Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σκόρπιες σημειώσεις (#7)

 Χαλαρές οι σκόρπιες σημειώσεις σήμερα. Τούτη η Κυριακή προμηνύεται υπέροχη, η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, η μέρα είναι για βόλτες, συναντήσεις με φίλους για καφέ ή φαγητό. Ή για ημιμαραθώνιο! Εν τω μεταξύ, σήμερα οι Καθολικοί, Προτεστάντες και λοιποί χριστιανοί πλην ημών γιορτάζουν το Πάσχα. Εμείς γιορτάζουμε...... την αλλαγή της ώρας. Για να είμαι ειλικρινής, μισώ τις αλλαγές της ώρας ιδιαίτερα της θερινής και δεν είναι λίγες οι φορές που με έχει βάλει σε μπελάδες. Θυμάμαι παλιότερα έφτανε πια Δευτέρα για να διαπιστώσω ότι η ώρα είχε πάει μία ώρα μπρος ή πίσω! Τώρα πια απέκτησα τη συνήθεια των γιαγιάδων κι αλλάζω την ώρα από το προηγούμενο βράδυ! O tempora....

 Το blog ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι φανατικά αντί-hipster! Έτσι λοιπόν με χαρά σας παρουσιάζει -ιδιαίτερα όσοι είστε ιδιοκτήτες εστιατορίων θα ενθουσιαστείτε- μια συσκευή που παγιδεύει...hipsters! Είναι πια γνωστή η απέχθεια του blog για την αντιπαθέστατη αυτή ράτσα αλλά φαίνεται ότι είναι και πολλοί άλλοι στον υπόλοιπο κόσμο που δεν την αντέχουν! Προχθές στην πολύ καλή σατιρική εφημερίδα ''Το Κουλούρι'' διαβάσαμε το κορυφαίο κείμενο που τους σατιρίζει με τον πιο εύστοχο τρόπο. Γελάσαμε μέχρι δακρύων και λυτρωθήκαμε!  Μέχρι πρότινος νομίζαμε ότι ήμαστε οι μόνοι που τους γύριζαν τα άντερα όταν τους βλέπαμε να παρελαύνουν με αυθάδικο, κενό ύφος στα ''trendy'' σημεία των Αθηνών. Εξαιτίας τους εγκαταλείψαμε δύο αγαπημένα στέκια όταν είδαμε ότι άρχιζαν να κατακλύζονται από τις αποκρουστικές παρουσίες τους- η ομοιότητα μεταξύ τους είναι ανατριχιαστική. Πριν μερικούς μήνες στη Lifo είχαν αναγγείλει τον θάνατο του hipster, δυστυχώς έπεσαν έξω, δεν υπολόγισαν την αντοχή της αλαζονείας του απεχθέστατου είδους.

Αρκετά όμως με τους hipsters! Πάμε στην Gwyneth. Θυμάστε που στις προηγούμενες ''Σκόρπιες σημειώσεις'' είχαμε μιλήσει για την αυστηρή δίαιτα στην οποία έχει υποβάλλει την οικογένεια της; Ε, λοιπόν Gwyneth, σου έχω ένα κακό νέο : Ο άντρας σου το έχει ρίξει στα ...γαριδάκια! Φαντάζομαι τι κρεβατομουρμούρα έπεσε εκείνο το βράδυ, λυπάμαι τον δόλιο τον Chris...

Στο f-n-l guide μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την συναρπαστική διαδικασία της ανάδειξης του καλύτερου Έλληνα bartender! Έχει πολύ ενδιαφέρον, παρακολουθήστε το. Όλο γκρινιάζουμε ότι τίποτε καλό δεν συμβαίνει στην πόλη αλλά η αλήθεια είναι ότι όλο και κάτι γίνεται. Το bartending απ'ότι φαίνεται γνωρίζει μέρες δόξας , όπως και τα wine bar άλλωστε, μέχρι και στην Guardian έφτασε η χάρη τους!


Είναι πια η εποχή των σπαραγγιών! Πολυαγαπημένο έδεσμα, περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η άνοιξη να τα απολαύσουμε! Ευτυχώς στη λαϊκή βρίσκουμε και άγρια, λίγο πιο ακριβά από τα ήμερα αλλά σαφώς πιο νόστιμα. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς και τα ήμερα που βρίσκει κανείς είναι πολύ καλά. Παλιότερες συνταγές με σπαράγγια θα βρείτε εδώεδώ κι εδώ.


Πέρσι όμως, δοκιμάσαμε για πρώτη φορά αυτήν την συνταγή του Αλέξανδρου Γιώτη από τον Γαστρονόμο. Απλή αλλά εκπληκτικά νόστιμη, λίγα κι ουσιώδη τα υλικά, το σπαράγγι κυριαρχεί ενώ το σκόρδο, το λεμόνι κι ο άνηθος το ενισχύουν διακριτικά! Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Τέλος, όπως σας είχαμε υποσχεθεί από τις προηγούμενες ''Σκόρπιες σημειώσεις'', θα υπάρχει στο τέλος  κάθε ανάρτησης κι ένα προτεινόμενο κρασί. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, αυτό το πιάτο το συνοδέψαμε με αυτό το κρασί:

Κτήμα Ρεπάνη
''Χρυσός Άγγελος''
βαρέλι
Μοσχοφίλερο
2010


Το συγκεκριμένο κρασί ήταν μια αποκάλυψη μιας κι είναι λευκό από Μοσχοφίλερο αλλά είναι του 2010! Πρώτη φορά ήπιαμε μια Μαντινεία τόσο ''παλιά'' με τόσο υπέροχη γεύση κι επίγευση. Είχαμε την εντύπωση ότι πίναμε  γλυκό κρασί χωρίς όμως την γλυκύτητα! Και ταίριαξε αφάνταστα καλά με την λιπαρότητα του σολομού και την ιδιότροπη γεύση της κάππαρης! Αν το βρείτε δοκιμάστε το οπωσδήποτε, είναι πολύ ιδιαίτερο.

Καλή Κυριακή σε όλους και καλό μήνα από αύριο!

4 σχόλια:

  1. Όπως πάντα ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου crispy, αν και δεν σε πολυέχω για τύπο ημιμαραθωνίου! Μη μου πεις ότι το επιχείρησες??? Όσο για τα γαριδάκια που τσάκισε μετά φωτογραφικών αποδείξεων ο σύζυγος της Γκουϊνεθ, δεν θα τον αδικήσω τον άνθρωπο με τόσα που τραβάει στο σπίτι του!!! Έχει και η υγιεινή διατροφή τα όριά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Amelie
    Καλημέρα και καλό μήνα!
    Μην κοιτάς την τωρινή μου κατάσταση. Κάποτε, κάπου στα βάθη του προηγούμενου αιώνα ήμουν πρωταθλήτρια στίβου στο...Δημοτικό!!!!! :-)
    Λοιπόν, η σάγκα ''Η δίαιτα της Γκουίνεθ'' συνεχίζεται! Έπαθα σοκ όταν χθες (πάλι στην daily mail) έπεσα πάνω σε αυτές τις φωτογραφίες:http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2301864/Chris-Martin-lavishes-attention-Apple-Moses-head-ice-cream-treat.html
    Δες στη δεύτερη φωτογραφία πόσο αδύνατη είναι η Απελ!! Ευτυχώς έχουν τον μπαμπά που τα βγάζει πότε πότε για ένα παγωτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου crispy και καλό μήνα, έστω και λίγο καθυστερημένα!
    Αυτός ο όρος hipster είναι κάπως σαν να λέμε trendy?
    Ούτε και μένα πάντως μου αρέσει να πηγαίνω σε μαγαζιά και καφετέριες που θεωρούνται trendy/hipster/της μόδας/όπως αλλιώς το λένε, εκτός κι αν έχουν κάτι νόστιμο και ποιοτικό που θέλω να δοκιμάσω (π.χ. είχα πάει μια φορά παλιά στο Μαγκαζέ στην Αιόλου και είχα δοκιμάσει πολύ καλή λεμονόπιτα, είδα και κάτι ενδιαφέρουσες σαλάτες στον κατάλογό τους και θα ήθελα να ξαναπάω αλλά ο κόσμος που μου φαίνεται... κάπως με αποθαρρύνει)

    Για τα σπαράγγια, απλώς δε βλέπω την ώρα να πάω το Πάσχα στο χωριό και να δοκιμάσω τα άγρια της άνοιξης!
    Το κρασί επίσης φαίνεται πολύ καλό και με ωραίο, πιασάρικο ονομα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DarkChef
    Δυστυχώς κι εμένα μου συμβαίνει να με αποθαρρύνει η παρουσία κόσμου γεμάτου επιτήδευση που τρέχουν μαζικά κάπου μόνο και μόνο επειδή είναι ''trendy''- με ό,τι συνεπάγεται ο όρος.
    Εύχομαι να απολαύσεις όμορφα άγρια σπαράγγια, με τόσες βροχές σίγουρα θα έχει γεμίσει ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή