Όταν έχεις ένα blog σε ενδιαφέρει ποιοι το επισκέπτονται και γιατί. Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ το δεύτερο σκέλος, αυτό το "γιατί". Ευτυχώς ο πιστός καλός μου φίλος blogger statistics μου δίνει την απάντηση σε αυτό. Πάντα κοιτάζω στη σελίδα των στατιστικών να δω τι έχει φέρει τους αναγνώστες στο ταπεινό τούτο blog. Τι γκουγκλάρισαν και το σύστημα τους ξέβρασε σε τούτες τις ηλεκτρονικές σελίδες; Τις περισσότερες φορές πρόκειται για συγκεκριμένες συνταγές, τις άλλες κάποια ταινία, κάποια απορία, ή ακόμα μια...παροιμία! Αλλά οποία έκπληξη όταν προ ημερών διάβασα ότι κάποιος/α είχε φτάσει ως τούτο το blog πληκτρολογώντας το εξής:
"Alain Delon σεξ με βούτυρο".
Ναι, είχα μιλήσει παλιότερα για τον Alain Delon. Ναι, έχω μιλήσει κατά καιρούς για το βούτυρο. Αλλά για το σεξ, όχι, δεν έχω μιλήσει ποτέ.
Στην αρχή σκέφτηκα ότι ο συμπαθέστατος Γάλλος ηθοποιός είχε αποκτήσει κάποιο βίτσιο στα γεράματα. Αλλά πολύ γρήγορα και χάρη στα κινηματογραφικά αντανακλαστικά που διαθέτει το blog κατάλαβα ότι είχε γίνει ένα μικρό μπέρδεμα. Εκείνος που είχε κάνει σεξ χρησιμοποιώντας βούτυρο ήταν ο Μarlon Brando και συγκεκριμένα στην γνωστή περίφημη σκηνή της ταινίας του Bernardo Bertolucci "Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι".
Έτσι λοιπόν, ελπίζω να έλυσα την απορία του/της αναγνώστη/τριας.
Αλλά το θέμα μας είναι το βούτυρο στην κουζίνα (κι όχι στην κρεβατοκάμαρα)
Έχω εκφράσει κατά καιρούς τη λατρεία μου για το βούτυρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το χρησιμοποιώ τόσο συχνά διότι το έτερο μέλος του κρισπέικου δεν το εκτιμά καθόλου- ιδιαίτερα στα φαγητά. Φευ...
Εν τούτοις το χρησιμοποιώ στα γλυκά. Και στα πρωινά με καλό ψωμί και ωραία μαρμελάδα δεν αμελώ να απλώσω μια γενναία δόση βουτύρου. Και ποτέ μαργαρίνη. Την οποία έχω πάψει να χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια.
Τελευταία, γυρνώντας στα ξενόγλωσσα food blog, έπαιζε πολύ μια συνταγή που για ευνόητους λόγους με κέρδισε αμέσως. Την τίμησα δεόντως, μόνη μου -πάλι για ευνόητους λόγους- και τη λάτρεψα. Απλή, γρήγορη, περιέχει βούτυρο. Και τι βούτυρο! Ελαφρώς -ελαφρότατα, comme il faut- καμένο!
Για 2 άτομα
200 γρ σπαγγέτι ολικής
40 γρ βούτυρο αγελάδας (μόνο βούτυρο, σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη)
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
Πολύ απλή συνταγή, το μόνο που θα προσέξετε είναι πώς θα κάψετε το βούτυρο.
Τρίβετε την παρμεζάνα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε al dente σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε μέτρια φωτιά λιώνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο. Μόλις λιώσει θα αρχίσει να δημιουργεί φουσκάλες. Αφού σταματήσει τις φουσκάλες, θα ηρεμήσει για λίγο αλλά μετά θα αρχίσει να σκουραίνει. Είναι το σημείο που πρέπει να προσέξετε. Το αφήνετε ίσαμε να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και να απελευθερώσει ένα λεπτό καρυδάτο άρωμα. Το πόσο χρόνο θα πάρει εξαρτάται από την ποσότητα του βουτύρου, το είδος του τηγανιού και την ένταση της φωτιάς. Αν το αφήσετε παραπάνω, θα καεί και θα καταστραφεί η ιδιαίτερη γεύση που επιθυμούμε. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1/3 ποτήρι νερό στο οποίο έχουν βράσει. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το βούτυρο, προσθέτετε την παρμεζάνα, το πιπέρι΄, το μαϊντανό και λίγο από το νερό κι ανακατώνετε. Βλέπετε αν χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό και προσθέτετε αναλόγως. Σερβίρετε αμέσως.
Και για να μην νομίζετε ότι σας έστησα πρωταπριλιάτικο αστείο -μέρα που είναι- ιδού και το αποδεικτικό στοιχείο!
"Alain Delon σεξ με βούτυρο".
Ναι, είχα μιλήσει παλιότερα για τον Alain Delon. Ναι, έχω μιλήσει κατά καιρούς για το βούτυρο. Αλλά για το σεξ, όχι, δεν έχω μιλήσει ποτέ.
Στην αρχή σκέφτηκα ότι ο συμπαθέστατος Γάλλος ηθοποιός είχε αποκτήσει κάποιο βίτσιο στα γεράματα. Αλλά πολύ γρήγορα και χάρη στα κινηματογραφικά αντανακλαστικά που διαθέτει το blog κατάλαβα ότι είχε γίνει ένα μικρό μπέρδεμα. Εκείνος που είχε κάνει σεξ χρησιμοποιώντας βούτυρο ήταν ο Μarlon Brando και συγκεκριμένα στην γνωστή περίφημη σκηνή της ταινίας του Bernardo Bertolucci "Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι".
Έτσι λοιπόν, ελπίζω να έλυσα την απορία του/της αναγνώστη/τριας.
Αλλά το θέμα μας είναι το βούτυρο στην κουζίνα (κι όχι στην κρεβατοκάμαρα)
Έχω εκφράσει κατά καιρούς τη λατρεία μου για το βούτυρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το χρησιμοποιώ τόσο συχνά διότι το έτερο μέλος του κρισπέικου δεν το εκτιμά καθόλου- ιδιαίτερα στα φαγητά. Φευ...
Εν τούτοις το χρησιμοποιώ στα γλυκά. Και στα πρωινά με καλό ψωμί και ωραία μαρμελάδα δεν αμελώ να απλώσω μια γενναία δόση βουτύρου. Και ποτέ μαργαρίνη. Την οποία έχω πάψει να χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια.
Τελευταία, γυρνώντας στα ξενόγλωσσα food blog, έπαιζε πολύ μια συνταγή που για ευνόητους λόγους με κέρδισε αμέσως. Την τίμησα δεόντως, μόνη μου -πάλι για ευνόητους λόγους- και τη λάτρεψα. Απλή, γρήγορη, περιέχει βούτυρο. Και τι βούτυρο! Ελαφρώς -ελαφρότατα, comme il faut- καμένο!
Spaghetti ολικής με βούτυρο (brown butter) και παρμεζάνα
200 γρ σπαγγέτι ολικής
40 γρ βούτυρο αγελάδας (μόνο βούτυρο, σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη)
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
Πολύ απλή συνταγή, το μόνο που θα προσέξετε είναι πώς θα κάψετε το βούτυρο.
Τρίβετε την παρμεζάνα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε al dente σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε μέτρια φωτιά λιώνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο. Μόλις λιώσει θα αρχίσει να δημιουργεί φουσκάλες. Αφού σταματήσει τις φουσκάλες, θα ηρεμήσει για λίγο αλλά μετά θα αρχίσει να σκουραίνει. Είναι το σημείο που πρέπει να προσέξετε. Το αφήνετε ίσαμε να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και να απελευθερώσει ένα λεπτό καρυδάτο άρωμα. Το πόσο χρόνο θα πάρει εξαρτάται από την ποσότητα του βουτύρου, το είδος του τηγανιού και την ένταση της φωτιάς. Αν το αφήσετε παραπάνω, θα καεί και θα καταστραφεί η ιδιαίτερη γεύση που επιθυμούμε. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1/3 ποτήρι νερό στο οποίο έχουν βράσει. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το βούτυρο, προσθέτετε την παρμεζάνα, το πιπέρι΄, το μαϊντανό και λίγο από το νερό κι ανακατώνετε. Βλέπετε αν χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό και προσθέτετε αναλόγως. Σερβίρετε αμέσως.
Και για να μην νομίζετε ότι σας έστησα πρωταπριλιάτικο αστείο -μέρα που είναι- ιδού και το αποδεικτικό στοιχείο!
Χαχαχα, πολύ γέλασα με την αναζήτηση που παραπέμπει μάλλον σε κάτι πιο...βιτσιόζικο από τις ψαγμένες συνταγές σου!!! Είναι να μη σου βγει το όνομα όμως, πρόσεξε!!! Αυτά τα ζυμαρικά θα μου αρέσουν κι εμένα πολύ, λατρεύω το βούτυρο και τη συγκεκριμένη μυρωδιά του, θα τα δοκιμάσω. Ευτυχώς στο δικό μου σπίτι το άλλο μέλος (δηλαδή η κόρη μου) δεν έχει θέμα με το βούτυρο, μάλλον με την πρασινάδα θα αντιδράσει αλλά στο δικό της πιάτο θα την παραλείψουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμελί όντως το σκέφτηκα κι εγώ, μην μου βγει το όνομα της kinky food blogger και τι θα απογίνω!
ΔιαγραφήΚαι χωρίς μαϊντανό τρώγεται η μακαρονάδα, άλλωστε όλα τα λεφτά είναι το σωστό κάψιμο του βουτύρου!
Καλό Σ/Κ!
Πάλι καλά να λες! Εμένα κάποια στιγμή μου εμφάνισε: "πού θα βρω χορεύτρια οριεντάλ"!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μακαρονάδα αυτή είναι τέλεια, μου αρέσει πολύ η περιγραφή σου με το "λεπτό καρυδάτο άρωμα", γιατί όντως μόνο με τη μυρωδιά νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις τη λεπτή γραμμή του ελαφρά καμμένου vs. κατεστραμμένου βουτύρου.
Χρύσα
ΔιαγραφήΈχω δει διάφορα περίεργα, αστεία ή παλαβά κατά καιρούς αλλά αυτό τα ξεπέρασε όλα!
Όντως είναι λεπτή η γραμμή, γιατί εκεί που το βλέπεις κι ηρεμεί, ξαφνικά αρχίζει κι αλλάζει χρώμα!
Καλό Σ/Κ!
Εφτιαξες μια απιθανη μακαροναδα!! Τι να λεμε τωρα; Μιλαμε για οργασμο με βουτυρο. Οχι απλα για σεξ!!! Χαχαχα Κριμα που εφαγες μονη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρυσαυγή
ΔιαγραφήΔεν θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα! Όντως οργασμική - αν σκεφτείς και τα μουγκρητά ευχαρίστησης που άφηνα!!! :-)))
Καλό Σ/Κ!
Καλο μήνα, απαπαπαπαπα ειμαι και μακαρονού!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστα και αρωματικά!
Να δεχτώ το βούτυρο, αλλά μαζί του και ο Αλέν Ντελόν;;;
Αριάδνη
ΔιαγραφήΤη μακαρονάδα και το βούτυρο θα τα καταφέρεις! Τον Αλαίν το βλέπω λίγο δύσκολο να τον φέρουμε από τη Γενεύη όπου κατοικοεδρεύει! Είναι και μιας ηλικίας πια ο άνθρωπος!
Καλό Σ/Κ!
Καλημέρα και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει γέλασα πάρα πολύ!
Και πείνασα και πολύ με το πιάτο σου! Κάτι τέτοια όμορφα, απλά και νόστιμα, με συγκινούν ιδιαιτέρως!
Φιλιά!
Ερμιόνη
ΔιαγραφήΚι εγώ όταν το πρωτοείδα στο blogger statistics έκανα τρελό γέλιο! Τελικά οι μηχανές αναζήτησης μας στήνουν ωραία παιχνίδια!
Προσωπικά κι εγώ είμαι λάτρης των απλών μακαρονάδων!
Καλό Σ/Κ!
Για κάποιον... εραστή (μια και πήγαμε στο πονηρό ;) του βουτύρου, αυτή η μακαρονάδα είναι ιδανική, είμαι σίγουρη πως η γεύση του θα φανεί καθαρή και ατόφια! Προσωπικά προτιμώ το βούτυρο στα γλυκά αλλά κάποια φορά θα δοκιμάσω κι αυτήν εδώ, είναι πανεύκολη και οικονομική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Έφη
ΔιαγραφήΚι εγώ περισσότερο στα γλυκά το χρησιμοποιώ αν και πιστεύω ότι υπάρχουν συνταγές όπου πρέπει να το χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε. Για παράδειγμα κάποιες γαλλικέςή σχεδόν όλες!- και κάποιες σπαγγετάδες της Βορείου Ιταλίας το ζητούν απεγνωσμένα!
Καλό Σ/Κ!
Τι ανακαλύπτουμε και εμείς οι food bloggers μέσα από τα στατιστικά αξίζουν ανάλυσης από κάποιον πιο ειδικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ χρήση του βουτύρου με αυτό τον τρόπο μου θυμίζει παλιές εποχές στο χωριό με τη μάνα να καίει βούτυρο δικής της παραγωγής και να περιλούει τα μακαρόνια ή τις χυλοπίτες.
Καλό μήνα!!
Ξανθή
ΔιαγραφήΘυμάμαι κι η μητέρα μου έκαιγε κάπια εποχή τα μακαρόνια με αυτό το φρέσκο βούτυρο Κερκύρας που λένε! Αν ήταν δικής σας παραγωγής το βούτυρο τότε θα αρωμάτιζε υπέροχα τα ζυμαρικά!
Το τελευταίο περίεργο που μου εφεραν οι μηχανές αναζήτησης ήταν αυτό: "Δικηγορικό γραφείο Crispa"....!!!
Καλό Σ/Κ και Χαρούμενα Γενέθλια! :-)
ΔιαγραφήΚαλημέρα Crispy μου! Πόσο πολύ γέλασα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μακαρονάδα σου θα άρεσε στον λατρεμένο μου, λατρεύει το βούρυρο!
Νότα
ΔιαγραφήΚι εγώ έκανα τρελό γέλιο όταν το πρωτοείδα! Μου φάνηκε αστείο και βέβαια σκέφτηκα τι κάθεται και ψάχνει ο κόσμος στο ίντερνετ. Εν τω ματαξύ, ο άλλος έψαχνε για βίτσιο του Ντελόν και βρέθηκε σε ...food blog!
Καλό Σ/Κ!