Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Top 10

Η πρόσκληση ήρθε από την pepi και ιδού τα 10 αγαπημένα της γράφουσας στα εξής:

1. Αγαπημένο βιβλίο:....Εχχχχμμμ.... Αγαπημένο βιβλίο; Απ'όσα έχω διαβάσει σε όλη μου τη ζωή, εννοείτε επινοητή αυτού του παιχνιδιού; Είναι δυνατόν να έχει κάποιος ΜΌΝΟ ένα αγαπημένο βιβλίο;;; Τελοσπάντων για να μην κάνω τα πράγματα πιο δύσκολα, διαλέγω εκείνο το βιβλίο που με συντάραξε πριν 4 χρόνια όταν το διάβασα. ''Η θάλασσα'' του Ιρλανδού John Banville. Θυμάμαι το τελείωσα στις 2 το πρωί και μέχρι που ξημέρωσε έκλαψα, όπως δεν είχα κλάψει ποτέ στη ζωή μου κρατώντας ένα βιβλίο.

2. Αγαπημένη πόλη: Η μία και μοναδική, η Αιώνια Πόλη. Κάθε φορά που την επισκέπτομαι, αισθάνομαι να με μεθά, η ίδια η πόλη να μου ψιθυρίζει, να με με παίρνει από το χέρι και να με οδηγεί πάλι στα στενά σοκάκια του centro storico, η ιστορία της να με τυλίγει....όπως φυσικά κι οι γεύσεις της, και το άρωμα του espresso!


3. Αγαπημένο γλυκό : Τώρα τι περιμένετε; Να σας απαντήσει κάποιος, που είναι η επιτομή του γλυκατζή, με ένα μόνο γλυκό;; Πολλά ζητάτε! Για να απλοποιήσουμε κάπως την κατάσταση, μου αρέσουν τρελά τα κρεμώδη γλυκά, τα γλυκά που περιέχουν εσπεριδοειδή, ξηρούς καρπούς, φρούτα, σοκολάτα κλπ κλπ.

4. Αγαπημένο άρωμα: Τι εννοείτε αγαπητέ επινοητή του παιχνιδιού; Από αυτά που φορούμε; Χμμ, αν και πιστή των γαλλικών αρωμάτων, τον τελευταίο καιρό έχω γοητευτεί από το ρομαντικό αλλά ελαφρώς πικάντικο (όσο πρέπει!) Beauty του Calvin Klein. (Κι από τα Χριστούγεννα με το Wild Bluebell του Jo Malone)

5. Αγαπημένο τραγούδι : Πολλά, πάμπολλα. Αλλά τούτο εδώ με συγκλονίζει: ΜΌΝΟ η Billie θα μπορούσε να τραγουδήσει τόσο σπαρακτικά....''Don't explain''.

6. Αγαπημένος προορισμός : Ποιον εννοείτε; Εκείνον στον οποίο δεν έχουμε πάει ακόμη αλλά θέλουμε πολύ να επισκεφτούμε κάποτε; Αυτό είναι εύκολο : Νέα Ζηλανδία. Αν εννοείτε προορισμό τον οποίο γουστάρουμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά, τότε κι αυτό είναι εύκολο : Σίφνος.



7. Αγαπημένη εκπομπή: Sopranos vs.  Six feet under.  Λυπάμαι δεν μπορώ να διαλέξω ΜΌΝΟ μία από τις δύο!! Α-ΔΎ-ΝΑ-ΤΟΝ!!

8. Αγαπημένο blog. Χμμμ , Ανάμεσα στα δύο ''D''s ποιον να διαλέξω; Μμμμμμ....., sorry david αλλά προηγούνται -πολύ πολύ ελαφρά- οι κυρίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Deb του Smitten kitchen.

9. Αγαπημένο φαγητό: Εντάξει, όποιος είχε τη φαεινή ιδέα αυτού του παιχνιδιού είναι ελαφρώς σαδιστής. Κάνουν τέτοια ερώτηση σε food blogger που τυγχάνει να είναι και φαγανό παιδί;;; Επειδή έχω αρκετό καιρό να τα φάω (δηλαδή πάνω από μία εβδομάδα!!)   μάλλον το γιουβέτσι κι ο φρικασές. Ναι, παρότι τρώω 200 φορές την εβδομάδα ζυμαρικά, αυτά τα δύο είναι τα αγαπημένα μου πιάτα.

10. Αγαπημένη ανάρτηση: Μάλλον αυτή . Μου είχε βγει αυθόρμητα μετά από επίσκεψη στη Ρώμη, και , ω του θαύματος, οι φωτογραφίες δεν ήταν και τόσο κακές.

Υποθέτω πως πρέπει να καλέσω κι άλλες στο παιχνίδι αλλά απ'ότι βλέπω οι περισσότερες έχετε ήδη ανταποκριθεί σε προσκλήσεις άλλων. Αν τυχόν κάποια δεν έχει συμμετάσχει ακόμη στο Top 10...πιάστε το πληκτρολόγιο!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!
    Πολύ μου άρεσε η λίστα σου κυρία μου! Δεν περίμενα κάτι λιγότερο ή διαφορετικό από σένα :)
    Πω πω η Σίφνος είναι πράγματι πανέμορφη! Μέσα στην καρδιά μου την έχω!
    Ωραίο παιχνίδι αποδεικνύεται αυτό! Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από τα μαγειρικά δεδομένα και να αποκαλύψουμε 2 πράγματα για την προσωπικότητά μας! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ερμιόνη
    Καλημέρα!
    Μου φαίνεται πως κάπου σε είδα ως προσκεκλημένη, οπότε αναμένουμε το δικό σου top 10!
    Στην αρχή είπα να απαντήσω μονολεκτικά αλλά -κλασικά!!- με έπιασε η γνωστή ροπή μου προς την... πολυλογία!!
    Η Σίφνος είναι κάτι παραπάνω από υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή