Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

18 Femmes.

18 γυναίκες. 18 υπέροχες Γαλλίδες ηθοποιοί. Ένα οπτικό υπερθέαμα -χωρίς λόγια - με αφορμή το αφιέρωμα της νέας Ταινιοθήκης στην Delphine Seyrig.




Michele Morgan






Simone Simone







Jeanne Moreau
















Catherine Deneuve






Dominique Sanda






Stephane Audran





Fanny Ardant





Virginie Ledoyen




Isabelle Adjani























Marion Cotillard

11 σχόλια:

  1. ti na pw...telika den lew tipota k aplws koitw.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν τις βάλατε για να ψηφίσουμε, αναφανδόν δαγκωτό και πάραυτα και ας αποκαλύπτεται η ηλικία του ψηφοφόρου κάτι που μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικό και να ακυρωθεί η ψήφος, τις έχετε και κοντά-κοντά μάλιστα:
    1.Κατρίν Ντενέβ
    2.Ντομινίκ Σαντά
    3.Σταφάν Ωντράν άντε και λίγο εκείνη τη "διαστροφούλα" την Ιζαμπέλ Υπέρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανώνυμε καλημέρα. Χαίρομαι που απολαύσατε αυτό το μικρό φωτο-αφιέρωμα στις υπέροχες Γαλλίδες ηθοποιούς.




    navarino-s καλημέρα. Έφτιαξα αυτήν την ανάρτηση περισσότερο ως φόρο τιμής σ'όλες τις Γαλλίδες ηθοποιούς , γιατί είναι υπέροχες , τολμηρές ,αντισυμβατικές , έχουν παιδεία , στυλ , είναι σοφιστικέ , γνωρίζουμε πολύ λίγα για τις προσωπικές τους ζωές και δεν γίνεται ολόκληρο θέμα αν παίζουν σε γυμνές σκηνές για παράδειγμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας αρέσει η Ντομινίκ Σαντά , ήταν μια από τις πολύ αγαπημένες μου ηθοποιούς μικρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντομινικ Σαντά .....συνέχεια:
    Κάπου στα τέλη του '60 είχε έλθει με μια Ελληνίδα συμφοιτήτρια της από κολλέγιο της Ελβετίας διακοπές στην Ύδρα όπου η οικογένεια της Ελένης είχαν το bar Hillary και εκεί γνωρίστηκαν και έκαναν παρέα. Ήτανε λέει ένα πολύ απλό και προσηνές κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. navarino-s κάποτε είχα διαβάσει ότι ήταν από ευκατάστατη οικογένεια κι ότι τώρα πια έχει αποσυρθεί και ζει κάπου στη Νότια Αμερική. Είχε μια καλλιέργεια και μια φινέτσα που την εξέπεμπε μέσω της ομορφιάς της. Εξαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. simone simone ψηφίζω εγώ, μου έκανε πολύ κλικ η φωτογραφία;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. zekia καλημέρα τι κάνεις; Ελπίζω να είσαι καλά , είχες καιρό να εμφανιστείς στο blog σου! Πάντως χαίρομαι πολύ που επανήλθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H φωτογραφία της Delphine Seyrig - υπέροχη. Θυμάμαι μια εποχή, τέλη δεκαετίας του 70 που έβλεπα πολλές ταινίες με τη Dominique Sanda. Θυμάμαι και μια επιστημονικής φαντασίας (το "Damnation Alley" όπως βλέπω τώρα στο imdb) που μου είχε κάνει εντύπωση. Αν την ξαναδώ μάλλον θα μου φανεί κακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. tom θυμάμαι τη Sanda κυρίως από τις συνεργασίες της με Ιταλούς σκηνοθέτες πχ το ''1900'' και το ''The macintosh man'' με τον Paul Newman. Η φωτογραφία της Seyrig είναι από την ταινία ''Πέρυσι στο Μάριενμπαντ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Damn! Κάθε άνδρας αισθάνεται ένα ψιλοτρεμούλιασμα στα γόνατα και μια ασυνήθιστη ζέστη πίσω και κάτω απ'τπ λαιμό στη θέα αυτής του μπουκέτου.(δεν ξέρω για τις γυναίκες, αλλά δεν αποκλείω να αισθάνονται αντίστοιχα...)
    Λόγω οικειότητας θα επέλεγα Ισαβέλλα Αντζανί και Κατερίνα Ντενέβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. winton νομίζω ότι βρήκατε την πιο όμορφη λέξη για αυτήν την ανάρτηση : μπουκέτο! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή