Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Φιλέτα σολομού στο φούρνο



Χθες είχαμε ωραία και μοσχοβολιστά φιλέτα σολομού στο φούρνο τα οποία συνοδέψαμε μ'ένα εξαιρετικό ελληνικό κρασί το Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc 2008. Τα τελευταία 2 χρόνια του δίνω τον τίτλο του καλύτερου ελληνικού Sauvignon Blanc - το οποίο παρεπιπτόντως είναι η αγαπημένη μου ξένη λευκή ποικιλία. Τα περιοδικά απ' ό,τι βλέπω δε συμφωνούν μαζί μου αλλά περί ορέξεως....


Φιλέτα σολομού στο φούρνο








Υλικά (για 4 άτομα) :

4 φιλέτα σολομού
2  φρέσκα κρεμμυδάκια  
3-4 κουταλιές άνηθο 
3 κουταλιές μουστάρδα καλής ποιότητας τύπου Dijon  
το ξύσμα και το χυμό ενός λάιμ - κάνει και το λεμόνι μια χαρά , προσωπικά προτιμώ το λάιμ  
αλάτι 
1 κουταλιά κόκκους κόκκινου πιπεριού 
ελάχιστο ελαιόλαδο


Χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ μουστάρδα, κρεμμυδάκι, άνηθο, χυμό και ξύσμα, αλάτι, λάδι και πιπέρι . Αλείφουμε με το μίγμα όλες τις πλευρές του ψαριού και το αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε τα φιλέτα για 1/2 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο. Τα συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου