Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Sweet and Sour

Μιας και μ' έχει πιάσει μια ακατάσχετη εκλογολογία τις τελευταίες μέρες , αποφάσισα να μείνω στο κλίμα των ημερών και να αφιερώσω τούτη την ανάρτηση σε όλους/όλες τους/τις υποψηφίους/υποψήφιες! Θα τη χρειαστούν!
Αγαπητοί /αγαπητές υποψήφιοι/υποψήφιες .....(μια μικρή παύση για να δώσουμε έναν δραματικό τόνο).....ο αγώνας ήταν σκληρός. Σήμερα όλα τελειώνουν για κάποιους από εσάς. Για τους υπόλοιπους υπομονή μέχρι την επόμενη Κυριακή. Όλοι όμως κουραστήκατε , τρέξατε , γεμίσατε τον τόπο με τόνους χαρτομάνι , χαμογελάσατε φαρδιά πλατιά , μας χαιρετήσατε και μας δώσατε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη...και μας υποσχεθήκατε πολλά. Όλα αυτά θέλουν κι απαιτούν σωματική ευεξία και για να αντέχετε ολοήμερους προεκλογικούς αγώνες ....πρέπει να τρώτε το πρωινό σας!!!
Σας έχω σήμερα ένα ωραιότατο και θρεπτικότατο πρωινό. Κι επειδή είναι made in USA, παρακαλούνται οι αριστερών πεποιθήσεων υποψήφιοι να μην στραβομουτσουνιάσουν και τρέξουν στο ψυγείο για κασέρι και σαρδελίτσα (και μετά αναρωτιέστε γιατί σας ανέβηκε η πίεση!)


Lemon pancakes



(για 6 κομμάτια)

1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1 αυγό
2/3 φλιτζανιού γάλα
1/3 φλιτζανιού ξυνόγαλο
το ξύσμα ενός λεμονιού
το χυμό 1/2 λεμονιού
λάδι για το τηγάνισμα

Ανακατώνετε το αλεύρι με το baking powder.
Σ' ένα μεγάλο μπωλ χτυπάτε καλά το αυγό. Προσθέτετε το γάλα και το ξυνόγαλο , το χυμό και το ξύσμα και συνεχίζετε να χτυπάτε. Προσθέτετε τέλος το αλεύρι και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά λάδι. Ρίχνετε στη μέση του τηγανιού χυλό έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα pancake το πολύ διαμέτρου 10-12 εκ. (Το χάρακα! Το χάρακα!). Τηγανίζετε καλά από τη μια μεριά και προσεκτικά γυρίζετε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε και συνεχίζετε με τον υπόλοιπο χυλό. Αν τυχόν έχετε τηγανάκι μικρού διαμέτρου τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο απλά.
Αφού τα μοιράσετε στα πιάτα ρίχνετε από πάνω ωραιότατο ελληνικό μέλι!


Οι ηττημένοι παρακαλούνται να ρίξουν λίγο μέλι παραπάνω!!!

9 σχόλια:

  1. Πολύ λαχταριστο φαινεται... μ αρεσει και πολύ το μελι...
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω pancakes!!! Κρίμα μωρέ crispy γιατί έφτιαξα το πρωινό μου πριν σε διαβάσω και είμαι χορτάτη (κι εμένα περιείχε λεμονάκι!), αλλά σύντομα θα έχουμε για πρωινό αυτή τη λατρεμένη λιχουδιά! Με τους προκομένους, ούτε καν ασχολούμαι! Ας φάνε τα λυσσακά τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aitoumai to anoigma mini patisserie apo thn Crispy me eidikeush sta prwina, ta biskota kai ta cake! MG 8a ekanes xryses douleies!

    kalimera!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ελπινίκη. Και τι ωραίο που είναι το ελληνικό μέλι!



    @emmanouela. Αν η αποχή είναι όσο λένε σίγουρα θα φάνε τα λυσσακά τους. Όταν πήγα να ψηφίσω το εκλογικό κέντρο ήταν σχεδόν άδειο!
    Λατρεύω το λεμόνι στα γλυκά!




    @foteini. Το είχαμε σκεφτεί με μια φίλη! Εγώ θα αναλάμβανα τα ψησίματα κι εκείνη το PR!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έγω έφτιαξα χθές το πρωϊ pancakes! ίδια περίπου συνταγή. ωραία φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια , πρέπει να ομολογήσω βέβαια ότι είμαι λίγο ατζαμής στη φωτογράφιση και τυχαία μου βγαίνουν κάποιες φωτογραφίες...επιεικώς συμπαθητικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αυτά τα pancakes!!!
    ηττημένη ή όχι μελάκι παρακαλώωω...λίγο παραπάνω!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λεμόνι και στα pancakes! Αυτά είναι! Θα το δοκιμάσω crispy! Και μόνο που σκέφτομαι τη μυρωδιά του λεμονιού μαζί με μέλι... μιαμ μιαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @eva βέβαια λίγο μελάκι παραπάνω!


    @zekia είναι όντως πολύ ωραία! Ο Π μου τα ζήτησε δυο Κυριακές στη σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή