Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

10 λεπτά.

Γυρνάς κάποια βράδια στο σπίτι κι είσαι κουρασμένη , ταλαιπωρημένη και το πιθανότερο...βρεγμένη ...!

Το πρώτο πράγμα που ακούς μόλις μπεις σπίτι είναι μια ερώτηση: ''Τι θα φάμε;'' . Σ'αυτό το σημείο οικτίρεις τον εαυτό σου που δεν στρώθηκε να ετοιμάσει κάτι από το πρωί. Πεινάς , πεινάει. Τον κοιτάς , σε κοιτάει.
Μπαίνεις στην κουζίνα , ανοίγεις το ψυγείο. Παίρνεις ένα στήθος κοτόπουλο φιλεταρισμένο , το πλένεις , το στεγνώνεις και το κόβεις σε πολύ λεπτές φετούλες. Σ' ένα τηγάνι αντικολλητικό  ζεσταίνεις λίγο λάδι και σωτάρεις το κοτόπουλο για λίγα λεπτά. Μόλις ροδοκοκκινίσει προσθέτεις 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας και συνεχίζεις το σωτάρισμα μερικά λεπτά ακόμη. Ψάχνεις στο ψυγείο για διάφορα είδη από πράσινες σαλάτες και ρόκα. Τα πλένεις και τα στεγνώνεις καλά σε εκείνο το μαραφέτι που θυμίζει πλυντήριο σαλατικών!!! Τα κόβεις με το χέρι τα βάζεις σ'ένα μπωλ , τα αλατίζεις , ρίχνεις λίγο λάδι , λίγο καλό λευκό ξίδι και τα απλώνεις σε μια πιατέλα. Πάνω από τα σαλατικά βάζεις μερικά ντοματίνια -συνιστώ bio- κομμένα στη μέση. Σ 'ένα μικρό τηγάνι και  σε δυνατή φωτιά καβουρδίζεις λίγο σουσάμι. Απλώνεις πάνω από τη σαλάτα το κοτόπουλο , πασπαλίζεις με το σουσάμι κι...ιδού!



Σου πήρε 10 λεπτά . Όσο σου πήρε να γράψεις τούτη την ανάρτηση!

14 σχόλια:

  1. "..Σου πήρε 10 λεπτά..."
    να το φτιάξεις και χρόνο dt να το φας, τόσο λαχταριστό που μοιάζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. navarino-s καλησπέρα! Κι όμως είμαι πολύ αργή όταν τρώω , όσο κι αν πεινάω! Είμαι πάντα η τελευταία που τελειώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...καλά δεν το πιστεύω ρε crispy! μπορώ να τρώω ατελείωτες ώρες η Ελένη τελειώνει στο μισάωρο και εγώ περνάω πάντα τη μία ώρα, όταν είμαστε με παρέα μπορώ να τρώω όλη τη νύχτα!


    ΥΓ: επί τη ευκαιρία ρίξε μια ματιά στου Σκλαβενίτη μήπως έχει ένα κρασί από τη μονή Αγίας Τριάδος Χανίων (Τσαγκαρόλων). Βρήκα προχτές στου Δούκα ένα merlot καταπληκτικό και σήμερα που ξαναπήγα επί τούτου δεν υπήρχε ούτε μπουκάλι. Ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου ως η πλέον ...ειδικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική ιδέα για γρήγορο, νόστιμο και εμφανίσιμο πιάτο. Το μεράκι φαίνεται στο καβουρδισμένο σουσάμι.
    όταν το ετοιμάσω- και θα το κάνω σύντομα- θα προσθέσω λίγο μέλι στο κοτόπουλο.


    Υ.Γ. Το "το μαραφέτι που θυμίζει πλυντήριο σαλατικών" το έχω βαφτίσει "Φυγοκεντρωτή μαρουλιών" και είμαι τόσο περήφανος γι αυτό που λέω να βάλω δίπλα ένα © tsalapeteinos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ok θα το κοιτάξω! Μου κίνησε την περιέργεια το κρασί αυτό! Merlot από Κρήτη;; Τους έχω συνηθίσει με τις τοπικές τους ποικιλίες , κοτσιφάλι , μανδηλαριά κλπ. Μόλις μάθω νεώτερα , θα επανέλθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @τσαλαπετεινός. χα χα! Νομίζω ότι ο δικός σου όρος είναι πιο σωστός! Καλά κάνεις και ζητάς copyright γιατί δεν το έχω ξανακούσει. Εν τω μεταξύ ούτε θυμάμαι με τι όνομα φιγουράρει τούτο το σκεύος στις προθήκες των καταστημάτων!!
    Μου αρέσει η ιδέα του μελιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν εξερεσουμε οτι στην ερωτηση.... ''Τι θα φάμε;'' η απαντηση θα επρεπε να ειναι... "οτι ετοιμασες αγαπη μου" συμφωνω απολυτα μαζι σου στο οτι.. ειναι γρηγορο και νοστιμο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελευθερία δεν τον αφήνω να πλησιάζει την κουζίνα! Πέρα από το γεγονός ότι θεωρώ την κουζίνα το δικό μου βασίλειο , πρέπει να ομολογήσω -και φαντάζομαι η πλειονότητα συμφωνεί: είναι τόσο τσαπατσούληδες και θα σου τα κάνουν όλα άνω κάτω που....ας είμαστε ειλικρινείς: άσ'το καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mahler76 καλημέρα! Χαίρομαι που συμφωνείς! Είναι όντως νοστιμότατο και ταχύτατο στην εκτέλεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μμμμμ,φαίνεται πεντανόστιμο.!!!
    Συγχαριτήρια!! Θα επιχειρήσω να το φτιάξω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. felis catus τι ωραία φωτογραφία που έχεις στο προφίλ σου!!
    Πανεύκολη συνταγή , δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα στην εκτέλεσή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ευχαριστώ πολύ!!!Μάλλον θα τη φτιάξω το Σαββατοκύριακο και θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα!!
    Μεχρι τότε αντίο και καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. felis εύχομαι κι εσύ να περνάς καλά...και νόστιμα! Φιλιά πολλά!
    Υ.Γ.: Έχω ξετρελαθεί με το γατίδι! Το έχω λατρέψει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή