Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Sweet & sour






''Life is just a bowl of cherries''......Χμμμμ, έτσι λες εσύ αγαπητή μου Doris -πολύ ωραίο το τραγούδι παρεμπιπτόντως. Όμως ξέρεις, στη δική μου χώρα, εκείνη της φαιδράς πορτοκαλέας, λέμε κάτι άλλο:  ''Όπου ακούς για πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι''.

Που λες Doris μου, σε λίγες μέρες, εδώ στη μικρή τσαντισμένη και τραμπούκα χώρα μου -να μας συγχωράς, τα νεύρα μας είναι κάπως τσιτωμένα τον τελευταίο καιρό- θα γίνουν εκλογές. Εκεί να δούμε τι κεράσια και γενικώς τι φρούτα θα μας προκύψουν. Ελπίζω αυτή τη φορά να είναι πιο ...ώριμα- γιατί τα προηγούμενα μας προέκυψαν ξινά και δεν τρώγονταν με τίποτα! Έχουμε λίγες μέρες ακόμα οπότε ας γλυκάνουμε κάπως τα πράγματα. Εσύ συνέχισε να τραγουδάς κι εγώ θα ψήσω ένα ....

Cherry clafoutis




Υλικά

300 γρ κεράσια από τα οποία θα έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι
60 γρ αλεύρι
3 αυγά
50 γρ ζάχαρη + 1 κουτάλι ζάχαρη
300 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
λίγο βούτυρο - 1 κουτάλι ίσα να βουτυρώσουμε το ταψί μας.
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτυπάμε μαζί τα εξής υλικά: Αλεύρι, baking powder, γάλα, αυγά, ζάχαρη (τα 50 γρ ) και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε να ηρεμήσει για μισή ώρα περίπου.
Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας (διαμέτρου 22 εκ περίπου), τα ραντίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (1 κουταλιά) και τα βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
Απλώνουμε τον χυλό πάνω από τα κεράσια μέχρι να καλυφθούν τα φρούτα και ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι το γλυκό να αποκτήσει όμορφο, χρυσό χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε χλιαρό. Αν και θεωρείται επιδόρπιο γλυκό είναι ιδανικό για πρωινό! Άλλωστε το clafoutis δεν είναι παρά μια χοντρή κρέπα ψημένη στο φούρνο!



2 σχόλια:

  1. Αγαπημένο γλυκό, εύκολο και πολύ νόστιμο! Ιδανικό για όλες τις ώρες και για οποιαδήποτε κρίση υπογλυκαιμίας!
    Επιτέλους ήρθε η εποχή για κεράσια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερμιόνη
    Επιτέλους ήρθε η εποχή όχι μόνο για τα κεράσια αλλά και τα υπόλοιπα καλοκαιρινά φρούτα τα οποία υπερλατρεύω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή