Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

A bit of black & a sip of pink

Αν σταχυολογήσει κανείς όλα όσα γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό για το τι θα προκύψει την επαύριο των εκλογών, θα έχει σχηματίσει πια την εντύπωση ότι στις 18 του μήνα θα έρθει η συντέλεια του κόσμου! Ε εντάξει, όχι όλου του κόσμου αλλά τουλάχιστον για τη μικρή μας χώρα η οποία υποτίθεται  ότι ακόμα κι από το χάρτη θα εξαφανιστεί! Οι Κασσάνδρες ένωσαν τις δυνάμεις τους και τρίβουν τα χέρια από τη χαρά τους. Κι ο πλέον αισιόδοξος πολίτης αυτής της χώρας παρέδωσε τα όπλα του.

Δεν είναι όλα μαύρα σε αυτή τη χώρα. Η οποία βγάζει εξαιρετικό κρασί κι ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για να προωθήσουν τους εξαιρετικούς ελληνικούς οίνους : Δείτε εδώ για παράδειγμα. Επίσης υπάρχουν πολλοί που το ψάχνουν ενδελεχώς το θέμα, κι ανακαλύπτουν διαμαντάκια από μικροπαραγωγούς. Όπως τα παιδιά του Oinoscent , ένα από τα αγαπημένα spot του κέντρου. Εκεί το blog μας ανακάλυψε πέρσι -ευτυχώς με την επιμονή των παιδιών- ένα εκπληκτικό ροζέ κρασί το οποίο είναι σχετικά άγνωστο : 9 Μούσες του Κτήμα Μουσών από την Άσκρη Βοιωτίας, εκεί στους πρόποδες του Ελικώνα. Στη σοδειά του 2011 στη βασική ποικιλία με την οποία φτιάχνεται το ροζέ αυτό, τη Syrah, προστέθηκε και λίγο από μια σχετικά άγνωστη ποικιλία το Μούχταρο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό τουτέστιν απολαυστικότατο! Δίνει αφορμή στο blog να συνεχίσει να επιμένει ότι από τους ελληνικούς αμπελώνες βγαίνουν εξαιρετικά ροζέ!

Μέχρι στιγμής δοκιμάστηκε με αυτό το πιάτο.
Επίσης με αυτό. Επίσημα πια η Rachel (Αγγλίδα που έχει την τύχη να ζει στη Ρώμη) είναι η αγαπημένη food blogger τούτου του blog. Γράφει υπέροχα κείμενα!
Και στην επόμενη ανάρτηση θα πούμε με ποιο άλλο πιάτο τιμήσαμε τις 9 Μούσες!



Πριν φύγετε σημειώστε την ελκυστικότατη τιμή του: 6,5 ευρώ! (Eχχχμμμμ, δυστυχώς σε δραχμές ....δε γνωρίζω ακόμη πόσο κάνει!!!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου