Κυριακή 6 Απριλίου 2014

They´re pretty darn good!

Ναι, στο μικρό μας χωριό, όλα είναι "darn good" (βγαίνουμε στις αγορές ντε!), αλλά μάλλον μετά τα τελευταία γεγονότα όλα μοιάζουν darn surreal.

Pretty darn good ήταν κάτι κεφτέδες με σολομό που έφτιαξα αλλά πριν γράψω για αυτά πρέπει να μου λυθούν δύο απορίες:

-> Σας έχει τύχει να πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ, να αγοράζετε κάτι κι όταν επιστρέφετε σπίτι να διαπιστώνετε ότι ήδη το είχατε αγοράσει την προηγούμενη φορά; Και την προ προηγούμενη φορά. Αλλά και την προηγούμενη από αυτήν. Ξαφνικά (;) βρέθηκα με τα ντουλάπια γεμάτα ρύζι μπασμάτι και κονσέρβες σολομού.
Με το ρύζι κάτι γινόταν, με τις κονσέρβες ήταν το πρόβλημα. Είχα δύο εναλλακτικές, δύο εκπληκτικές μακαρονάδες (εδώ κι εδώ) αλλά ήθελα κάτι διαφορετικό. Το διαφορετικό ήταν αυτοί οι πανεύκολοι, σούπερ νόστιμοι κεφτέδες.

-> Σας έχει τύχει ποτέ να σας πιέζει αφόρητα ο χρόνος, το άγχος να συσσωρεύεται κι εσείς ως αντίδραση να σταματάτε κάθε δραστηριότητα, να αγνοείτε τα επίμονα τικ τακ του ρολογιού και να τρέχετε στην κουζίνα να μαγειρέψετε; Απλά για να ηρεμήσετε; Λοιπόν, αυτός είναι ένας "darn good" τρόπος να ηρεμήσετε όντως. Σε μένα λειτούργησε. Αγχολυτικά. Αποσυμπιεστικά. Αλλά το καλύτερο ήταν ότι εκείνα τα salmon patties που έφτιαξα -στο μικρό χρονικό διάστημα της αποσυμπίεσης- ήταν όντως pretty darn νόστιμα και πανεύκολα!

Salmon patties (Κεφτέδες με σολομό κονσέρβας)



Η συνταγή είναι συρραφή από διάφορες που βρήκα κι αντιστοιχεί σε μία κονσέρβα σολομού
Βγαίνουν 6-7 κεφτέδες ανάλογα το μέγεθος

Υλικά

1 κονσέρβα σολομού
1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μία πρέζα αλάτι
πιπέρι

λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο

Ανοίγετε πολύ λίγο την κονσέρβα και την στραγγίζετε. Βάζετε το σολομό σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι το διαλύετε. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατώνετε πολύ καλά έτσι ώστε το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Το πλάθετε σε κεφτέδες και τους αλευρώνετε πολύ ελαφριά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά λίγο ελαιόλαδο. Τηγανίζετε τους κεφτέδες κι από τις δύο πλευρές έως ώτου αποκτήσουν όμορφα καφέ-χρυσαφί χρώμα.
Τους αφράτους, νόστιμους αυτούς κεφτέδες προτείνω να τους σερβίρετε με μπύρα.

"Oh my, oh my....aren't they darn delicious", αναφώνησε με τη βαριά της προφορά, αλλά ήρεμη πια, αφού είχε δοκιμάσει αυτούς τους υπέροχους κεφτέδες...


10 σχόλια:

  1. ο μάι γκοντ!!! τι φοβερη ιδεα! σιχαίνομαι τα ψαρια σε κονσέρβες και ειδικα τον σολομό!! μου δωσες μια ωραια ιδεα για την νηστεία γτ εχω και εγω κονσερβες το ντουλαπι ταχα αγοραζω συνεχεια αν ερθει καποιος να ανοιξω για μεζε και τις ξεχναω στο ντουλαπι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη σου πω οτι θα κανω τον τονο που τον εχω καταχωνιασμενο στο ντουλαπι!! τελεια!

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω προσέξει ότι υπάρχει σολομός σε κονσέρβα, ωραία ιδέα να πάρω μαζί μου στο χωριό που δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς για τίποτα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Crispy μου έχω γεμίσει άπειρες φορές τα ντουλάπια μου με αλεύρι και μπισκότα νομίζοντας ότι δεν έχω. Επίσης πολλές φορες βλέπονταςτον τεράστιο μπόγο με τα ασιδέρωτα, τα έχω παρατήσει για να κάνω ένα γλυκό, το οποίο δεν θα φάει κανείς. Είναι όμως ένα είδος ψυχοθεραπείας. Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω άλλη μία φορά σολωμό με τους κεφτέδες σου μήπως και τον συμπαθήσω. Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααα, αυτό με τα ντουλάπια μου συμβαίνει πλειστάκις! Το πόσες φρυγανιές, αλεύρια και μπισκότα έχω δεν λέγεται!!! Κατοχικό σύνδρομο θα είναι αυτό, δεν εξηγείται αλλιώς. Η ιδέα σου για το σολομό είναι υπέροχη. Παρότι είμαι φαν του σολομού και τρώω απαράιτήτως σε εβδομαδιάια βάση, σε κονσέρβα δεν έχω πάρει ποτέ, αλλά με βάζεις σε ιδέα, θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία χαρά είσαι, μην ανησυχείς...κι εγώ τα παθαίνω και τα δύο και ειδικά αυτό με τα νεύρα....αχ, τι ωραία που μου περνάνε όλα στην κουζίνα μου....χααχαχαχαχαχαχ!!!! Ωραία ιδέα γιατί μόνο σε πατατοσαλάτες και σαλάτες με όσπρια τα μπλέκω τα ψαρικά κονσέρβας! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Κλεομένη
    @Αναστασία
    @Ξανθή
    @Νότα
    @Αμελί
    @Έφη
    @Αριάδνη

    Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! (Θα τα πούμε καλύτερα μετά το Πάσχα- χμμμ, μάλλον από Μάη! :-) )

    @Κλεομένη
    Εκείνο το παστράμι με έχει αφήσει άφωνη! Ζωγράφισες!


    @Ξανθή
    Ναι υπάρχει, αλλά είναι λίγο ακριβός είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η συνταγή, θα τη δοκιμάσω σύντομα!
    Παρεμπιπτόντως, ό,τι έπαθες με το basmati και το σολομό, το παθαίνω συνέχεια με τα ντοματάκια! Είναι ψυχαναγκαστικό, δεν γίνεται να μπω στο super market και να μην πάρω τουλάχιστον ένα, τι να πει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή