Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Είμαστε ακόμα ζωντανοί....

.... κάτι σαν τα ''ζωντανά'' γιαούρτια ας πούμε...!
Λοιπόν , είχα ένα ''ζωντανό'' γιαούρτι να ''σκοτώσω'' μιας και πλησίαζε επικίνδυνα η ημερομηνία λήξης (Σημείωση της γράφουσας : Εδώ που τα λέμε τα γιαούρτια δεν διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο αφού περάσουν την ημερομηνία λήξης, κρατάνε μια χαρά, μην σας πω και για 1 μήνα ακόμη! Τέτοια ''ζωντάνια''!)
Αλλά ήθελα να φτιάξω cupcakes ,  τα είχα υποσχεθεί κι έτσι έδωσα εντολή στον ιντερνετικό θεό google : ''yoghurt cupcakes'' πληκτρολόγησα και τι μου ήρθε ως απάντηση στις επικλήσεις; Greek yoghurt cupcakes!!! Ενθουσιάστηκα! Αισθάνθηκα μια εθνική υπερηφάνεια , ένα ''κάτι'' τελοσπάντων σκίρτησε μέσα μου, είχα να νιώσω έτσι από το Μαραθώνιο προ ημερών!
Κι εννοείται ότι έψησα μια 12άδα από ....

Greek yoghurt cupcakes!
(από το site big city little kitchen)



Υλικά (για 12 κομμάτια)

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι σόδα
120 γρ βούτυρο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 ελληνικότατο γιαούρτι (για τα γλυκά προτιμώ τα τύπου στραγγιστά με 2% λιπαρά. Δεν είναι τόσο υδαρά όσο τα κοινά γιαούρτια με 4% λιπαρά αλλά ούτε τόσο σφιχτά όσο το κλασικό στραγγιστό)


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι για cupcake των 12 θέσεων.






Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα. Σ'ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.  Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και συνεχίζουμε στο χέρι με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα . Το μοιράζουμε στις χάρτινες θηκούλες και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.


Crispy's confession: Δεν είχα σκοπό να κάνω τούτη την ανάρτηση (just another cupcake recipe!) αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι όλα τα γλυκά που φτιάχνω με γιαούρτι γίνονται καλύτερα όσο περνούν οι μέρες! Τούτα τα cupcake ήταν καλύτερα 2 μέρες μετά! Για την 3η μέρα δε γνωρίζω, δεν έμειναν παρά ...ψίχουλα!



14 σχόλια:

  1. slourp! pws ginetai kai ola ta glyka pou ftiaxneis na tairiazoun me to prwino mou kafedaki den mporw na to katalavw :PPPP

    filakia polla, kalimera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xa xa! Τυχαίο είναι ότι έχω φωτογραφίσει την τελευταία μπουκιά με καφέ;;;
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερες τωρα θελω να κατσω να κανω cupcakes αλλα συνεχως το αναβαλλω...
    Τελεια φαινονται!
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρελαίνομαι για αυτά τα μικρά ''πλασματάκια'' μέσα στο χαρτάκι τους! Τα αγαπώ κι έχεις δίκιο ότι με το πέρασμα των ημερών γίνονται καλύτερα, όταν έχουν γιαούρτι! Το είδα από το κέικ που έφτιαξα που ήταν για 3 ημέρες φρεσκότατο!
    Καλημέρα Crispy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. yummie! Φαίνονται πολυ νόστιμα κ αφράτα.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ελπινίκη
    Είναι πολύ βολικά , άσε που ψήνονται και γρήγορα -λόγω μεγέθους!



    @emmanouela
    Ήμουν έτοιμη να φτιάξω εκείνο το κέικ γιαουρτιού που είχες αναρτήσει αλλά από κάπου ακούστηκε μια παραπονιάρικη φωνή να λέει ''Μα δεν είχες πει ότι θα μου φτιάξεις cupcakes;'' . Ε , δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς!



    @alexia
    Είναι όντως αφράτα και το πιθανότερο να βοηθά και το γιαούρτι σε αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλά έκανες γιατί πάντα τρώγονται πιο ευχάριστα τα μάφινς, απλώς εγώ το' χω παρακάνει τελευταία με δαύτα και ήθελα μια αλλαγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ έχω αρκετό καιρό να ψήσω κλασικό κέικ. Έχω βολευτεί πολύ με μάφινς και καπκέικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου,Crispy!Διαβάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό το μπλόγκ σου και μου δημιουργείς κάθε φορά την διάθεση να χωθώ στην κουζίνα. Λοιπόν,αποφάσισα να φτιάξω τα μάφινς με το γιαούρτι μιας και έχουμε ενα γιαούρτι που ακόμα ζει στο ψυγείο. Όμως, θα ενοχλούσε αν αντί για μαφινς την ζύμη την βάλω σε μια απλή και κλασική μακρόστενη φόρμα για κέϊκ?Να το ψήσω πάλι μισή ωρίτσα?Και τέλος,γιατι οι πολλές ερωτήσεις βλάφτουν,μας ενοχλεί το μικρό φοιτητικό φουρνάκι μου?Χαιρετω,Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kathrinoula καλημέρα! Κανένα πρόβλημα με το ταψάκι , απλά μην ξεχάσεις να το βουτυρώσεις! Τώρα όσον αφορά το φουρνάκι δεν έχω ψήσει ποτέ σε τέτοιο , οπότε προσοχή στα εξής. Προθέρμανε το , βάλε το κέικ μέσα αλλά να είσαι σε επιφυλακή. Αν τυχόν δεις ότι παίρνει γρήγορα χρώμα από πάνω σκέπασε το με αλουμινόχαρτο. Για να σιγουρευτείς ότι έχει ψηθεί κάνε το τεστ με το μαχαιράκι. Τρύπησε το κέικ με το μαχαιράκι κι αν βγει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί. Κανονικά θα θέλει πάνω από 30 λεπτά. Όταν το κάνεις γράψε μου για το αποτέλεσμα!
    Μπορείς να με ρωτάς ότι θες , όποτε θες! Γι'αυτό είμαστε εδώ!
    Καλή επιτυχία με το κέικ και Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Crispy!
    Τα έφτιαξα τελικά ως κέϊκ!Ο φοιτητικός φούρνος απαίτησε περίπου τον διπλάσιο χρόνο και κάτι παραπάνω 55'. Βγήκε μια χαρά και πολύ νόστιμο,ίσως εγώ να το αισθάνομαι πιο γλυκό απο όσο θα ήθελα,αλλά χαίρομαι που έχω τώρα και μία δεύτερη συνταγή απο κεϊκ που είναι σταθερή επιτυχία(γιατί απο γλυκά δεν φτιάχνω και πολλά πράγματα!).Ερώτησις,το μαχαίρι μια χαρά μπαινοβγαίνει χωρις υπολείμματα,όμως λογικά θα το κεϊκ αυτό έχει μια ελαφριά υγρασία, ή με επαιρνε να το ψήσω κι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kathrinoula καλημέρα! Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά! Αν σου φαίνεται πολύ γλυκό αφαίρεσε 1-2 κουταλιές ζάχαρη , δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς άλλοτε να βάζεις ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για να το εμπλουτίσεις λίγο.
    Με το μαχαίρι σωστά το επισημαίνεις. Όταν δεν είναι έτοιμο το γλυκό κολλά άψητη ζύμη πάνω στο μαχαίρι. Η ελαφριά υγρασία είναι ok!
    Ότι χρειαστείς αν δοκιμάσεις άλλη συνταγή , μην διστάσεις να ρωτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ω αυτο το γιαούρτι, όπου μπαίνει κάνει θαύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσονούπω καταφτάνει κι άλλο γλυκό με γιαούρτι.....πιο λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή