Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Νόστιμα μπερδέματα!

Ω, μα τι ευτυχία, στην κουζίνα της Crispy είχαμε γάμους και...γαστρονομικές χαρές! Αποφάσισα να παίξω την κουμπάρα κι έφερα....εις πιάτο ένα (!!) το τουρλού και τον καγιανά! Ως εξής:

Τουρλού με αυγά



Υλικά για 4 άτομα

2 μελιτζάνες μέτριες
2 κολοκυθάκια μέτρια
2 πιπεριές μέτριες
1 κρεμμύδι (κι αυτό...μέτριο)
4-5 μεγάλες, ώριμες ζουμερές τομάτες
4 αυγά
λάδι
αλάτι
πιπέρι


Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε σε κυβάκια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Κόβετε σε λεπτές φετούλες το κρεμμύδι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε μια ικανοποιητική ποσότητα λαδιού και σωτάρετε τα 4 προαναφερθέντα υλικά για 5-6 λεπτά περίπου.
Καθαρίζετε και τρίβετε τις τομάτες. Τις προσθέτετε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ένα ποτήρι νερό κι αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Μόλις έχει πιει πια σχεδόν όλο το νερό ρίχνετε τα αυγά προσεκτικά -τα αφήνετε όπως είναι να σιγοψηθούν.
Να ζήσουν λοιπόν τα τουρλού με αυγά και μαζί με αυτά κι εμείς!

Τουρλού για όσους δεν γνωρίζουν είναι το ....ratatouille ή ...ρατατουίγ! Κι εδώ ερχόμαστε στο θέμα της ημέρας! Ξεφυλλίζοντας συμπαθητικό γυναικείο περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε μήνα ως ένθετο εφημερίδας και μετά μόνο του στοιχίζοντας....4 ευρώ (!!! Έλεος βρε παιδιά!!!) , έφτασα στη γαστρονομική σελίδα του περιοδικού κι εκεί είδα το....ριμπάι.



Ριμπάι όπως το ...σαράι , το κολάι, οι Μασάι , τα ''μασάει'' (τα ...ριμπάι ) , τα σπάει και πάει λέγοντας. Άργησα λίγο , είναι η αλήθεια, να αντιληφθώ ότι εννοούσαν τo.....Rib Eye!!!! Κάπως μπερδεύονται τα πράγματα όταν πιο κάτω τα μπισκότα digestive γράφονται στην αγγλική κι όχι....νταϊτζέστιβ!!! Γιατί παιδιά δεν ακολουθείτε μια γραμμή και μας μπερδεύετε;;;; Και μια παρατήρηση. Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστριών σας γνωρίζει αγγλικά -αφού μπορεί και διαβάζει τον τίτλο του περιοδικού, n'est-ce pas?- τότε ως προς τι το..... ριμπάι!!!!


ΥΓ: Σε κάποια/ον που βρέθηκε στο αλλοπρόσαλλο τούτο blog πληκτρολογώντας :
 ''όταν με πιάνει λύσσα για σοκολάτα αμυγδάλου 3 το όριο τι κάνω''. 


Αγαπητή/έ η συμβουλή μου είναι η εξής: Στη σοκολάτα δεν υπάρχουν όρια!!! Αλλά και... 3;;;; Μπράβο...λύσσα!!!

5 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Έχω, από καιρό,χάσει την πίστη μου στην ορθογραφία και την ορθοφωνία των γυναικείων περιοδικών.
    Το ριμπάι όμως ...τα σπάει(τα ματάκια μας)!
    Κι αναρωτιέμαι ποιό το κακό,αν γράψουν "μπριζόλα" ή το συγκεκριμένο ελληνικό αντίστοιχο αντί για ριμπάι κι αντρακότ(α) κλπ κλπ...Δηλαδή στην επόμενη έκδοση θα δούμε και σπαράμπια (spare ribs);

    Το φαγητό σου με ενθουσίασε!
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχα μα.. ριμπαι!!????


    Τέλειο το τουρλού καγιανάς!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχα!!!
    Νόμιζα ότι το ριμπάι είναι όλα τα λεφτά, αλλά ήταν μέχρι να διαβάσω το ΥΓ!!!
    Να μας ζήσει το τουρλού άντε και εις άλλα πετυχημένα παντρολογήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @thalassamov
    Δεν κατάλαβα αν είναι τακτική του περιοδικού ή του συντάκτη. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τις μισές αγγλικές λέξεις τις γράφουν κανονικά και τις υπόλοιπες τις αποδίδουν με ελληνικά γράμματα!!




    @Eri
    Αυτό το ...ριμπάι έκανε εντύπωση απ'ότι βλέπω!
    Όντως πολύ ωραίο το τουρλού-καγιανάς!





    @Ερμιόνη
    Τρελάθηκα όταν το διάβασα! Μα πραγματικά περιμένει κάποιος να βρει απάντηση σε τέτοια απορία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή