Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τιθασεύοντας

Τις προάλλες  είχαμε, εδώ σε τούτο το ταπεινών προθέσεων blog,  μια συνταγή με κολοκύθα κι ένα ελληνικό αλλαντικό -συγκεκριμένα το σύγλινο. Σήμερα έχουμε πάλι την femme fatale κολοκύθα πάλι με αλλαντικό, διαφορετικό μεν πάντα ελληνικό δε! Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά τα ελληνικά αλλαντικά γνωρίζουν δόξες αυτόν τον καιρό. Κάτι η κρίση που μας ανάγκασε να στραφούμε στα δικά μας προϊόντα κάτι η συνειδητοποίηση ότι ''εντάξει βρε αδερφέ, τι παραπάνω έχει ένα λουκάνικο Φρανκφούρτης από το χωριάτικο Τριπόλεως;'' -τίποτα φυσικά! Μια βόλτα στα αλλαντοπωλεία της Ευριπίδου (τι ωραία οδός με όλα εκείνα τα μπαχαράδικα!) θα σας πείσει. Στο πιο γνωστό υπήρχε ένας απίστευτος συνωστισμός  και χαζεύοντας τα προϊόντα, ανακαλύπτει κανείς ότι η ποικιλία ελληνικών αλλαντικών είναι πολύ μεγαλύτερη απ'όσο θα το φανταζόταν! Αγοράσαμε λοιπόν χωριάτικο λουκάνικο -έτσι όπως μόνο η ελληνική επαρχία ξέρει να φτιάχνει- και φτιάξαμε

Ζυμαρικά με χωριάτικο λουκάνικο και κολοκύθα



Υλικά για 4 άτομα

400 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σας
300 γρ κολοκύθα (το βάρος αναλογεί σε ήδη καθαρισμένη κολοκύθα)
400 γρ χωριάτικο λουκάνικο
100 ml ζωμό
200ml ντομάτα κον κασέ (1/2 κονσέρβα)
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι

Κόβετε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια. Κόβετε το λουκάνικο σε ροδέλες και τις ροδέλες στα δύο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο. Σε αυτό ρίχνετε το λουκάνικο και την κολοκύθα και σοτάρετε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το ζωμό και την ντομάτα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε τον μαϊντανό κι ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως έχοντας στα ποτήρια σας ένα καλό κόκκινο κρασί! Η δικιά μας αδυναμία αυτόν τον καιρό ακούει στο όνομα: Κτήμα Βογιατζή 2007!




Crispy's confessions:

1. Η σέξι κολοκύθα είναι μια μαγεία σε τέτοιες σάλτσες. Έρχεται να δώσει εκείνη την ιδιαίτερη νότα που θα τιθασεύσει τα ''μπρουτάλ'' αλλαντικά! Πολύ γερός συνδυασμός, η χημεία μεταξύ των δύο υλικών είναι δεδομένη!

2. Τα ελληνικά αλλαντικά εκτός από ...''μπρουτάλ'' μπορούν να είναι πολύ φίνα κι εκλεκτά, όπως για παράδειγμα η αδυναμία της υποφαινόμενης που δεν είναι άλλη από τη λούζα Μυκόνου!

4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ μαζί σου για την Ευρυπιδου. Εχει απίστευτα μαγαζιά που βρίσκεις εξίσου απίστευτα υλικά. Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι αγαπημένα και κάθε τόπος έχει και κάτι ξεχωριστό.

    Ωραίος ο συνδυασμός σου με την κολοκύθα.

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις και πόσο ωραία η συνταγή σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @kantharos
    Σε ευχαριστώ πολύ! Όντως είναι έξοχο πιάτο!




    @Μάριον
    Πάντα απολαμβάνω μια βόλτα σε αυτά τα μέρη! Ιδιαίτερα στην Ευρυπίδου με αυτά τα μπαχαράδικα τρελαίνομαι!




    @Γιώτα
    Σε ευχαριστώ πολύ! Την σπαγγετάδα την συνιστώ οπωσδήποτε, πολύ δυνατός ο συνδυασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή