Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Furin Kazan

Η οδός Απόλλωνος ( Σύνταγμα, παράλληλη της Μητροπόλεως) και τα πέριξ , είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση όσον αφορά την αθηναϊκή εστίαση. Δεν έγινε ποτέ της μόδας, δεν ήταν ποτέ hype, a hit, in or whatever. Εν τούτοις είναι από τα ελάχιστα σημεία του κέντρου που θυμίζουν αμυδρά μια ευρωπαϊκή πόλη. Στο πάνω μέρος της οδού, στο τμήμα ανάμεσα στην Νίκης και τη Βουλής κυρίως, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια με εθνικές κουζίνες κι οι μυρωδιές που απλώνονται στο δρόμο για λίγο σε ταξιδεύουν αλλού*.



Ένα από τα πρώτα εστιατόρια που άνοιξαν στο δρόμο αυτό και μάλλον θεωρείται η ναυαρχίδα της τοπικής εστίασης, είναι το Furin Kazan. Ένα ιαπωνικό εστιατόριο με κλασικά πιάτα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου που φυσικά σερβίρει sushi. Από ότι φαίνεται το εν λόγω ιαπωνικό έδεσμα - που τυγχάνει να ...τρομάζει πολύ κόσμο (!)- είναι ιδιαίτερα αγαπητό. Το βράδυ που το επισκεφτήκαμε δεν έλειπε από κανένα τραπέζι, ακόμα κι Ιάπωνες επισκέπτες το απολάμβαναν!  Για όποιον θέλει να δοκιμάσει για πρώτη φορά,  το Furin Kazan είναι το ιδανικό μέρος να αρχίσει να εντρυφεί  στη λιχουδιά αυτή! Πολύ καλής ποιότητας και σε εξίσου καλές τιμές. Και το καλύτερο, μπορείτε να παραγγείλετε μισή μερίδα!
Πίσω στο εστιατόριο τώρα. Ο χώρος είναι πολύ απλός και λιτός, σχετικά μικρός σε διαστάσεις με λίγα τραπέζια κι ανοιχτή κουζίνα. Εκτός από sushi υπάρχει και maki και sashimi. Υπάρχουν διάφορα yakisoba -πιάτα με ιαπωνικό ζυμαρικό-, υπάρχουν και chahan, πιάτο με ρύζι που έχει τηγανιστεί με αυγό και σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές, πάντα όμως με τη μορφή...βουνού. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι η αλήθεια! Υπάρχουν βέβαια και tempura , το ιαπωνικό ραφινάτο τηγανητό. Γεύσεις νόστιμες, οικείες που δεν ξενίζουν. Όλα απλά κι όμορφα. Για ποτό υπάρχει και sake, υπάρχουν και οι γνωστές ιαπωνικές μπύρες: Asahi, Sapporo. Υπάρχει και κρασί όμως είναι λίγες, μάλλον ελάχιστες, οι επιλογές.
Το εστιατόριο, ένα βράδυ μεσοβδόμαδα ήταν συνεχώς γεμάτο. Έλληνες κι αρκετοί ξένοι, παρέες και ζευγάρια κυρίως τριαντάρηδων, hipsters, κουστουμάτοι, όλοι απολάμβαναν την τίμια κουζίνα του Furin Kazan. Το σέρβις είναι πολύ ευγενικό (κι υπομονετικό!) και ....εντάξει, μπορεί να σας τρομάζει το sushi αλλά ο λογαριασμός σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας τρομάξει! Αν είστε ζευγάρι, υπολογίστε 30-40 ευρώ το πολύ.

Furin Kazan (Ιαπωνική κουζίνα)
Απόλλωνος 2
Σύνταγμα

* Όταν περπατήσεις πιο κάτω την Απόλλωνος θα πέσεις πάνω στα καταστήματα που ετοιμάζουν τις χρυσοποίκιλτες ενδυμασίες των εκπροσώπων της επίσημης θρησκείας της χρεοκοπημένης χώρας μας και τότε έρχεσαι στα συγκαλά σου και συνειδητοποιείς ότι δεν ήσουν στο Soho του Λονδίνου!!!!

6 σχόλια:

  1. Thelo na pao!!!! Mono kala sxolia exo akousei gi afto to magazi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @peps
    Όντως δεν έχω διαβάσει ποτέ κακή κριτική.
    Έχει το καλό ότι σε εισάγει στην ιαπωνική κουζίνα χωρίς να είναι ακριβό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ενδιαφέρουσα και αυτή σου η πρόταση! Η αλήθεια είναι ότι αυθεντικό γιαπωνέζικο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα οπότε η πρότασή σου μπαίνει στα υπόψη! Φιλάκια καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερμιόνη
    Αν σου αρέσει το κινέζικο, αυτό θα σου αρέσει ακόμα περισσότερο! Για μένα τουλάχιστον, οι γεύσεις είναι πιο φίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σχέση ποιότητας τιμής είναι πολύ καλή, αλλά πρόσφατα πήγα και στο Freud Oriental στο Κολωνάκι που έχει ρίξει πολύ τις τιμές του και τα πιατα είναι εξίσου καλά, συν το γεγονός οτι τρως ήσυχα σε εστιατόριο, ενώ το Furin είναι κάπως αγχωτικό, αφού όλοι τρώνε και φεύγουνε πολύ γρήγορα (τουλάχιστον τις φορές που έχω πάει).
    Πάντως, όχι να παινέψω το σπίτι μου, αλλά στον Πειραιά, που μένω, υπάρχει το East Pearl- αυθεντικό κινέζικο με όλο το γκράντε διάκοσμο και τουαλέτες που όμοιες τους δεν έχω ματαδει- και στον κατάλογο έχει πάρα πολλούς μεζέδες και πάντα βλέπεις Ασιάτες που τρώνε. Με 25- 30 ευρώ το άτομο τρως τελεια πάπια Πεκίνου- που κόβεται μπροστά σου σε κομματάκια! Αυτά για τα κινέζικα και να ιαπωνικά που είναι τα αγαπημένα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nenou
    Καλό αυτό που το freud oriental έριξε τις τιμές. Θα το επισκεφθώ! Ναι, το furin kazan έχει λίγο το στυλ της ταβέρνας, κόσμος πάει κι έρχεται συνέχεια. Αλλά ωραίος κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή