Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Εν τω μεταξύ

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από την προηγούμενη ανάρτηση. Βλέπετε, έτρεχα αλαφιασμένη δεξιά κι αριστερά προσπαθώντας να αποδείξω ότι δεν είναι τούτο το μπλογκ - το τόσο ταπεινό και διόλου  ευκαταφρόνητο- μια ακόμη ΜΚΟ! Ευτυχώς το τρέξιμο απέδωσε καρπούς και δεν το είδα να φιγουράρει στην λίστα των πολλών εκατοντάδων και βάλε ΜΚΟ της χώρας (με τις υγείες μας).

Εν τω μεταξύ εσύ μένεις να αναρωτιέσαι τι και γιατί πήγε στραβά για τη λιλιπούτεια χώρα σου.
(αναστεναγμοί...)

Εν τω μεταξύ ο θρησκόληπτος πρωθυπουργός της χώρας πάει στο Άγιο Όρος και δηλώνει συμπαράσταση στους δισεκατομμυριούχους ρασοφόρους της περιοχής.
(Εν τω μεταξύ οι αναστεναγμοί απελπισίας πολλαπλασιάζονται...)
I rest my case που λένε και στο χωριό μου, όπου ακόμα κι ο παπάς του χωριού έχει πάρει Lower. Εν τω μεταξύ αν δεν έχεις πάρει Lower από τα γεννοφάσκια σου σε αυτή τη χώρα, γίνεσαι δακτυλοδεικτούμενος. Εν τω μεταξύ μόνο σε τούτη τη λιλιπούτεια χώρα, οι γονείς σκάνε 155 ευρώ εξέταστρα- λες και τους περισσεύουν- για να πάρουν τα παιδιά τους ένα χαρτί που το επόμενο έτος ήδη θα θεωρείται άχρηστο. Εν τω μεταξύ, όλα αυτά που γράφτηκαν πριν ήταν κάτι δικά μου, πονεμένες ιστορίες που με βγάζουν από τα ρούχα μου... εν... τω... μεταξύ.

Εν τω μεταξύ, όλοι μου λένε να χαλαρώσω γιατί έχουμε, λέει, πια πρωτογενές πλεόνασμα! Γιούπιιιιι!

Εν τω μεταξύ, εκεί που χαλάρωνα -αφού έπρεπε να χαλαρώσω- έπεσα πάνω σε μία συνταγή που με ξεσήκωσε γιατί είχε τη μαγική λέξη: χούμους! Κι εν τω μεταξύ, νομίζω ότι θυμάστε το πάθος μου για το γαστρονομικό αυτό αριστούργημα!
Αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό χούμους!
Διότι εν τω μεταξύ,
Αντικαθίσταται:
Το ρεβίθι-> με μαυρομάτικα φασόλια
Το ταχίνι -> με φυστικοβούτυρο
Το κύμινο-> με πάπρικα.

Χούμους με μαυρομάτικα φασόλια
(συνταγή διαφοροποιημένη από εδώ)



120 γρ φασόλια μαυρομάτικα (300 γρ βρασμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
2 γεμάτες κουταλιές φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
αλάτι
ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
Τα τοποθετείτε σε ένα μούλτι με το φυστικοβούτυρο, την πάπρικα, το σκόρδο, λίγο αλάτι, λάδι και λεμόνι. Χτυπάτε μια φορά καλά να λιώσουν τα φασόλια. Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι, ρίχνετε λίγο ακόμη λεμόνι και ελαιόλαδο. Χτυπάτε μια φορά ακόμη καλά και διορθώνετε ό,τι χρειαστεί: αλάτι ή λεμόνι. Αν είναι σφιχτό προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό, πάπρικα και ελαιόλαδο on the top!


Εν τω μεταξύ να αναφέρω ότι χρησιμοποίησα καπνιστή πάπρικα η οποία, εν τω μεταξύ, απογείωσε γευστικά το χούμους!

12 σχόλια:

  1. Εν τω μεταξύ δεν έχω φυστικοβούτυρο και μια φορά που πήγα να αγοράσω βρήκα μια τεράστια συσκευασία κι εγώ ήθελα μόνο μια δυο κουταλιές.
    Πολλούς προβληματισμούς μου έβαλες με την εισαγωγή σου.
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή καλημέρα,
      Φαίνεται ότι την προηγούμενη δεκαετία οι ΜΚΟ ήταν ένας καλός τρόπος να επιχορηγούνται οι "ημέτεροι". Ξεπερνούν τις 3000 απ'ότι διάβασα, κι από τις οποίες μόνο 1 στις 10 τηρούσε τις νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα φόρεσαν τον τίτλο της ΜΚΟ και διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες για να πάρουν την επιχορήγηση με τον έναν ή άλλον τρόπο.
      Εν τω μεταξύ, αν αγοράσεις φυστικοβούτυρο, συνιστώ από βιολογικό κατάστημα. Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά δεν έχει τίποτε άλλο μέσα. Και κρατάει για πολύ καιρό- είναι όπως το ταχίνι.

      Διαγραφή
  2. Ώστε είσαι ΜΚΟ???? Τι κι αν έγραψες το αντίθετο, η λάσπη έφυγε...

    Καλά σοβαρά τώρα αυτό με το ΜΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mahler καλημέρα,
      Ναι, απ'ότι φαίνεται είχε στηθεί ολόκληρο πάρτι με τις ΜΚΟ. Εντάξει, υπάρχουν κάποιες που κάνουν σοβαρή -και νόμιμη- δουλειά. Αλλά τι δουλειά έχει στις ΜΚΟ η ομάδα "Σπείρα-σπείρα " του Κραουνάκη ή η "Ομάδα καλλιτεχνών της Ούγκα Κλάρα"!!!

      Διαγραφή
  3. Λες να σε βάζανε κι εσένα με τις αμαρτωλές ΜΚΟ? Μπα.... δεν έχεις πολύ ''ψωμί'' εσύ...
    Πρέπει να αναστενάζουμε όλη την ημέρα μ αυτά που βλέπουμε...
    Ασε άλλη πίκρα με το Lower....Πρέπει να δωσω αυτή τη βδομάδα τα λεφτά για τον μικρό μου...

    In the meantime... που λέμε και στο δικό μου χωριό... η συνταγή σου ενδιαφέρουσα. Θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω με το φυστικοβούτυρο. Πολύ ωραία ιδέα.

    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάριον καλημέρα,
      Αυτή η μανία με τα πτυχία ξένων γλωσσών είναι καθαρά και μόνο ελληνικό φαινόμενο! Η κατάσταση όμως έχει φτάσει πια σε σημείο παραλογισμού! Μου έτυχε η εξής περίπτωση: Μητέρα ήρθε σε εμένα να την βοηθήσω να πάρει ο γιος της επιτέλους το πολυπόθητο Lower. Το παιδί είχε δώσει ήδη δύο φορές, πέρασα 2 ώρες εξετάζοντας τον, της δηλώνω ότι δεν είναι έτοιμος, θέλει πολλή δουλειά ακόμα, κι αφού έχουν λυσσάξει για πτυχίο ας δώσει το ΚΠΓ! Και μου απαντά η μαμά: Μα, όχι το ΚΠΓ δεν αναγνωρίζεται στο εξωτερικό, αν ο γιος μου θελήσει να σπουδάσει έξω, τι θα δείξει; "Πάντως όχι το Lower που θα έχει πάρει 4 χρόνια πριν" είπα από μέσα μου ουρλιάζοντας. Δηλαδή ο κόσμος νομίζει ότι με ένα Lower οι πόρτες της Οξφόρδης θα ανοίξουν διάπλατα. Δηλαδή έλεος!

      Διαγραφή
  4. Καλά μου φαινόσουνα ύποπτη από την αρχή! Δίκιο είχα λοιπόν, η αλήθεια αποκαλύφθηκε, Crispy φέρε πίσω τις επιχορηγήσεις ΤΩΡΑ! Και αν δεν έχεις να τις επιστρέψεις σε χρήμα, θα κάνουμε ένα διακανονισμό σε...είδος (βλ. πρωτότυπο χούμους, που πολύ με έβαλε σε σκέψεις!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμελί καλημέρα,
      :-)))) Πού να τα φέρω πίσω τα λεφτά. Τα έφαγα σε ταξίδια προσπαθώντας να σώσω τον Αμαζόνιο κι εγώ! Που να ήξεραν τα ανακόντα του Αμαζονίου τι τους περίμενε.
      Ναι, εντάξει! Για να παραφράσω και τον κο. Πάγκαλο (αλήθεια αυτός πού βρίσκεται;) μαζί θα το φάμε το χούμους!

      Διαγραφή
    2. Ωπ! Μου έβαλες προβληματισμό βαρύ και δύσκολο! Πού είναι ο Θεόδωρος καλέ??? Μέχρι τώρα δεν με είχε απασχολήσει αυτό το ερώτημα αλλά, αίφνης, μου τον θύμησες! Ένα ...Silver Alert γρήγορα παρακαλώ!

      Διαγραφή
    3. Α, κι εσύ ανησύχησες!! Εμ, τέτοια πολιτική προσωπικότητα τέτοιου εκτοπίσματος... Μου κάνει εντύπωση πάντως, πώς μερικοί χάθηκαν τελείως από το πολιτικό προσκήνιο (ή μήπως φταίει το ότι δεν βλέπω ειδήσεις!!)

      Διαγραφή
  5. ένα έχω να πω...το σύνθημα είναι ένα ...ΔΕ χαλαρώνουμε γιατί η χαλαρότητα δεν έχει πλάκα. ..συμφωνώ και επαυξάνω με όλα τα points που λέμε και στα ελληνικά. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόφι
      Και να θέλαμε να χαλαρώσουμε δεν μας αφήνουν γιατί μας δουλεύουν "ψιλό γαζί" -σου πετάνε ένα "πρωτογενές πλεόνασμα" κι εσύ πρέπει να αισθανθείς ως πολίτης της Ελβετίας ας πούμε!

      Διαγραφή