Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Απλή αλλά αποτελεσματική!

Δεν είχα σκοπό να κάνω τούτη την ανάρτηση , άλλωστε φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε  τα spaghetti aglio e olio. Αλλά συνέβησαν τα εξής:
1. Διαπίστωσα από την προηγούμενη ανάρτηση ότι λατρεύετε τις απλές μακαρονάδες κι η aglio e olio είναι η επιτομή της απλής μακαρονάδας!
2. Την Παρασκευή το βράδυ έκατσα να δω ειδήσεις. Για κάποιο λόγο βαρέθηκα κι ως συνήθως άρχισα το ζάππινγκ που με οδήγησε μέχρι το  Mακεδονία TV!! Νόμιζα ότι είχε μεταλλαχθεί σε σταθμό-teleshopping αλλά εκείνη τη στιγμή έπαιζε μια ιταλική αστυνομική σειρά- δεν έχω ιδέα ποια! Σε κάποια φάση δείχνει τους δύο αστυνομικούς -πρωταγωνιστές της σειράς να πηγαίνουν στο σπίτι του ενός κι εκεί στο σπίτι ο μπαμπάς του αστυνομικού μαγείρευε:
-Τι καλό μας φτιάχνεις απόψε πατέρα;
- Spaghetti aglio e olio.
- Α, μια απλή μακαρονάδα δηλαδή!
-Απλή αλλά αποτελεσματική παιδί μου!
Η ατάκα του πατέρα με έκανε να χαμογελάσω , άλλωστε είχε τόσο δίκιο. Μπορεί να είναι οι απλούστερες μακαρονάδες τούτες εδώ κι οι προηγούμενες , οι πρώτες ύλες ταπεινές , αλλά αυτή είναι η ''μαγκιά'' τους. Μας τέρπουν -και μας χορταίνουν! - με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν!

Έτσι, για την...

Spaghetti aglio e olio



θα κάνουμε το εξής:
Θα βάλουμε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλατάκι να βράσει.
Έχουμε υπ'όψη ότι η συγκεκριμένη σπαγγετάδα απαιτεί άφθονο λάδι -το οποίο πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας- κι άφθονο σκόρδο.






Εγώ για 2 πιάτα χρησιμοποιώ 3-4 σκελίδες , τις οποίες κόβω σε λεπτές φετούλες. Σε όσους αρέσει πάρα πολύ το σκόρδο και ...δεν έχουν να πάνε πουθενά μετά , μπορούν να τρίψουν τις σκελίδες!
Τώρα , η σπαγγετάδα αυτή ενισχύεται με τα δύο P : peperoncino & prezzemolo , δηλαδή καυτερή πιπερίτσα και μαϊντανό.







Αν τυχόν δεν έχουμε καυτερή πιπερίτσα χρησιμοποιούμε μπούκοβο - το κάνω συχνά.
Λοιπόν , αφού ετοιμάσαμε τα υλικά μας συνεχίζουμε ως εξής. Μόλις βράσει το νερό , ρίχνουμε τα ζυμαρικά τα οποία βράζουμε αυστηρώς al dente. Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα στραγγίξουμε, στο ίδιο μάτι βάζουμε επάνω ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει το άφθονο λάδι , το άφθονο σκόρδο , και πιπεριά ή μπούκοβο όσο αντέχουμε. Επειδή το μάτι είναι ήδη ζεστό , το σκόρδο θα αρχίσει να σωτάρεται αμέσως. Προσοχή εδώ: Θέλουμε να ζεσταθεί καλά το λάδι αλλά συγχρόνως να μην καεί το σκόρδο. Μόλις κάψει καλά το λάδι , αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατώνοντας πολύ πολύ καλά. Σερβίρουμε αμέσως με το φρεσκο-χοντρο-κομμένο μαϊντανό να δεσπόζει στη μέση του τραπεζιού και με το οποίο θα συνοδεύσουμε την ταπεινή μας aglio e olio!







11 σχόλια:

  1. η μοναδική μακαρονάδα που τρελαίνομαι!!!Μόνο που δεν βάζω μαιντανό αλλά μπόλικη ριγανίτσα!Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Η!!

    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φανταστικη...μακαροναδα αυτη και η cacio e pepe ειναι αγαπημενες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να φανταστείς ότι δυο μέρες νωρίτερα δεν είχα βασιλικό είχα μαϊντανό στο ψυγείο και νόμιζα ότι δεν πάει, δεν ήξερα βλέπεις ακόμη αυτή την ...άτιμη την aglio!!!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νααιιαιαιαι!!!! Τέτοια θέλω και πάω να την ετοιμάσω ευθύς αμέσως για βραδινό, αλλά με λιγότερο σκόρδο! Τέλεια!!! Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Μαργαρίτα
    Δεν την έχω φάει ποτέ με ρίγανη αλλά με έβαλες σε πειρασμό να δοκιμάσω!



    @pansofix
    Χαίρομαι που σου αρέσουν, κι εσύ λοιπόν οπαδός της απλής μακαρονάδας!



    @navarino-s
    Μια χαρά είναι η μακαρονάδα μας με βασιλικό!
    Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσαμε να πούμε ότι με βασιλικό η μακαρονάδα μας φορά την καλοκαιρινή στολή της!!




    @Emmanouela
    Σκόρδο βάλε όσο θες , μην ακούς εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καίτοι πρωί, την έτρωγα ευχαρίστως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν και δεν την εχω φαει στην τοσο απλη της εκδοχη, αλλα φαινεται... τελεια η σκορδομακαροναδα σου!!!!
    θα δοκιμαστει σιγουρα!!!!
    καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tη φτιάξαμε, καταπληκτική!
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Amelie
    Γιατί όχι και για πρωινό! Το μόνο πρόβλημα είναι το σκόρδο....για ευνόητους λόγους!!!



    @Ελευθερία
    Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει και θα ενθουσιάσει!
    Καλό μήνα!



    @navarino-s
    Χαίρομαι πολύ που όλα πήγαν καλά και σας άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kai nόμιζα πως η προηγούμενη συνταγή ήταν καυτερή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @mahler76
    Φταίει που σε εμένα αρέσουν τα πολύ καυτερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή