Χθες είχαμε ωραία και μοσχοβολιστά φιλέτα σολομού στο φούρνο τα οποία συνοδέψαμε μ'ένα εξαιρετικό ελληνικό κρασί το Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc 2008. Τα τελευταία 2 χρόνια του δίνω τον τίτλο του καλύτερου ελληνικού Sauvignon Blanc - το οποίο παρεπιπτόντως είναι η αγαπημένη μου ξένη λευκή ποικιλία. Τα περιοδικά απ' ό,τι βλέπω δε συμφωνούν μαζί μου αλλά περί ορέξεως....
4 φιλέτα σολομού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 κουταλιές άνηθο
3 κουταλιές μουστάρδα καλής ποιότητας τύπου Dijon
το ξύσμα και το χυμό ενός λάιμ - κάνει και το λεμόνι μια χαρά , προσωπικά προτιμώ το λάιμ
αλάτι
1 κουταλιά κόκκους κόκκινου πιπεριού
ελάχιστο ελαιόλαδο
Χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ μουστάρδα, κρεμμυδάκι, άνηθο, χυμό και ξύσμα, αλάτι, λάδι και πιπέρι . Αλείφουμε με το μίγμα όλες τις πλευρές του ψαριού και το αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε τα φιλέτα για 1/2 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο. Τα συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου