλυψα πρόσφατα και τις λάτρεψα! 

8 σχόλια:

  1. Έλα όπου ναναι τελειώνει αυτος ο μηνας.. αντε να μαζευτουν οι Έλληνες στα σπίτια τους γιατι βαρέθηκα να βολοδέρνω μόνη μου στο δίκτυο..
    Λατρέυω pixies!
    Ερώτηση? Τι ειναι οι Αρμένικες πίτες? Έχουν σ΄χεση με τις Αρμένικες βίζιτες? είναι ατελείωτες?? (Αστειάκι)
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ πολύ ενδιαφέρον ακούγεται ! Νόστιμο,υγιεινό,πρωτότυπο.Εύγε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Eri
    Καλησπέρα! Χαίρομαι που είσαι λάτρης των Pixies! Σήμερα μ'έπιασε μια νοσταλγία κι άκουσα όλο το Bossanova!
    Λοιπόν, οι αρμένικες πίτες είναι πολύ πιο λεπτές και πιο μεγάλες από τις αραβικές! Και πιο νόστιμες! Τις βρήκα σ'ένα ρώσικο μαγαζί στην Καλλιθέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @lost gastronaut
    Ευχαριστώ! Είναι όντως πολύ νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Crispy, αν δεν ήταν όμως ο Αύγουστος (που έχει και ωραιούς κολιούς ως γνωστόν) τέτοιο τραγανό και γαργαλιστικό φαγάκι με όσπρια μάλλον δεν θα είχαμε :-))
    Πολύ καλή η πρόταση σου καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημέρα Κρισπούλα!! Γιατί σε ''ακούω'' τόσο πεσμένη? Αν και θα διαφωνήσω στο κουτσούρεμα του Αυγούστου - ο οποίος θα ήθελα να έχει άλλες 10 μέρες αν γινόταν!- θα συμφωνήσω στην υπέροχη συνταγή σου και δηλώνω ότι θα τη δοκιμάσω λίαν συντόμως! Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα τελειώσει ο Αύγουστος και εύχομαι τον Σεπτέμβρη να περάσεις πολύ-πολύ καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @penelope
    Ευχαριστώ πολύ! Κι είναι όντως πολύ νόστιμο το πιάτο και μπορεί να φαγωθεί ...κι εκτός Αυγούστου!!



    @emmanouela
    Όχι, όχι μην ανησυχείς! Έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν αντέχω ούτε το Φλεβάρη ούτε τον Αύγουστο!! Σε 6 μήνες πάλι θα γκρινιάζω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή