Αποφασίσαμε τελικά να μαζέψουμε όλα τα λεμόνια από τις λεμονιές του κήπου και το αποτέλεσμα ήταν αυτό:
Όχι κι άσχημα! Το θέμα είναι ότι η μαρμελάδα που φτιάξαμε (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση) ήταν υπεραρκετή (μόλις τελειώσαμε το πρώτο βάζο!!) κι έτσι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την συμβουλή των Αμερικανών, υπενθυμίζω: ''When life gives you lemons,...then go find someone whose life has given the vodka and have a party'' Εχμμμ, όχι ακριβώς έτσι αλλά πριν το party και το άφθονο booze είπαμε να φτιάξουμε λεμονάδα. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τι πιο δροσιστικό και ξεδιψαστικό από αυτό το γλυκόξινο απολαυστικότατο αναψυκτικό!
Στη λεμονάδα παίζουν μεγάλο ρόλο οι σωστές αναλογίες. Για την βάση της λεμονάδας τα πράγματα είναι απλά: 1:1:1. Δηλαδή
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό λεμονιού.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό. Βάζουμε στο νερό τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Δεν χρειάζεται να βράσουμε το σιρόπι περισσότερη ώρα. Σε μια κανάτα ανακατώνουμε το σιρόπι με το χυμό και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Τώρα η επόμενη αναλογία εξαρτάται από το πόσο δυνατή ή ελαφριά θέλετε την λεμονάδα σας. Η αναλογία μπορεί να είναι 1:3 ή 1:4. Που σημαίνει ότι 1 ποτήρι από τον συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού που φτιάξαμε θα ανακατευτεί με 3 ή 4 ποτήρια κρύο νερό. Εσείς διαλέγετε όποια αναλογία σας αρέσει. Εγώ διάλεξα 1:3. Όπως διαλέγετε κι αν θέλετε απλό νερό ή ανθρακούχο. Όπως επίσης διαλέγετε αν θέλετε ζάχαρη λευκή ή καστανή. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε την δεύτερη, η λεμονάδα θα έχει πιο σκούρο χρώμα. Δείτε και στην φωτογραφία - φτιάξαμε δύο λεμονάδες, μία με λευκή ζάχαρη και μία με καστανή. Η διαφορά στο χρώμα είναι ολοφάνερη. Υπάρχει διαφορά και στη γεύση. Παρ'όλα αυτά κι οι δύο παραμένουν υπέροχες.
Τις μέρες αυτές εκτός από λεμονάδες, απολαμβάνουμε τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα. Η υπέροχη θάλασσα, η υπέροχη ελληνική θάλασσα για την ακρίβεια. Τόσο γαλάζιο! Τέτοιο γαλάζιο!
Στην υγειά λοιπόν ενός καλοκαιριού που βιάζεται να έρθει και...
Παρεμπιπτόντως... ποιος έχει εκείνη την βότκα;
Όχι κι άσχημα! Το θέμα είναι ότι η μαρμελάδα που φτιάξαμε (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση) ήταν υπεραρκετή (μόλις τελειώσαμε το πρώτο βάζο!!) κι έτσι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την συμβουλή των Αμερικανών, υπενθυμίζω: ''When life gives you lemons,...then go find someone whose life has given the vodka and have a party'' Εχμμμ, όχι ακριβώς έτσι αλλά πριν το party και το άφθονο booze είπαμε να φτιάξουμε λεμονάδα. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τι πιο δροσιστικό και ξεδιψαστικό από αυτό το γλυκόξινο απολαυστικότατο αναψυκτικό!
Στη λεμονάδα παίζουν μεγάλο ρόλο οι σωστές αναλογίες. Για την βάση της λεμονάδας τα πράγματα είναι απλά: 1:1:1. Δηλαδή
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό λεμονιού.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό. Βάζουμε στο νερό τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Δεν χρειάζεται να βράσουμε το σιρόπι περισσότερη ώρα. Σε μια κανάτα ανακατώνουμε το σιρόπι με το χυμό και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Τώρα η επόμενη αναλογία εξαρτάται από το πόσο δυνατή ή ελαφριά θέλετε την λεμονάδα σας. Η αναλογία μπορεί να είναι 1:3 ή 1:4. Που σημαίνει ότι 1 ποτήρι από τον συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού που φτιάξαμε θα ανακατευτεί με 3 ή 4 ποτήρια κρύο νερό. Εσείς διαλέγετε όποια αναλογία σας αρέσει. Εγώ διάλεξα 1:3. Όπως διαλέγετε κι αν θέλετε απλό νερό ή ανθρακούχο. Όπως επίσης διαλέγετε αν θέλετε ζάχαρη λευκή ή καστανή. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε την δεύτερη, η λεμονάδα θα έχει πιο σκούρο χρώμα. Δείτε και στην φωτογραφία - φτιάξαμε δύο λεμονάδες, μία με λευκή ζάχαρη και μία με καστανή. Η διαφορά στο χρώμα είναι ολοφάνερη. Υπάρχει διαφορά και στη γεύση. Παρ'όλα αυτά κι οι δύο παραμένουν υπέροχες.
Τις μέρες αυτές εκτός από λεμονάδες, απολαμβάνουμε τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα. Η υπέροχη θάλασσα, η υπέροχη ελληνική θάλασσα για την ακρίβεια. Τόσο γαλάζιο! Τέτοιο γαλάζιο!
Στην υγειά λοιπόν ενός καλοκαιριού που βιάζεται να έρθει και...
Παρεμπιπτόντως... ποιος έχει εκείνη την βότκα;
Στην υγεια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένουμε και γλυκά με λεμόνια ;)
Μιλάμε για πολλάαααααααα λεμόνια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορούσες να φτιάξεις κάτι καλύτερο από τη λεμονάδα!!!! Για μένα είναι το νούμερο ένα "ποτό" του καλοκαιριού!!!
Εντυπωσιακό και το χρώμα με την καστανή και λευκή ζάχαρη αντίστοιχα!!
Πάλι μου ξέφυγες και δεν βλέπω πουθενά email subscription.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓ΄αυτό και εγώ σε προηδοποιώ, θα σου στείλω ένα βραβείο!
Δροσιστική η λεμονάδα σου και ότι καλύτερο με λεμόνια από τον κήπο. Στην υγειά σου.
Την βότκα σίγουρα κάποιος την έκρυψε.
Εγώ σε προειδοποίησα! Στο blog μου σε περιμένει ένα βραβείο, κάνε μια βόλτα να το παραλάβεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήbf
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω αρκετά γλυκά (και φαγητά) με λεμόνι. Θα φτιάξω ειδική ετικέτα να τα βρίσκετε εύκολα!
Χρυσαυγή
Σήμερα έφτιαξα το 4ο μπουκάλι! Δεν την χορταίνω! Κι όσο καλοκαιριάζει τόσο πιο απολαυστική γίνεται!
mookies
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πολύ ευγενικό εκ μέρους σου. :-) Θα επιληφθώ του θέματος σύντομα- δηλαδή παραλαβή βραβείου κλπ.
Κοίτα, και με gin συμβιβάζομαι ή ακόμα καλύτερα tequila!!!
Nαι, ΤEQUILA!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραγωγή λεμονιών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ποτό του καλοκαιριού είναι λεμονάδα. Σε δροσίζει και παίρνεις και βιταμίνες.
Τέλεια.
Καλά μπάνια :)
Φιλια
Στην γεια σου! Το τέλειο αναψυκτικό! Σπιτική λεμονάδα! Την φτιάχνω τακτικά με τα λεμονάκια του κήπου μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά τέτοια θέα δεν διαθέτουμε!!!!
Φιλάκια
Κάνε καμιά βουτιά και για μένα!
mookies
ΑπάντησηΔιαγραφήtequila διότι αγαπάμε Mexico!
Marion
Σε όσους την έχω σερβίρει απολαμβάνω την γεμάτη ευχαρίστηση έκφραση τους. Την έχουν λατρέψει όλοι!
Αγγελική
Και τι δεν θα έδινα να ήταν μόνιμη αυτή η θέα του γαλάζιου!
Βουτιές όσες θες! Η αδυναμία μου! :-)
Καλημέρα.. Είμαι φοιτητής και αναπτύσσω ιστοσελίδες και eshops και θα με ενδιέφερε να σου φτιάξω ένα site σε πολύ οικονομική τιμή. Αν ενδιαφέρεσαι επικοινώνησε στο vietkogk@gmail.com
ΑπάντησηΔιαγραφή