Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Chilly cheers!

Προ ημερών έμαθα ότι οι Βρετανοί έχουν ενθουσιαστεί με τις μπύρες που παράγει η Κερκυραίικη Μικροζυθοποιία . Συγκεκριμένα η μπύρα ''Koroibos ale''  είναι η επίσημη μπύρα γνωστής αλυσίδας pub κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων! Φαντάζομαι την έκπληξη των Άγγλων όταν θα γεύονται μια ....ελληνική ale! Πίνοντας τις πρώτες γουλιές και κουνώντας επιδοκιμαστικά το κεφάλι, θα κλείνουν τα μάτια τους και θα ονειρεύονται τις παραλίες του όμορφου αυτού νησιού του Ιονίου και των υπόλοιπων νησιών μας. Κι ομολογώ ότι δεν είναι οι μόνοι....
Λάτρεις της μπύρας οι Άγγλοι , λάτρεις της κι εμείς. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι ποιος λέει όχι σε ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας μετά το μπάνιο στη θάλασσα; Τι απόλαυση! Ιδιαίτερα εκείνη η πρώτη γουλιά! Τι ευδαιμονία!  Προσοχή όμως σε αυτό το... ''παγωμένη''. Έχουμε κάποιες κακές, λανθασμένες συνήθειες εμείς οι Έλληνες. Πρώτα απ'όλα παγώνουμε το ποτήρι!! Άστοχη κι απαράδεκτη συνήθεια. Επίσης παγώνουμε τόσο πολύ την μπύρα που την σερβίρουμε σχεδόν σε μορφή....σορμπέ! Ποτό είναι, όχι παγωτό! Όταν εννοούμε παγωμένη μπύρα εννοούμε σε θερμοκρασία ψυγείου κι όχι...καταψύκτη! Αλλιώς χάνεται η γεύση της και κυρίως τα αρώματα της.
Λοιπόν για να γιορτάσουμε την επιτυχία της κερκυραίικης μπύρας θα φτιάξουμε ένα φαγητό που ταιριάζει γάντι με την μπύρα. Ναι ξέρω, κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μια κερκυραίικη συνταγή αλλά το blog τούτο έχει πάθει ...ψύχωση με τις πιπεριές φέτος το καλοκαίρι! Έτσι λοιπόν σερβίρουμε....

Μοσχαράκι με πιπεριές







Υλικά για 4 άτομα

600 γρ κρέας από μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
3-4 πιπεριές διαφορετικές μεταξύ τους. Οπωσδήποτε μία κόκκινη, μία πράσινη, μία κίτρινη, και μία....καυτερή!
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
ζωμό
λίγα φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τ ο κρέας, το αφήνουμε να σοταριστεί σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατώνοντας συνέχεια και τέλος σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο ζωμό όσο χρειάζεται να καλυφθεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για μισή ώρα ανακατώνοντας πότε πότε. Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις κόβουμε σε κομμάτια- όχι πολύ μικρά. Μετά τη μισή ώρα ο ζωμός θα έχει σχεδόν σωθεί. Τότε προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες; ντομάτες και τις πιπεριές, τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και διορθώνουμε το αλάτι αν χρειαστεί. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά πάνω κάτω - μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές και παγωμένη -όσο πρέπει!-  μπύρα!

Cheers!

Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν είμαι η μόνη που εκστασιάζεται με τα χρώματα της πιπεριάς!!


7 σχόλια:

  1. Όχι crispy μου, δεν είσαι η μόνη! Δες εδώ φωτο που ανέβασα μόλις για σένα! https://twitter.com/MyKitchenDiary

    Ωραίο το φαγητό! Να'χα μια μερίδα πατάτες να το εξαφανίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζένη
    Μόλις τις είδα! Πανέμορφες! Στην Αμερική θα βρίσκετε και ποικιλίες που δεν έχουμε εδώ. Είναι κοντά και το Μεξικό, που είναι η απόλυτη πηγή για κάθε λογιών πιπεριά!
    Μου αρέσει να πηγαίνω στη λαϊκή και να τις βλέπω παρατεταγμένες δίπλα δίπλα ανά χρώμα! Τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο φαγάκι και ναι, η πιπεριά είναι θεϊκή σε όλα τα χρώματα, σχήματα και είδη!!

    Πολύ καλή συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο το φαγάκι Crispy! Έχω πάθει κ εγώ εξάρτηση απο τις πιπεριές αυτο το καλοκαίρι! Για τις μπύρες, στην Βόρεια Αμερική έχει ξεκινήσει μια μόδα, σερβίρουν τις μπύρες σαν γρανίτα και λέγονται beer slushies.. Δεν έχω δοκιμάσει αλλά δεν μπορώ να φανταστώ να φάω μια γρανίτα που δεν είναι καθόλου γλυκιά.. Μου κάθεται κάπως..
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Χρυσαυγή
    Όντως είναι πολύ ωραία και λαχταριστή συνταγή. όσοι τη δοκίμασαν ξετρελάθηκαν!



    @Έρη
    Εχχχμμμμ, νομίζω ότι δεν θα μπω στον κόπο να δοκιμάσω αυτό το .....beer slushie!! Κι εμένα κάπως μου κάθεται!
    Καλώς εχόντων των πραγμάτων αν προλάβω θα αναρτήσω κι άλλη συνταγή με πιπεριές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρότι απλή, εξαιρετική συνταγή αγαπητή Κρίσπυ. Μετά από θάλασσα και το απαραίτητο δέσιμο της σάλτσας - το έφτιαξε χθες βράδυ, αυτή που δεν τρώει μακαρόνια - το απολαύσαμε στη μεσημεριανή σκιά της Αργολίδας, με πολλές πατάτες και (σχεδόν παγωμένες) Ούρκελ. Θένκς ε λοτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @modernist
    Μάι πλεζιουρ! Χαίρομαι πολύ που άρεσε η συνταγή και κυρίως ότι εκτιμήθηκε δεόντως στο ιδανικό περιβάλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή