Που λες Doris μου, σε λίγες μέρες, εδώ στη μικρή τσαντισμένη και τραμπούκα χώρα μου -να μας συγχωράς, τα νεύρα μας είναι κάπως τσιτωμένα τον τελευταίο καιρό- θα γίνουν εκλογές. Εκεί να δούμε τι κεράσια και γενικώς τι φρούτα θα μας προκύψουν. Ελπίζω αυτή τη φορά να είναι πιο ...ώριμα- γιατί τα προηγούμενα μας προέκυψαν ξινά και δεν τρώγονταν με τίποτα! Έχουμε λίγες μέρες ακόμα οπότε ας γλυκάνουμε κάπως τα πράγματα. Εσύ συνέχισε να τραγουδάς κι εγώ θα ψήσω ένα ....
Υλικά
300 γρ κεράσια από τα οποία θα έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι
60 γρ αλεύρι
3 αυγά
50 γρ ζάχαρη + 1 κουτάλι ζάχαρη
300 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
λίγο βούτυρο - 1 κουτάλι ίσα να βουτυρώσουμε το ταψί μας.
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτυπάμε μαζί τα εξής υλικά: Αλεύρι, baking powder, γάλα, αυγά, ζάχαρη (τα 50 γρ ) και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε να ηρεμήσει για μισή ώρα περίπου.
Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας (διαμέτρου 22 εκ περίπου), τα ραντίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (1 κουταλιά) και τα βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
Απλώνουμε τον χυλό πάνω από τα κεράσια μέχρι να καλυφθούν τα φρούτα και ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι το γλυκό να αποκτήσει όμορφο, χρυσό χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε χλιαρό. Αν και θεωρείται επιδόρπιο γλυκό είναι ιδανικό για πρωινό! Άλλωστε το clafoutis δεν είναι παρά μια χοντρή κρέπα ψημένη στο φούρνο!
Αγαπημένο γλυκό, εύκολο και πολύ νόστιμο! Ιδανικό για όλες τις ώρες και για οποιαδήποτε κρίση υπογλυκαιμίας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους ήρθε η εποχή για κεράσια!
Φιλιά!
Ερμιόνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους ήρθε η εποχή όχι μόνο για τα κεράσια αλλά και τα υπόλοιπα καλοκαιρινά φρούτα τα οποία υπερλατρεύω!!