Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Αχχχχ , τι καλά!

Φθινοπώριασε!! Η πιο ωραία εποχή για βόλτες ...Βόλτες που θα κάνεις για να ξανανακαλύψεις την πόλη σου , με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα ξεσπά καταιγίδα την ώρα που εσύ επιδίδεσαι στις....ανακαλύψεις! Τα δύο τελευταία Σάββατα που κατέβηκα στο κέντρο έγινα μούσκεμα. Παραδόξως τις δύο Κυριακές μετά τα βροχερά Σάββατα πήγα για μπάνιο! Αχχχχ, μου αρέσουν πολύ αυτά τα τερτίπια του καιρού. Σε κάνουν να μην βαριέσαι. Φεύγω κάθε μέρα με μια τσάντα γεμάτη βιβλία κι απαραιτήτως ομπρέλα και γυαλιά ηλίου! Κι ό,τι ήθελε προκύψει! Το αστείο είναι όταν είμαι έτοιμη να φύγω κοιτάζω έξω από το παράθυρο να ζυγίσω τις διαθέσεις του καιρού. Το σπίτι είναι γωνιακό, έτσι από τη μία πλευρά βλέπω τον Υμηττό , από την άλλη -αν ανέβω στο σπίτι του κυρίου που μένει στον 3ο- βλέπω θάλασσα. Οπότε ρίχνοντας μια ματιά προς τη θάλασσα βλέπω ξάστερο ουρανό. Α , εξαιρετικά , υπέροχα αναφωνώ. Φεύγω κι έρχομαι στο παράθυρο που βλέπει στο βουνό και βλέπω μια μαυρίλα , μα μια μαυρίλα! Ωχ, ψιθυρίζω και κοιτάζω τα τελείως ακατάλληλα για την περίσταση παπούτσια που φορώ! Χμ , αυτά τα ξεσπάσματα έντονης βροχόπτωσης δεν ταιριάζουν καθόλου μα καθόλου σε μια πόλη σαν την Αθήνα...Όμως επιμένω ότι μου αρέσει που ο καιρός παίζει μαζί μας ως άλλος ''Doctor Jeckyl & Mr. Hyde'' , και  αγαπητές/αγαπητοί μου έχω μάθει από έγκυρη πηγή ότι έτσι θα πάει όλο το χειμώνα!
Έτσι με τα τερτίπια του καιρού δεν θα βαρεθούμε. Πάνω απ'όλα όμως δεν θα βαρεθούμε να συνοδεύουμε με νόστιμα , μυρωδάτα κέικ τα φθινοπωρινά απογεύματα (ή πρωινά) εκεί που θα πίνουμε τσάι (ή καφέ) ακούγοντας καλή μουσική (ή ράδιο)!
Σας έχω για σήμερα ένα πανεύκολο κέικ που έφτιαξα για πρώτη φορά κι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη- διορθώστε με αλλά έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό σας λέω ! Βέβαια θέλω να τονίσω ότι η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από τις μπανάνες που είναι οι πρωταγωνίστριες του γλυκού τούτου. Μαύρισαν οι κακομοίρες να περιμένουν πότε θα τις έτρωγα. Αμ δε! Η Crispy δεν τρώει ώριμες μπανάνες , τις θέλει άγουρες και...πράσινες ...! Οι μαύρες πια μπανάνες μπορεί να έκλαιγαν τη μαύρη μοίρα τους που βρέθηκαν στο κρισπέικο , αλλά εγώ είχα ένα σκοπό: Να φτιάξω....


Banana cake με καρύδια




Υλικά:

3 πολύ ώριμες μπανάνες (μην διστάσετε να τις αφήσετε να μαυρίσουν!)
220 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ βούτυρο να έχει μαλακώσει και να είναι κομμένο σε κυβάκια
2 αυγά
50 γρ καρύδια τριμμένα
1 κουταλάκι  εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φακελάκι baking powder




Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σ' ένα μπωλ λιώστε τις μπανάνες μ 'ένα πιρούνι. Σ' ένα άλλο μπωλ ανακατώστε το αλεύρι με το baking powder.  Στο μπωλ του μίξερ σας χτυπήστε μαζί τις μπανάνες , το βούτυρο , τη ζάχαρη , το αλεύρι , τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέστε τα καρύδια
.
Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε σε αυτό τη ζύμη. Ψήστε για 50 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας πριν το ξεφορμάρετε.





Crispy's Conclusions : 1) Το γλυκό αυτό ταιριάζει τέλεια με τσάι Darjeeling!
2) Όσο περνούσαν οι μέρες γινόταν όλο και καλύτερο και την τέταρτη μέρα που έφαγα το τελευταίο κομμάτι είχε την υφή και την όψη ενός φρεσκοψημένου κέικ!

 Υ.Γ.: Θα πάει κανείς από εσάς στη συνάντηση των Ελλήνων food blogger; Μέχρι και το Αθηνόραμα το αναφέρει!

17 σχόλια:

  1. Crispy γειά σου και καλό χειμώνα να έχεις! Εγώ δεν τον αγαπώ καθόλου τον χειμώνα..με μελαγχολεί πολύ...ίσως φταίει και η χώρα που ζω που πιο πολύ κρύο και βροχές καταλαβαίνουμε παρά ζέστη και ήλιο!!

    Banana cake δεν έχω φτιάξει ποτέ! το δικό σου με έβαλε σε πειρασμό και θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Crispy, τι νόστιμη ιδέα είναι αυτή!! Την κρατάω τη συνταγή, αλλά αφαιρώ τα καρύδια γιατί.....ξέρεις!!! Δεν!!
    Και ίσως βάλω κανέλα!!! Μπράβο! Τα λατρεύω τα κέικ!!

    Τι συνάντηση είναι αυτή? Δεν έχω ακούσει κάτι? Μου έστειλαν κάποια στιγμή ένα μέηλ, αλλά δεν το διάβασα γιατί ήταν ένα ολόκληρο κατεβατό και δεν είχα χρόνο!
    Ναι, κι εμένα μου αρέσουν τα τερτίπια του καιρού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν, ενημερώθηκα για την συγκέντρωση και δεν είναι καθόλου κακή ιδέα! Δήλωσα συμμετοχή! Έλα κι εσύ μαζί, να γνωριστούμε κι όλας! Σίγουρα θα περάσουμε ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Picky. Καλησπέρα! Δεν ζεις στην Ελλάδα; Το καλό με τον ελληνικό χειμώνα είναι ότι έχει και τις καλές του μέρες με αρκετές λιακάδες!
    Το γλυκό είναι πανεύκολο. Σε 5 λεπτά η ζύμη είναι έτοιμη!




    @emmanouela. Θα δηλώσω συμμετοχή κι εφόσον δεν μου προκύψει κάποιο έκτακτο μάθημα (αρχίζουν τα διαγωνίσματα στα σχολεία) θα έρθω.
    Ωραία είναι η ιδέα της κανέλας. Αν τυχόν σου αρέσουν τα φουντούκια δοκίμασε με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φουντούκια.....ΔΕΝ!!!
    Με τους ξηρούς καρπούς έχω το εξής θέμα: τους τρώω αλμυρούς, αλλά όχι μέσα σε γλυκά! Μέσα σε γλυκά με αηδιάζουν, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!!
    Ναι κι εγώ δήλωσα συμμετοχή, αλλά δεν ξέρω ακόμα αν θα πάω. Πάντως, την Παρασκευή αν θες και ξέρεις σίγουρα, ενημέρωσέ με. ίσως αν πας να έχω εναν λόγο παραπάνω!
    Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @emmanouela. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Προσωπικά λατρεύω τους ξηρούς καρπούς στα γλυκά!
    Κι εγώ την Παρασκευή θα ξέρω αν θα μπορέσω να πάω. Θα ειδοποιήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ~Cripsy, αγαπητή Crispy!

    Αυτές οι διαθέσεις του καιρού θα μας τρελάνουν σίγουρα! Και σήμερα που λες πήγα στο σχολείο με τα πάνινα παπουτσάκια και το κοντομάνικο, και όταν τελειώσαμε έριχνε καρεκλοπόδαρα, να φανταστείς δεν είχα ούτε κουκούλα, και μέχρι να φτάσουμε σπίτι είχα γίνει... άστα!

    Με τέτοιες συνταγές, θα σου έλεγα να πας στο Top Chef, αλλά μάλλον δεν ακούγεται και πολύ σαν κοπλιμέντο!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς την αγαπημένη μου vipera! Καιρό είχαμε να τα πούμε! Κι εγώ σήμερα γύρισα μούσκεμα έχοντας φύγει με κοντομάνικο και μαλλιά που παιδευόμουν μισή ώρα να τα ισιώσω κι έγιναν ένα μάτσο χάλια. Bad hair day , που λένε!
    Εγώ να πάω στο top chef!!! Θα αστιεύεσαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα τους είχες βάλει τα γυαλιά αν πήγαινες!
    Αλλά κάτι τέτοια ριάλιτι μόνο ως κατάντια του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε, οπότε καλύτερα που δεν πήγες! Γι΄αυτό σου λέω ότι δεν ακούγεται σαν κοπλιμέντο, επειδή εκεί πάνω απ' όλα οι άνθρωποι δεν έχουν έστω λίγη αξιοπρέπεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. vipera δεν μου αρέσουν καθόλου οι τύπου ριάλιτι εκπομπές. Αλλά πέρα από αυτό είμαι πολύ πολύ ντροπαλή για να βγω στην τηλεόραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχο το κέικ σου με μπανάνες. Αναγκάζομαι να κρύβω μερικές να μαυρίσουν για να φτιάξω κανένα γλυκάκι γιατί τα παιδιά τις εξαφανίζουν στο πι και φι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ivy. Καλημέρα! Όντως είναι πεντανόστιμο το κεϊκάκι! Και ναι , θέλει πολύ πολύ ώριμες μπανάνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά κάνεις και δε σου αρέσουν!..

    Όσο για τον αν θα βγεις σε ριάλιτι, δεν είναι μόνο θέμα ντροπής, είναι και αξιοπρέπειας! Μόνο τις διαφημίσεις να δεις, καταλαβαίνεις ποιο είναι το πολιτισμικό μας επίπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. επειδη εδω στην ιαπωνια δεν βρισκω πολυ ευκολα ψωμι, και οποτε βρισκω ειναι πανακριβο αποφασισα να παρω μια μηχανη που φτιαχνει ψωμι.
    στο βιβλιο με συνταγες που ηταν μαζι με την μηχανη ειχε ακριβως την ιδια συνταγη για κεϊκ μπανανα με καρυδια. ειναι τελειο!!!!!

    ανακαλυψα και τις υπολοιπες συνταγες σου για κεϊκ! ειχα αρχισει να ξεμενω απο συνταγες. θα τις δοκιμασω στην εν λογω μηχανη (πετας τα υλικα μεσα και μετα απο 1,5 ωρα εχεις ετοιμο κεϊκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @dimitris.jp. Χμμμ, δεν θα έλεγα όχι για μια παρόμοια συσκευή!
    Φαντάζομαι ότι τώρα που στέλνω το σχόλιο είναι βαθιά μεσάνυχτα στην Ιαπωνία! Θα παρακολουθώ το μπλογκ σου, μου θυμίζει λίγο ''lost in translation'' . Η Ιαπωνία είναι όνειρο ζωής και μια επίσκεψη σ'αυτήν είναι η απόλυτη εμπειρία!
    Καληνύχτα...ή καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημερα ή καλησπερα :)

    η ιαπωνια ειναι πραγματικα μια απιστευτη εμπειρια. αν εχεις καποια απορια για την χωρα (ή και για το φαγητο της) μην διστασεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. dimitris.pg ok! Με την πρώτη ευκαιρία θα κάτσω να διαβάσω ενδελεχώς το μπλογκ σου κι ότι απορία μου προκύψει θα την θέσω σε σχόλιο! Οριγκατό(κάπως έτσι δεν είναι το ''ευχαριστώ'';)

    ΑπάντησηΔιαγραφή