Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησα ένα γκάλοπ στο οποίο σας έθετα την ερώτηση: ''Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τις εξόδους σας για φαγητό;''. Το γκάλοπ έλαβε τέλος σήμερα-να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν- και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Έξοδοι; Εδώ μας έχασαν οι ντελιβεράδες : 6
Πάρα πολύ : 5
Πολύ : 9
Αρκετά : 7
Λίγο : 7
Πολύ λίγο : 1
Σχεδόν καθόλου : 2
Καθόλου : 2
Ποια κρίση; : 1
Μια πρόχειρη εκτίμηση δείχνει ότι για τους μισούς , η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις εξόδους τους για φαγητό. Από την άλλη , υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο ή καθόλου πρόβλημα στο εν λόγω θέμα. Βέβαια 40 ψήφοι δεν είναι ό,τι πιο ενδεικτικό κι από την άλλη , υπεισέρχονται κι ένα σωρό άλλοι παράγοντες που όσο να 'ναι μια απλή ερώτηση δεν τα καλύπτει.
Δεν σας έφερα όμως εδώ για να μιλήσουμε για ....στατιστικές! Αλλά για σταθείτε! Όχι , όχι , πάλι θα σας γυρίσω στις στατιστικές. Αυτή τη φορά σε εκείνες του blogger. Καμιά φορά ρίχνω μια ματιά να δω ποιες συνταγές έχουν τα περισσότερα χτυπήματα. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι προηγείται η καταπληκτικότερη , η ωραιότερη μελιτζανόπιτα! -Κόψε κάτι καλέ Crispy! Ως συνήθως υπερβάλλεις! -Όχι , βροντοφωνάζω κι όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει μην το ξεχάσετε ...το επόμενο καλοκαίρι , κάντε από τώρα bookmark!
Η δεύτερη σε χτυπήματα συνταγή είναι σολομός στο φούρνο. Ωραία συνταγή είναι , τη φτιάχνω συχνά. Έτσι επειδή βλέπω ότι το ψάρι αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές , σας έχω σήμερα μια άλλη συνταγή , εξίσου λαχταριστή . Και πολύ απλή παρεμπιπτόντως!
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα σολομού- προσωπικά προτιμώ τα bio . Είναι λίγο πιο ακριβά αλλά είναι λιγότερο λιπαρά.
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στη μέση
12 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση
2 κουταλιές κάππαρη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
κι αν αντέχει ακόμη ο βασιλικός στο μπαλκόνι 2-3 φύλλα από αυτό πλυμένα και κομμένα.
Ψήστε τα φιλέτα για ένα τέταρτο περίπου στο γκριλ και σε προθερμασμένο φούρνο.
Παράλληλα σ ' ένα κατσαρολάκι σε λίγο λάδι σωτάρετε το σκόρδο με τα τοματίνια , τις ελιές και την κάππαρη , μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα υλικά . Αλατοπιπερώνετε -προσέξτε το αλάτι αν τυχόν η κάππαρη σας είναι αλμυρή- και βγάζετε από τη φωτιά. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα τα βάζετε στα πιάτα κι από πάνω τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Τελειώνετε με τα φύλλα βασιλικού.
Α , και συνοδεύετε με ένα μεστό σαντορινιό ασύρτικο!
Δεν σας έφερα όμως εδώ για να μιλήσουμε για ....στατιστικές! Αλλά για σταθείτε! Όχι , όχι , πάλι θα σας γυρίσω στις στατιστικές. Αυτή τη φορά σε εκείνες του blogger. Καμιά φορά ρίχνω μια ματιά να δω ποιες συνταγές έχουν τα περισσότερα χτυπήματα. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι προηγείται η καταπληκτικότερη , η ωραιότερη μελιτζανόπιτα! -Κόψε κάτι καλέ Crispy! Ως συνήθως υπερβάλλεις! -Όχι , βροντοφωνάζω κι όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει μην το ξεχάσετε ...το επόμενο καλοκαίρι , κάντε από τώρα bookmark!
Η δεύτερη σε χτυπήματα συνταγή είναι σολομός στο φούρνο. Ωραία συνταγή είναι , τη φτιάχνω συχνά. Έτσι επειδή βλέπω ότι το ψάρι αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές , σας έχω σήμερα μια άλλη συνταγή , εξίσου λαχταριστή . Και πολύ απλή παρεμπιπτόντως!
Σολομός στο φούρνο αλα προβενσάλ
4 φιλέτα σολομού- προσωπικά προτιμώ τα bio . Είναι λίγο πιο ακριβά αλλά είναι λιγότερο λιπαρά.
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στη μέση
12 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση
2 κουταλιές κάππαρη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
κι αν αντέχει ακόμη ο βασιλικός στο μπαλκόνι 2-3 φύλλα από αυτό πλυμένα και κομμένα.
Ψήστε τα φιλέτα για ένα τέταρτο περίπου στο γκριλ και σε προθερμασμένο φούρνο.
Παράλληλα σ ' ένα κατσαρολάκι σε λίγο λάδι σωτάρετε το σκόρδο με τα τοματίνια , τις ελιές και την κάππαρη , μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα υλικά . Αλατοπιπερώνετε -προσέξτε το αλάτι αν τυχόν η κάππαρη σας είναι αλμυρή- και βγάζετε από τη φωτιά. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα τα βάζετε στα πιάτα κι από πάνω τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Τελειώνετε με τα φύλλα βασιλικού.
Α , και συνοδεύετε με ένα μεστό σαντορινιό ασύρτικο!
Έχουμε τα ίδια πιατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο το φαγακι...
Φιλια
@ελπινίκη. Ε, κλασικά ΙΚΕΑ! Έχω πάρει αρκετά πραγματάκια για την κουζίνα από εκεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι το νέο αγαπημένο μου πιάτο με σολομό αυτό το φαγητό!
δες εχω δοκιμασει ποτε, δεν ξερω γιατι αλλα... με βαλατε σε σκεψεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ελευθερία. Καλημέρα! Εννοείς ότι δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ σολομό; Αν είναι έτσι , τότε νομίζω ότι η συνταγή είναι ιδανική για αρχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ η στατιστική είναι εκείνη η επιστήμη που πρεσβεύει ότι αν ένας άνθρωπος έχει το κεφάλι του μέσα σε αναμμένο φούρνο και τα πόδια του μέσ'στον καταψύκτη,η μέση θερμοκρασία του σώματός του είναι απόλυτα φυσιολογική...Βρε Crispina αφού έχουν πρόβλημα οι άνθρωποι με το εισόδημά τους εσένα ο σολωμός σου 'ρθε σαν πρόταση ; :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήxa xa! lg , η πνευματική μου κατάσταση και κατά συνέπεια όσα συμβαίνουν σ'αυτό το μπλογκ θυμίζουν πολύ την περιγραφή που έδωσες για την επιστήμη της στατιστικής!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά μην τρελαίνεσαι Crispy μου,θα περνάς φάση,σε όλους συμβαίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν το ρίξεις στα γλυκάκια θα το ξεπεράσεις :)
Un'abbraccio
Ωραίο πιάτο και η πρόταση για το κρασί εξαιρετική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Φιλάκια!
Μου αρέσει ο σολωμός και η συνταγή σου μου αρέσει γιατί έχει κάπαρη. Η σαλτσούλα του θα πρέπει να είναι πεντανόστιμη! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@lg Δεν θέλω να τρομάξω εσένα και τους λοιπούς αναγνώστες -σας παρακαλώ μην τραπείτε σε φυγή!!- αλλά μονίμως είμαι σε φάση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μονίμως τρώω γλυκάκια!
@eva. Καλό μήνα! Ναι , κάτι έχω πάθει με το ασύρτικο τον τελευταίο καιρό. Ξαφνικά το ξανα-λάτρεψα!
@big mama. Καλό μήνα! Όντως ο σολομός ταιριάζει πάρα πολύ όμορφα με την κάππαρη! Έχω και μια συνταγή με ζυμαρικά που συνδυάζει τα δύο αυτά υλικά. Όποτε μπορέσω θα την αναρτήσω.
Τέλεια..! ο σολομός είναι το αγαπημένο μου ψάρι και τη κάπαρη την λατρεύω..θα δοκιμαστεί σύντομα η προτασή σου! Μακάρι να μπορούσα να βρω και Σαντορινιό Ασύρτικο..αλλά δεν πειράζει θα το συνδυάσω με άλλο κρασάκι λευκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Crispy μου!!
picky καλησπέρα και καλό μήνα! Διαπιστώνω ότι ο σολομός αρέσει σε πολλούς ! Καλό αυτό , έχω κι άλλη συνταγή με το δημοφιλές αυτό ψάρι που καραδοκεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι , με το ασύρτικο έχω πάθει έναν δεύτερο έρωτα! Πιστεύω ότι είναι η κορυφαία ελληνική ποικιλία!
και εψαχνα για διαφορετικες συνταγες για σολωμο εκτος απο μακαροναδα με κρεμα γαλακτος και βουτυρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλως σε βρηκα. :)
@dimitris.jp καλημέρα και καλωσόρισες! Έχω κι άλλη συνταγή με σολομό που θα αναρτήσω σε κάποια φάση , είναι με ζυμαρικά και χωρίς κρέμα γάλακτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σου αρέσουν οι μακαρονάδες μπες στη σελίδα συνταγών (πάνω -πάνω κάτω από τον τίτλο θα τη δεις) , έχω αρκετές!